reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

witam

a ja sama nie wiek kiedy tak naprawdę jest dobry czas na kolejne dziecko nie ma chyba tego idealnego momętu,sama nie wiem.............

co do zachowania dzieci to własnie kilka dni temu pisałam z kolezanką tóra ma córkę w Wiki wieku i to samo mała jest tak niedobra ze ręce opadają i moja to samo czasami mam ochotę ja zamknąć w pokoju na klucz............

koncia- oj ale się walą kly ehehh ale na tył to chyba jeszcze za wczesnie.......:tak: a co do boksowania to Eric tez tak robi nawet jak ja to mówię powietrze boksuje:-p
Patik -sto lat sto lat jakiego torcika masz ??? bo ja ostatnio mam mega chcicę na torta:-D

reklama
Hej laseczki-marcóweczki
Pabella-twoja córcia waży b.dobrze i absolutnie nie jest zatuczona, a skoro spałą po kleiki to mniej mleka jadła bo nie dojadała w nocy więc bilans jedzeniowy jest na zero
Spring, Scarletka, Pinka - a o okresie negacji 3-latak słyszałyście? Bo ja to mocno przerabiałam z synem...
Malinko-nie ma dobrego okresu ani na 1 dziecko ani tym bardziej na 2. Mała różnica wieku oznacza większe "urobienie" mamy i w miarę dobry kontakt rodzeństwa, dużw różnica wielu (tak jak u mnie) to dwoje jedynaków choc syn bardzo się angażuje w opiece nad Nadią, ale on wogóle jest bardzo empatyczny. Ale ten kontakt jest na równi tego jaki ma z naszym kotem:)

Vetka- nie słyszałam ale muszę poczytac o tym zaraz poszperam w necie;-) i jak sobie z tym poradziłas bo mnie już pomysłów brakuje:wściekła/y:

dzień doberek:-)
moja większa Gwiazda zasnęła w końcu przed północą:wściekła/y: tatuś nie wytrzymał histerycznego wrzasku i Hania zaliczyła kąta (siedziała na podlodze przez 3 minutki)...już chciałam się mu nagadać że się wygłupia z tym kątem o tej porze ale podziałało, przeprosiła, przytuliła tatusia i zasnęła:szok: Zosia zrobiła pobudkę o 6 najadła się i słodko spała do 10:-)

teraz Zosia próbuje zaliczyc drzemkę;-)

Pinka dzięki:-) powiem szczerze że nie chce mi się dzisiaj piec...w zeszłą sobotę miałam gości urodzinowych, bo emek miał wolne - serwowałam tort makowy z kremem z białej czekolady:tak:

musze się zabrać do pracy bo panuje u nas totalny chaos;-)

miłego dnia:-)

Patik, przyłączam się do życzeń! :-)

Vetka, a może znasz jakiegoś dobrego pediatrę w zachodniej części Wrocławia? Po wczorajszej wizycie coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą przychodni. Poszłam tam, żeby skonsultować rozszerzanie diety i żeby dr Google nie byl jedynym specjalistą ds. zdrowia mojego dziecka ;-) A jak tylko zapytałam, co może mi doradzić w tym temacie, pani doktor popatrzyła na mnie jak na kretynkę i powiedziała "Ugotuje pani zupę i poda dziecku" :baffled: Aha, dostałam jeszcze ulotkę Bebilonu ze schematem żywienia..

Patik, przyłączam się do życzeń! :-)

Vetka, a może znasz jakiegoś dobrego pediatrę w zachodniej części Wrocławia? Po wczorajszej wizycie coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą przychodni. Poszłam tam, żeby skonsultować rozszerzanie diety i żeby dr Google nie byl jedynym specjalistą ds. zdrowia mojego dziecka ;-) A jak tylko zapytałam, co może mi doradzić w tym temacie, pani doktor popatrzyła na mnie jak na kretynkę i powiedziała "Ugotuje pani zupę i poda dziecku" :baffled: Aha, dostałam jeszcze ulotkę Bebilonu ze schematem żywienia..

:szok: kochana nie zastanawiaj się tylko zmieniaj lekarza. Kobieta z lekka nienormalna. Pediatra ma być naszym wsparciem i pomocą w sprawach zdrowia i żywienia naszych dzieci. Nie może być tak żebyś bała się ją zapytać o to co cię nurtuje, bo lekarka na ciebie z buzią wyskakuje.

a co do wagi małej, to mój 2 tyg temu ważył 7000g i lekarka powiedziała mi tylko: "pięknie"!!!:tak:

Ostatnia edycja:
Patik wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:) ja też poproszę kawałek tortu! A ile Twoja mała waży? Bo gdzieś przegapiłam?:) Ja też jestem raczek i mam urodziny niedługo po Tobie;) Tylko u mnie 19 a u Ciebie to już chyba 21 co? hihi

Pabella moja waży 7500g i co ja mam powiedzieć? A tylko cycem ją karmię plus czasami raz na dzień ok. 100ml mm jak mam pustki w cycach. Wcale się tym już nie przejmuję. Celowo jej nie tuczę przecież. A inni niech sobie gadają co tylko chcę. I rzeczywiście zmień tego pediatrę bo jakaś dziwna. Było jej spytać ale jaka zupę? Grzybową czy ogórkową? no przecież nie o to Ci chodziło pytając o rozszerzenie diety żeby usłyszeć głupią odpowiedź...

Koncia wow trzeci ząb! Maks szaleje! U mnie nawet jednego nie widać...

Madzik posłuchałam Ciebie i nie uginam się w podaniu czopka. Mała stęka i stęka od rana i nic. Szkoda mi jej już. Ale lepiej niech się pomęczy niz mam jej zaszkodzić.

Ja planuję róźnicę między dziećmi ok 3 lat. Nie wiem czy to dobrze czy nie ale jak dla mnie wystarczająco. Pozatym swój wiek już mam i uważam że 32 lata to będzie najlepszy moment na drugiego bąbla.

Ostatnia edycja:
Heloł, u nas upał i Olek nie daj rady w taki gorąc jeździć.
Wczoraj na wizycie ortopeda dal młodemu 6 m-cy:tak::-D - nic dziwnego - prze wadze ponad 8kg i na zapasionego nie wygląda:no: - byliśmy u Stryczniówkowego Antosia i Pablo ciut dłuższy a tylko cycowy.
U mnie różnica między chłopakami po 3,5 roku - dla mnie w sam raz;-):tak: - odpocznę z pieluch i kolejne ale na Pablu mamy zamiar skończyć:tak::-p.

reklama
Macie rację. Kij w oko starej babie :-p Wzięłam centymetr i zmierzyłam Gabę, wychodzi mi ok. 70cm, czyli powyżej 97centyla. To ile ona ma ważyć? :dry: Teraz tylko muszę zrobić research, żeby nie zmienić kiepskiego pediatry na podobnego albo gorszego..

U nas rodzeństwo dla Gabrysi tak za 5 lat planujemy, czyli też mi wychodzi drugie dziecko w wieku 32 lat :-) Ciekawe jak się ułoży rzeczywistość..

Do góry