zaglądam i zaglądam, próbuje coś napisać i ciągle coś....moje gwiazdy odśpiewują swoje arie na wieczór, od 2 minut jest cisza, trzymajcie kciuki żeby zasnęły...
Ewi emek wymyślil sobie psa, wiec będzie mieć drugiego samca w rodzinie
Pinka Pabella a co Wy sobie robicie podśmiec.h.u.j.k.i z mojej kruszynki co???
ja się w ogóle nie przejmuje że moja Zosia teraz wygląda jak "Michelin" - tak nazywają ją moi bracia , bo ma takie fałdki na rączkach jak w tej reklamie....w przychodni lekarka stwierdziła że jest po prostu duża, zarówno dużo waży jak i mierzy - więc centyle wzrostu i wagi są na tym samym poziomie więc nie ma się co martwić...jeszcze kilka miesięcy i straci faldeczki. Hanka też była też okrąglutka w wieku Zosi, może troszeczkę mniej hi hi a teraz jest zgrabna i smukła:-) a myślę że teksty lekarki, że matka utuczyła dziecko kiedy ma ono dopiero 3-4 miesiące są nie na miejscu...
co do różnicy wieku to powiem tak - u nas jest mała i czasami jest ciężko, ale myślałam że będzie gorzej
daje radę bo Zosia jest raczej pogodnym dzieckiem, nie miała kolek, przesypia noce, więc mogę dzielić czas miedzy dwie...tyle że tego czasu jest tak mało, że i tu jest minus...że niestety nie poświęcam tyle czasu Zosi, co poświęcałam Hani jak była mala:-( ale na to już wpływu nie mam
co do zachowania naszych starszaków... u nas duży wpływ na zachowanie Hani miało pojawienie się Zosi, od tego momentu zaczęły się dzikie wrzaski, rzucanie się na podłogę, tupanie, przejawy agresji - gryzienie, kopanie, drapanie...początek byl najgorszy, teraz rzadko odstawia takie numery, więcej jest płaczu że nie chce spać. Jak zajmuje się Hanką, organizuje jej zabawę, a czasami wystarczy że jestem obok, gdy ona siedzi np. na nocniczku i sobie rozmawiamy to jest prawdziwy aniołek, gorzej jak w danej chwili ona czegos ode mnie chce, a ja muszę zająć się Zosią - nie zawsze rozumie słowo "potem" "poczekaj" "za chwile" Liczę że z każdym dniem będzie lepiej, nie umiem się doczekać kiedy Zosia będzie bardziej mobilna - wiem będzie więcej latania, ale mam nadzieje że latwiej będzie mi organizować czas dla moich dziewczynek
pisze już chyba z 40 minut tego posta i Hania jeszcze nie śpi
dzięki Bogu że młodsza jest jak na razie bardziej posłuszna i zasnęła