reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam,

My bylismy do dzisiaj sami, m wyjechal a Gabrys jakis taki ostatnio nie do spania. narzekac nie moge bo jakos strasznie nie dokucza ale spac tez nie chce.

Scarletka, Madzik a kiedy dostalyscie @?

Pinka z tym spaniem u naszych dzieciaczkow to chyba samo sie ustala czy to z kleikiem czy bez. Moj tylko na piersi potrafil mi przesypiac noce od 23 do 7 rano, a teraz 24 albo pozniej idzie spac i pobudki od 5 rani:cool:Ja to zwalilam na kawe ktora troche popilam bo juz oczy to mam na zapalki

Wierka, Spring u nas tez jeszcze kolki sie pojawiaja sopradycznie niestety:no:, niby 3 miesiace minely, widocznie trzeba czekac az sie 4 skoncza

Fifi fajnie ze wyjscie sie udalo. Zazdroszcze Ci okropnie, my z m bardzo chetnie chodzilismy do kina i czesto. A na razie moge pomazyc chyba ze sobie cycuchy odkrece i zostawie domu

Ewi my sie strasznie trzaslismy ze zmiana pampersow gdzies tak w 2 drugim miesiaca bo maly mial katastrofalnie odparzona dupke. Ale jak jest dobrze to szybko zmieniam jak jest kupka, a siku tak co 3-4 godziny i nic sie niedzieje.

Poczytam co tam u Was, chociaz moj nastroj jakis taki byle jaki:cool2:

reklama
Postanowiłam,że nie poddam się tej beznadziejnej pogodzie: nałożyłam maseczkę antystresową:-D z żółtą glinką ( Jaś jak mnie zobaczył miał mniej więcej taką minę: :szok:). Ania śpi, więc wykorzystam moment i ugotuję sos: dziś mam spaghetti z sosem pomidorowym :-)

Pinka chętnie bym się zdrzemnęła, ale jak to zrobić przy moich łobuzach ;-):-D

Scarletka nawet nie wiesz jaką ochotę mam na kawkę:-p niestety jeszcze nie piję, bo pewnie Ania dałaby mi popalić:baffled:

Bosa śniłaś mi się dziś :-D w autobusie ratowałyśmy dziewczynę, która zemdlała, bo spadł jej cukier we krwi i była w jakiejś śpiączce:szok:;-):-D

Ostatnia edycja:
Pinka sęk w tym ze moja wcale lepiej nie spi po tym kleiku:( co do brudu miedzy palcami to jakas masakra i w raczkach i w nozkach tyle tego ze szok;)
Scarelt ja daje kleik kukurydziany nie ryzowy a mimo to widze ze jest gorzej z bakami no i kupa jest duzo gestsza,no i ja tez go daje na pierwsza pobudke po kapieli czyli teraz to wychodzi ok 24-2 i spi po nim gora 4h
Wierka głupie bączki;)

Goska tak głosno krzyczy na macie ze az pies sie wystraszył;)

witajcie u nas leje nie pada tylko leje :wściekła/y: a musze wyjsc z domu po zwirek dla kotek :-( robi sie z tego mega wyprawa bo musze zabrac mala do hurtowni
ola pinka eh widocznie nie kazdemu kleik pomaga dluzej pospac a szkoda :tak:
wierka scarletka mam nadzieje ze waszym synkom sie odwidzi i znow bede grzeczni
scarletka eh co za pogoda do bani ;/
malinka mnie tez czasem przegoni do toalety ze hoho
pinka myslalm ze tylko moja ma taka zdolnosc przyciagania wszystkich brudow do raczek :confused:

Ostatnia edycja:
pinka mój ma ciągle jakieś brudy miedzy paluszkami,wcześniej to nie dało się myc bo raczki miał non stop zaciśnięte

pytanie z innej beczki Czy któraś marcówka pali?
Ja odpowiem,ze kiedyś rok paliłam jako nastolatka a teraz znowu zaczęłam odkąd Jamie ma kolki i odstawiłam go od piersi.

czy u was tez tak jest ze maluchy ciągle między paluchami maja brud,nitki itp...

ooooo tak :tak: też szalu z tym dostaję, bo Gaba cały czas wygląda jak mały brudasek :-D cały czas się zastanawiam, skąd to się bierze?!

wierka, ja palę, ale tylko przy okazji większych spotkań towarzyskich i wyłącznie "cudzesy" ;-) wszyscy obstawiali, że bardzo szybko po porodzie wrócę do papierosów, ale na razie się w miarę trzymam :blink:

Mój też ma mnóstwo syfków między paluchami, ale ja się nie dziwię.:-D Wszystko bierze w łapkę, skubie kocyk, szarpie ubranka, to i paprochów masa:szok:
Papierosków nie paliłam i nie palę tzn. kiedyś tam popalałam w liceum, ale się nie wciągnęłam. Szału dostaję jak czuję dym papierosowy.Przeszkadza mi w knajpie, a nawet na ulicy. Nie raz sąsiad z góry pali na balkonie, to ja przez okno czuję, że mi śmierdzi.Em palił kilka lat, ale po slubie go sprytnie oduczyłam;-) targałam mu petki na strzępy i chowałam jak gdyby nigdy nic do pudełka, ale miał minę jak wychodził rano do pracy:-D raz, drugi, trzeci i odechciało mu się palenia, albo lepiej bulenia za coś z czego nie korzysta:-D oduczył się, a ja mam spokój
Ewe no pogoda syf:nerd: ja bym tam chętnie wyskoczyła gdzieś połazić po sklepach, bo smętnie dziś strasznie. Może wyciągnę emka po obiedzie do Galerii Krakowskiej, chciałabym kupić młodemu kilka par body z długim rękawem, bo jesteśmy wyletnieni, a jak przychodzą zimne dni, to ma aż 3 sztuki takich bodów:dry:
ola to w takim razie może ryżowy będzie lepszy:-p:-p:-p Mój akurat niedługo skończy 4 miesiące, to mu będę dodawała łyżkę manny do spania zamiast tego kleiku
spring ja się tak bałam tej kawy 2 miesiące. Ledwo żyłam, ale nie piłam, bo młody będzie szalał. Oświeciło mnie, że młodemu nic po kofeinie nie jest jak się zorientowałam, że w coli którą czasem piję właśnie jest kofeina:sorry2: Od tego piję jedną, poranną kawkę z płaskiej łyżeczki. Od razu lepiej. Drugą, żeby się oszukać piję już Inkę:-p
izabela @ dostałam równo po 6 tygodniach od porodu, mimo tego, że karmię.
Pinuś to zapraszam dzisiaj do mnie na obiadek. U mnie krem ze szparagów z wędzonym łososiem, a na drugie pierś z kurczaka z pomidorami i mozzarellą i pieczone ziemniaczki. A co, pogoda do bani, to trzeba się gdzieś wyżyć:blink:

izabela - ja dostałam @ równo 3 miesiące od porodu

pinka - o tak kudełek masa ale ja zauwazam dopiero przy kąpieli:-D

wierka - raz w życiu się zaciągnęłam papierosem i do dziś pamiętam ten smród:nerd: to nie mój nałóg, wolę ciastka:-D

wiecie co...jednak mam 3 dylemat dziś:blink: otóż Helena w dzień nie chce spać w łóżeczku - płacze tam bardzo nawet jak zmęczona, a włożona do wózka zasypia od razu, nie muszę jeździć, bujać, tylko odłożę, postawię budę i odpływa, może woli taką ciasnotę?
nie wiem czy z tym walczyć...? jakoś tak porządniej mi się wydaje jak dziecko w łóżeczku śpi;-) a z drugiej strony wolę wózek bo bez problemu zasypia i mogę ją przewieźć do pokoju zamkniętego, a łóżeczko stoi w salonie - otwarta przestrzeń i w kuchni nic nie zrobię bo się zaraz tłukę garami...

reklama
Madzik u mnie odwrotnie mlody ma alergie na wozek, a w lozeczku w dzien nawet udaje mu sie te pol godziny przespac. Jesli spi Tobie w wozku, to ja wiem chyba jest ok, o ile nie musisz targac wozka extra na gore

Spring no ja lyknelam troche kawy ostatnio, no i my sie wydaje ze nie spal mi wiecej niz normalnie o ile to mozliwe, trzeba przetestowac

Ja probuje sie pogimnastykowac ale maly mi to skutecznie utrudnia:cool:

Do góry