reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Dziwna noc za nami. Stellka obudziła się na papu 2 razy, co ostatnio rzadko jej się zdarza. A poza tym przez pół nocy gadała przez sen. Już paranoi dostawa;lliśmy, bo co trochę ją w niani słyszdeliśmy i biegliśmy sprawdzić, co się dzieje. A tam gwiazda śpi. I gada :baffled:.
A teraz Stellson leży na macie i opiep...a mnie na czym świat stoi, że nie robię za jednoosobową grupę rozrywkową "śpiewam-tańczę -recytuję-koszyki wyplatam", tylko bezczelnie piszę z Wami :szok:. I co z tego, że grożę jej, że wpadnie do nas ABW czy inne CIA, jak będzie taki terroryzm uprawiać? Nic sobie z tego nie robi!

Papcia
, szok z tym zębem!!! A a'propos biszkopta - nie boisz się tak wcześnie eksponować Lenki na gluten? Bo zalecenia mówią o pierwszej ekspozycji na gluten u dzieci karmionych sztucznie nie wcześniej niż w 5 m.ż, a nie później niż do końca 6 m.ż.

Spring, ja swoje pojemniczki kupiłam na Allegro Tommee Tippee Pojemniki na mleko w proszku 6 szt (1644681822) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witajcie!

Byliśmy wczoraj na jarmarku świętojańskim w Krakowie:-) Karmiłam na Wawelu, w parku i knajpie, wszędzie spotykały mnie przychylne spojrzenia. Helenka cały dzień w wózku z przerwą na jedzonko i przytulanie, grzeczna jak to cały czas ostatnio:tak:
Zosia się zatrzymywała tylko na loda i obiad a tak to goooniła, nie mogłam jej wzrokiem odnaleźć. Pod koniec wyprawy wpakowaliśmy ją do spacerówki bo oczopląsu szło dostać:rofl2:

magdzior u nas śpiworek popadł w łaskę zaraz jak z rożka wyrosła:tak: bez podusi, kołdry czy koca.

papcia jestem w szoku:szok: gratulacje!

malina chyba nie ma reguły, że do dziecka piersiowego częściej się wstaje....moja Helenka cycusiowa a śpi całe noce już ok miesiąca, chyba, że na jest tym wyjątkiem potwierdzającym regułę;-)
A Ty już nie musisz pilnować by przerwy jedzeniowe nie były dłuższe niż 4 h?

Czy jest jeszcze ktoś kto NIC nowego d menu nie wprowadził??? ja zamierzam zacząć w 5 miesiącu:tak:

Cześć dziewczyny!

Dzisiejszej nocy moje dziecię zrobiło mi mega niespodziankę ! Położyłam ją spać o 19.30, a obudziła się dopiero o 5.00 rano!!! Szok:szok: Jeszcze nigdy nie spała tak długo bez przerwy. Nakarmiłam ją i spała dalej do 9.00. Drugi szok ;):szok: Teraz leży w leżaczku i dyskutuje ze swoją ulubioną zabawką:-)
A my dziś w planie: spacer,zakupy,obiad i czekanie na Tatusia;-):-D

Bosa dzięki, super sprawa z tymi pojemnikami:-)

Papcia gratuluję ząbka,czekamy na następny;-)

madzikm ja jeszcze nic nie podawałam Ani, poczekam do połowy lipca i wtedy zacznę:-) Mam wtedy wizytę u pediatry, więc pewnie mi doradzi od czego zacząć

spring mi doradziła marchewkę na początek, nie jabłko, żeby nie zaczynać od słodkiego

wiecie co.... Helenka ssie kciuka:( daję jej smoczek ale woli paluchy a mnie to drażni, kojarzy mi się z biednymi dziećmi z sierocińca, które się uspokajają w ten sposób..wiem zdziwiam...:)

hello

Nasz synuś nareszcie wrócił do świata normalnych!!!!!!!!! i pieknie je nie wiem co to było ale mam nadzieję ze juz nie wróci bo mam 5 dni wycięte z życiorysu:rofl2::rofl2:

Papcia- gratulujemy ząbka;-)
madzikm- moj tez ssie palca i wygląda jak z sierocińca he he he na dowód wstawię ci zdjęcie to zobaczysz....

zajrzę poźniej bo muszę iść na kawkę:-p

ale mnie rozbawiłyście tym tekstem o ssaniu kciuka jak dzieci z sierocińca:rofl2: mało Jamiego nie obudziłam

Do nas zawitała ładna pogoda to tez wybraliśmy się wczoraj do Legolandu bo obiecaliśmy ten wyjazd Sammiemu jako prezent na urodziny. Wypad się udał,Sammy był mega zadowolony a nam widząc ta radość na jego twarzy już nic do szczęścia nie brakowało.
Skwar byl nieziemski wiec ja z Jamiem siedziałam tylko i wylacznie w cieniu a ze jest tam pelno drzew i powiewal lekki wietrzyk bylo nawet przyjemnie.I wiecie co... tak sie tam spalilam na machonia ze musialam sie samoopalaczem wysmarowac zeby dorównac m i Sammiemu.

bosa witamy z powrotem w naszym świecie
pinka cieszymy się razem z Toba ze Eryk już je tak jak powinien:tak:
papcia gratulujemy ząbka
spring ty szczęściaro:-) Ania pięknie Ci spala,a mozna wiedziec co jej przed snem dałaś do picia??:-D

Wróciłam z urlopu!

Kurde ciężko mi wrócić do codziennego życia. Mała się rozbrykała i sama nie chce się bawić ani leżeć ani nawet spać. Już mam dosyć.Muszę od nowa przyzwyczajać ją do starych nawyków bo inaczej to jedynym moim zajeciem bedzie zajmowanie się nią. Pozwoliła mi tylko umyć naczynia, rozpakować torby i nastawić pranie a pozatym to muszę do niej gadać...

Urlop super, wypoczełam maksymalnie i strasznie się rozleniwiłam:) Miejsce wypoczynkowe godne polecenia. Położone w lesie w podolsztyńskiej wsi. 1,5 kilometra do jeziora. Pływaliśmy łódką po stawie, łowiliśmy ryby, spacerowaliśmy po lesie, po łąkach. Hania bardzo duzo spała i była grzeczna a jak nie spała to ktoś ją nosił więc mieliśmy dużo czasu dla siebie. Zaczynają się juz grzyby jak ktoś lubi zbierać to dodatkowa atrakcja:). Codziennie wieczorem mała spała a my balowaliśmy z gospodarzami i innymi gośćmi. Czasami o północy jadłam korkówkę dzieki czemu mam 1,5 kilo na plusie hehe. Kuzyn męża nie wziął od nas nawet złótówki za pobyt. Zasponsorował nam go w ramach prezentu ślubnego;) trochę głupio było nam tak za darmo więc w ostatni dzień pomogliśmy mu przygotowywać przyjęcie weselne które było w ostatnią sobotę. Wszyscy byli zadowoleni;)

Dwa dni bylismy też w Gdyni. Mieliśmy przyjemnosć poznać Olę i małą Gosię:) Ola taka laseczka ze nie widać ze była w ciąży a Gosia słodzinka taka grzeczniutka! Tylko spała albo grzecznie leżała w przeciwieństwie do mojej Hani którą musielismy ciagle nosić hehe. Nocowaliśmy u znajomych męża kórzy mają 8 miesięczną Lenę która waży tylko 30dkg więcej od mojej małej haha, takiego mam wielkoludka! Pospacerowaliśmy nad morzem, poobjadałam się lodami, goframi i rybami i wróciliśmy na Mazury.

Zapomniałam się naskarżyć że Futrzakowa się ze mną nie spotkała odwołując w ostatnim momencie przyjazd! Trochę mi było przykro ale trudno.

Po wyjeżdzie mamy mega dylemat! Mąż dostał bardzo dobrą ofertę pracy jako menager firmy produkującej ekologiczny gorszek opałowy za dwa razy więcej kasy niż u nas. Głowny minus to to że ta praca jest w Olsztynie co wiazałoby się z przeprowadzką. I wszyscy sie z tym gryziemy i całkowicie nie wiemy co robić. Mi kuzyn meżą zaproponował pomoc w prowadzeniu pensjonatu i przy organizacji wesel co też kusi bo mogłabym iść na wychowawczy, wychowywać Hanię i w wolnej chwili pomagać.

Madzik ja jeszcze nie wprowadzam niczego do diety Hani. Je tylko moje mleko i czasami dostaje wodę albo herbatki Hippa. Na następnej wizycie u pediatry podpytamczy coś wprowadzać czy jeszcze nie. Mała ładnie przybiera więc wiem że jej to wystarcza.

Papcia już pierwszy ząbek? Ale szybko! Gratki!!!

Wierka u nas teżpieknie wczoraj było i pojechalismy na mumbles:tak: a dzis juz chmury i zaraz padać zacznie a ja pościele wywiesiłam:tak:
Spring- no własnie pochwal sie co dziecku podałas ze tak pieknie spało?? ja sie chyba nigdy tego nie doczekam:no:
madzikm- my też wczoraj za wiki nie mogliśmy nadazyć tak biegała he he ze ja nawet w spokoju zdjeć zrobić nie mogłam:no:

jak by któras chetna była na wakacje w swansea to zapraszam na blogai przedsmak naszych widoków

Ewi-aż poczułam powiew odpoczynku w Twoim poście:) hi hi
Faktycznie oferta pracy bardzo interesująca a i Ty nie zostałabyś skazana na nude czy powrót do pracy. Watro się zastanowić:) Tylko gdzie będziecie mieszkać? hmmmmm no ale perspektywa pójścia na wychowawczy ze spokojną głową- bezcenna:)

Spring
- w takim razie będę czekać na druga połowę lipca:)

reklama
Mili kuzyn zaoferował że na jakis czas możemy zamieszkać u niego w domu albo da nam jeden apartament z hotelu. Zawsze to coś;) potem poszukamy jakiejs stancji. Tylko szkoda mi że zostawimy swoje mieszkanie i bedziemy płacić komuś:(

Jakie zabawki polecacie dla maluchów poza matą i karuzelą? Chcę coś Hani kupić a nie mam pojecia co moze jej się podobać i ja zaciekawić?

Do góry