reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

wieruś przytulam cię mocno! nie załamuj się biedulko, choć wiem, jak to jest kiedy dopada zła chwilka. Wczoraj również miałam takiego doła, że przepłakałam pół dnia. Bartek dalej szaleje z jedzeniem, potrafi być od 8-15 na powietrzu, ale zauważyłam, że popołudniu apetyt mu dość dopisuje i potrafi nawet co 2 godz flachę wy dudnić. Więc postanowiłam się ogarnąć, zacisnąć zęby i przeczekać. Dobrze zrobiło mi oderwanie od skrobania mgr. wypucowałam cały dom na połysk, a em któremu urządziłam awanturę.. za nic(biedny) zabrał mnie na dobry obiadek:tak:

Jak mi któraś pojedyncza mamuśka jeszcze raz napisze, że jest złą matką, bo nie rozumie swojego dziecka, to naprawdę nakopię do d..:-Dostrzegam:tak: Ja niby taka wprawiona w boje, ale nie potrafię rozgryźć spania Bartka:baffled: Wczoraj przy wieczornym karmieniu o 19.00 przez przypadek dodałam kleiku (zawsze dodaję o 0.00) i ... spało mi dziecko do 6.00 rano bez przerwy:szok: powiedzcie mi, że wraca mój kochany, grzeczny Barti:-p

fifronuś cieszę się, że randeczka udana, oj jak zazdroszczę, sama bym gdzieś skoczyła
rozczochrana 3mam mocno kciuki! mam nadzieję, że będzie już tylko z górki! :tak:
papciu pracusiu nasz! oby nic się nie zmarnowało! a to, że Lenka lubi obecność tatusia, to tylko dla ciebie dobrze, bo nie będzie problemu z twoimi wyjściami i zostaniem z tatą. Dopiero później dzieci stają się terrorystami. Piotruś jak miał roczek i wychodziłam na uczelnię, to trzymał mnie za nogi żebym nigdzie bez niego nie szła:-D
Malinko ja, że od początku jem wszystko nie mam problemów z brzuszkiem. Nawet bym powiedziała, że jest lepiej niż było. Po 2 miesiącach wprowadziłam poranną kawkę i od razu lecę na kibelek.
ewi co do zmiany pampków, to ja również jak dziewczyny nie szaleję ze zmianami. Palcem wyczuwam kiedy trzeba, no chyba, że jest kupa to od razu. Tak średnio w dzień zmieniam co 2-3 godziny, w nocy jak śpi to do rana przeważnie ma sucho, a jak jest ok, to nie kombinuję, bo jak go przewinę nad ranem o 5.00 to potem ze spania nici..

moje dziecko wstało o 6, myślałam że to już koniec spania. Zrobiłam śniadanie, wypiłam kawkę, a młody.. zasnął:-D
nic zmykam, budzić Piotrusia. 3majcie kciuki, bo idzie dzisiaj na dyżur do nowego przedszkola. Oby mu się spodobało

Ostatnia edycja:
reklama
a co tu tak pusto? czesc wszystkim:)
pogoda sie chyba psuje bo jest szaro i chłodniej
Moje dziecko jeszcze spi,wyobrazacie sobie? w nocy znowu pobudki o 0.30,4 (tu przez poł godziny zasnac nie chciała) i o 7.30 i ten kleik jak widac wcale nie pomaga,przez niego tylko bączki ja w nocy mecza:(od kapieli pampka jej nie zmieniłam ,ciekawe co tam sie dzieje;)
Scarlet zycze zeby tak juz zostało bo wiem jak jest ciezko znowu przestawic sie na nocne pobudki;)
Malina mnie dzis wybudził skret brzucha,mała spi a ja musiałam leciec do kibelka a mogłam sobie pospac:(

miłego dnia laski:)

hej hej

malina- ja takie dolegliwości miała przez miesiąc. U ciebie coś kiepsko z bebechami bo ćwiczyć też długo nie mogłaś, nie?

ola - ja sobie sen Małgoni wyobrażam bo moja Helka śpi nadal, karmiłam o 1, 5 i po 8.;-)

scarlet/wierka - powrotu grzeczynch synusiów życzę:tak::happy2:

Mogłybyście sprawdzić ile Wasze dzieci przybrałay pomiędzy 2 a 3 szczepieniem? Helenka w półtora miesiąca 900g, bez rewelacji ale ok dlateg nadal tylko pierś.

Drugi mój dylemat na dziś: czy zauważyłyście spadek laktacji po pojawieniu się @ czy to nie ma związku?

Nowa rzeczywistość - przedszkole zamknięte, obie kobietki w domu:confused: pierwszy dzień najgorszy:shocked2:

Cześć Dziewczyny, ale u nas dziś szaro buro. Leje, leje i nie ma zamiaru przestać. Po wczorajszych wieczornych przebojach Ania wreszcie zasnęła i spała do 4.00:szok: Po nakarmieniu jeszcze przekimała do 8.30.
Co tu dzisiaj robić przy takiej pogodzie?

Fifi ;-):-)

Wierka myślami jestem z Tobą:-p na pocieszenie powiem Ci,że mojej Ani kolki zaczęły się kończyć około 3,5 miesiąca. Teraz zdarzają się już sporadycznie (ostatnio-wczoraj:baffled:). Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków:-D: dziś kończą 3 i 4 miesiąc:happy2:!

madzik ja z Jasiem jestem od porodu, bo musiałabym go codziennie wozić 23 km do przedszkola, więc nie było sensu tego robić; jazda, nie?:tak:

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za słowa otuchy,z Wami to nic nie jest takie straszne na jakie się wydaje:tak:
Noc nawet dobrze minęła bo Jamie spal 5 godz,zjadł o 3.20 po czym obudził się o 5.30 wzdęty jak zwykle.M go trochę pobawił a potem ja,zdrzemnął się o 7mej po czym pobudka o 7.30 do karmienia i znowu przy jedzeniu kręcenie głową na prawo i lewo.Kilka bączków poszlo ale dalej mu cos siedzi bo wierci sie przez sen.Pojadę dziś z nim do chińskiego sklepu,może tam dostane jakiś lepszy preparat na bazie ziół na wzdęcia.

spring zdrówka dla Ani na te 4 mce i kolki precz!!
scarletka trzymamy &&&&& za Piotrusia,dzisiaj jego wielki dzień hehe
ola nawet mi nic nie mów,u mnie młody dostaje tylko mleko a bączki go męczą w każdą noc

hello

odrazu piszę ze moje dziecko jest jakies inne:szok::szok: zjadł mleko 120 o 19:00 zasnął o 20:30 i na jedzenie obudził się o 1:00 czyli po 6h zjadł 135 ml kleiku i po 3 h znów zjadł 120 mleka:szok: ten kleik wogóle go nie zapycha:no: wręcz odwrotnie... więc cieszcie sie laski ze wasze po kleiku spią:tak:
a u nas jak narazie słońce:-p wiecie co ja nie mogę uwierzyc ze juz jest lipiec:szok: zaraz tak szybko czas minie i znów jesien zima ehhhhhhhh

papcia- i jak tam sprawa o ktorej pisałysmy.........???
Wierka- u nas też czasami są wzdęcia:tak:po mleku a po obiadkach purta jak szalony:-D
spring- w taka pogode to tylko mozna spac............he he
madzik- mój tez mało przybrał bo w 3 tyg 640 gr bodajże... teraz juz nasze urwisy tak szybko przybierać nie będą niestety-lub stety....

Ostatnia edycja:
madzik Bartuś przybrał 1100g między szczepieniami, pediatra mówiła, że świetnie rośnie. :tak:@ dostałam zaraz po 6 tygodniach i nie zauważyłam żeby laktacja się zmniejszyła, raczej unormowała się. Oczywiście zdarzają się dni kiedy mam mniej mleka, ale wspomagam się karmi i wszystko gra
wieruś a widzisz! będzie lepiej;-)
spring w taką pogodę to jedynie kawkę żłopać i pod kocem siedzieć:baffled:
oluś ja na początku też nie widziałam różnicy po kleiku:no: potem zaczął mi spać do 2.00, więc stwierdziłam, że jednak wolę karmić o 0.00 kiedy jeszcze nie śpię niż wstawać w środku nocy. Dzisiaj natomiast przespał całą noc. Zrozum tu dziecko.. a co do bączków, to może lepiej wypróbować kukurydziany jak pisała Pinia
pinia i z waszym spaniem będzie lepiej, zobaczysz!

reklama
u nas mlody po kleiku kukurydzianym i herbacie koperkowej zaraz kupsko wali he he

obralam warzywka pomyłam i zamroziłam :-p mlodemu juz gotuje na obiad.... wiki ma pomidorówę z wczoraj a dla nas nie mam jeszcze pomysłu co zrobic........jak Eric wstanie to muszę jego ciuch wstawić po wczorajszych wojarzach,pół kosza mam:-D

czy u was tez tak jest ze maluchy ciągle między paluchami maja brud,nitki itp... co ja sie młodemu rąk namyje w ciagu dnia to glowa mała:-D

Do góry