reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
M wykąpał małego i go karmi, oby już zasnął biedaczek

Od rana sobie marudził, domagał się wyjścia z domku i resztę dnia był grzeczny. Gdybyśmy zostali w domu, to pewnie by była masakra, nie wiem co z niego taki podróżnik, nie lubi w domu siedzieć i już ;-)
Dziś M przewijał go w samochodzie na siedzeniu (nie było warunków, żeby zrobić to gdzieś indziej) i mały się sturlał na prawy bok, zaśmiał się i dzięki temu odkrył, że można się obracać w drugą stronę i trenował po powrocie do domu :-D

papcia, mój też ostatnio się nie najada większą porcją mleka, dziwna anomalia, daję mu mniejszą i jest to samo, więc przestałam dawać tak dużo, no i tak jak u Pinki, kleik przestał działać...

wierka, nam na kolki pomogła butelka dr Browna (Pinka polecałą) i Gripe Water łagodziło

Scarlet, manna lepiej zapycha? lepiej nie będę eksperymentować po tej nieszczęsnej marchewce

malina, z tym mówieniem mama, to i tak nie jest świadomie, mój bardzo dużo krzyczy mama, ale ciągiem mamamamamama, więc co to za mama ;-) tata nie umie. Te wytyczne to są wszystkie możliwości, nie ma dziecka, które umie doskonale robić to wszystko, każde wybiera sobie "coś" z tej listy ;-)

malina - przeginasz:shocked2: mamamaam baaabbaa w tym wieku:shocked2:
Jasiek super facio, nie szukaj problemów na siłę:no:

ewe - z pleców na brzuszek:szok::-) ogromne gratulacje! u nas nie ma mowy o obrotach:sorry2:

futrzak - u was to norma 4 h snu w dzień?:szok:

Miałam z Wami ponarzekać na dzień marudy ale Helenka spała już 3 razy, 2 po 1h i raz 2 h, teraz guga zadowolona, je normalnie więc odpuszczam, nie narzekam:-)

on był tak padniety i nocą i dniem że dziś tyle przekimał:-) norma to 2x40min + 1x1,5-2h :-)

i uwaga... była 5cio dniowa kupa! OLBRZYM! :-) ale udało się zachować czyste ciuchy:-D

Dobry wieczór ... dopiero teraz bo jakoś wcześniej nie było możliwości ...
eM na nocnym dyżurze, Malwi nyna a ja nadrabiam BB ...
madzikm ... mnie się wydaje że odkąd dostałam @ (12tydzień po porodzie) to mleczka coś ubywa :-( dziś w południe ledwo 50ml z obu ściągnęłam ... zobaczymy jak będzie wieczorem
pinka ... u nas też jakieś "ciciki" między paluszkami u rąk i u nóżek, przy karmieniu je wyskubuję :-D
wierka ... rzuc te g**no, ja paliłam przed ciążą ze 3 lata, jak tylko zobaczyłam dwie kreseczki na teście skończyłam z tym i nie żałuję, nawet mnie nie ciągnie to palenia. Kolki pewnie Cie troche nerwów kosztowały ale niepotrzebnie uciekałaś w papierosy.
patik ... na ropiejące oczko wciśnij Zosi swoje mleczko, ja kiedyś spróbowałam i podziałało :tak:. No i gratuluję dobrych wieści, ale mi smaka na szampana zrobiłaś :-p
katjusza ... Malwiś jak już się naje to tak sobie ciamka, patrzy mi prosto w oczy i banan na twarzy :-D
malina ... jeszcze przyjdzie czas na mamama i bababa :tak:

Mała Mi już drugi raz spała od 19 do 03:03 i potem do 08, ciekawe jak będzie dzisiaj. W dzień troche marudzenia było, na spacerku nie byliśmy bo pogoda do d** więc może dlatego, no i chyba ją kupa gniotła ... ale po herbatce, leżąc w łóżeczku i patrząc na karuzelę wytoczyła. U nas już co 2dzień, tak ładnie sie unormowało.
Zrobiłam sobie dziś domowe spa i tak jakoś mi fajnie jest :-)

Ostatnia edycja:
tulipku ... moje domowe spa to nic wielkiego ... co jakiś czas (średnio dwa, trzy razy w tygodniu) relaksuję się w ten sposób, po pierwsze muszę wiedziec że Malwiś zasnęła na tyle mocno że nie będę musiała wychodzic z wanny ;-), po drugie klimat - świece i olejki zapachowe, no i po trzecie coś dla siebie czyli: peelingi, depilacje, nawilżanie skóry, maseczki na twarz (dziś z marchewki), oliwa z oliwek na paznokcie, manicure+pedicure, henna ... troszkę mi to zajmuje ale i tak jest fajnie :-)

Widze ze większość marcówek nie pali i tak 3mac.Mam nadzieje ze u mnie to tylko przejściowe.

koncia ja mam właśnie butle Dr Browna bo ktoś nam polecił i naprawdę są dobre:tak:

Lece kończyć szampana

reklama
Ewe wyśpij sie lepeij na zapas bo m Ci raczej nie da pospać dzisiaj:)

U nas też dzień marudy dzisiaj mieliśmy wiec co zdarzyłam podczytać to musiałam do niej iśc i tak w kólko

Pinka heh porodu Ci sie zachciało na nowo przeżywać?

ja nie zapomne posta Konci jak Malina rzuciła wieśći że urodziłam a Koncia na to "coś podejrzanie szybko poszło":)
co do naszej sprawy fifi pomogła nistety mieli racje :(

Do góry