reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ewi - nie ma być ci przykro:-( przykro to jest mi ... ale wszystko mi się zwaliło na głowę dosłownie w tym jednym dniu! WSZYSTKO! A miałam samochód podstawiony przez eMka pod blok i tylko czekał by jechać do Gdyni... Nistety...nie uporałam się ze wszystkim by do was zdążyć... tak na prawdę dopiero zasiadłam w domu po 22. Pozytyw był taki że teściowej pasował ten dzień by pojechać na zakupy dla Piotrusia i tym sposobem mamy łóżeczko turystyczne i fajne zabaweczki:-) Dla nas ulga w portfelu a babcia zadowolona że kupiła coś wnukowi:-)

Papcia - czekam na fotę zęba:-D

reklama
Futrzak a żeby to takie łatwe było nie da rady wogóle niechce buzi otwierać godzine wczoraj ja męczyłam żeby m pokazać

Ewi oj jak pięknie ja bym sie nawet 5minut nie zastanawiała pakowałabym walizy i jechała no i perspektywa mieszkanai bez brata bezcenna

Bosa wszystko metodą prób i błędów dostała ociupinke gdyby wyszła jej wysypka byłby mały problem a tak pomymlała zadowolona a wysypki brak

a ja nadal wystawiam na allegro mam nadzieje że uzbiera sie na krzesełko do jedzenia

Mili kuzyn zaoferował że na jakis czas możemy zamieszkać u niego w domu albo da nam jeden apartament z hotelu. Zawsze to coś;) potem poszukamy jakiejs stancji. Tylko szkoda mi że zostawimy swoje mieszkanie i bedziemy płacić komuś:(

Jakie zabawki polecacie dla maluchów poza matą i karuzelą? Chcę coś Hani kupić a nie mam pojecia co moze jej się podobać i ja zaciekawić?

nasz to lubi takie zabawki z wieloma odnogami i materiałami... głównie żeby szeleściły:-) mamy coś takiego:
Mój pierwszy owoc - Bananowa Anna :: TINY LOVE

i coś takiego:
Tiny Smarts Kwiatuszek :: TINY LOVE

i coś takiego:
Książeczka interaktywna - dwustronna :: TINY LOVE

http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=899

http://www.ablex.pl/produkt/20396/BIEDRONKA-23CM.Z-GRZECHOTKA.html?ref=m599:s1

Ostatnia edycja:
Madzik moja Anula nie tylko ssie kciuka, ale wkłada całą piąstkę do buzi, prowokując odruch wymiotny:crazy: , mnie też to denerwuje,ale co mam zrobić? Próbowałam ze smoczkiem, ale go nie chce :baffled:

Wierka kiedyś uwielbiałam się opalać, ale teraz już jakoś nie umiem wysiedzieć na słońcu:confused:

Wierka, Pinka dziewczyny, nie uwierzycie: wczoraj wieczorem dałam jej tylko pierś (no obie;-)) i to wszystko!!! Nie wiem, może była najedzona jeszcze po całym dniu...

Ewi na Twoim miejscu może bym się zdecydowała, nie byłabyś przecież sama; mogłabyś pójść na wychowawczy i być z Haneczką; każda chwila spędzona z dzieckiem jest bezcenna:-)

Mili :-)

Ostatnia edycja:
Dziendoberek:-)
Pogoda cudna,słoneczko ,wiaterek,nie za ciepło,nie za zimno;-) juz po spacerku i obiadku i niunia spi na ogrodku:-) Dzien zaczoł sie dobrze ale noc była kiepska:-( tak jak mała potrafiła po kapieli spac 6-8godzin tak teraz cos sie pozmieniało ,na gorsze oczywiscie:-(wczoraj nawet do połnocy nie wytrzymała:-( nie wiem czy moje mleko juz jej nie wystarcza,czy to chwilowe czy juz tak zostanie?:-(
Ewi nam tez było bardzo miło Was poznac i juz tak nie narzekaj na Hanulke,przeciez ona jest słodka i grzeczna a ze wymaga wiecej uwagi,no coz;-) a co do przeprowadzki to chyba warto,zawsze swoje mieszkanko mozecie wynajac i zarabiac na wynajem dla siebie:tak:
Papcia zęby?juz?i tak bezbolesnie?gratuluje:-)
Scarletka moja mała jak Twoj synus tez ciagle jest w biegu;-) ja sie smieje ze ona w maratonie biegnie:-D nie usiedzi spokojnie 2 minut,a przy jedzeniu tez głowa do okoła lata;-) moze tez sie skusze na kleik czy cos?

Ostatnia edycja:
Hej laseczki-marócweczki
ja dopiero z pracy wróciłam - mała tam juz się czuje jak u siebie:)
malinko - mega kupę to ja myłam zawsze w wannie
papcia- gratulujemy Lance pierwszego zęba
madziekm- moja na razie dostaje tylko bebilon pepti i sporadycznie herbatkę
ewi- na razie to jeszcze nie poszalejesz z zabawkami - jakieś grzechotki i tyle.
U nas nie sprawdziły się smoczki (bo nadia bezsmoczkowa), spiworki (bo goraca dziewczyna i śpiaca na brzuchu), reszta ok, ale ja byłam mamą z doświadczeniem

A ja myślałam o takim koniku morksim i sie zastanawiam czy w ogóle Hania sie tym zajmie i czy bedzie się cieszyć tym.

KONIK MORSKI FISHER PRICE Gra i Swieci PRZYTULANKA (1672856700) - Aukcje internetowe Allegro

Z tym wyjazdem to bardzo trudna decyzja bo to 400km od rodziców i boję się zostawić mieszkanie bratu. Wiecie jaki on jest. Podczas naszego wyjazdu zrobił taki bałagan że mi sie płakać chciało. Wszędzie kufle po piwie, nakruszone, pełno brudnego śmierdzacego prania. Do tego nie karmił rybek i 80% zdechło bez powietrza i jedzenia. Powyłam się jak zobaczyłam bo tak dbałam o to akwarium:(

Ola fajna, fajna ale jaka absorbujaca!

Futro nawet mój mąż narzekał że Futrzaka nie poznał hehe bo jako jedyna w pamięci mu zapadłaś!

mój ma sjestę poobiednia i śpi już 3-cia godzinę,ja w tym czasie zrobiłam segregacje ciuszków i właśnie się piorą te na 3-6mcy (niektóre wydaja się nawet już za małe,dobrze ze są używane,to nie szkoda:)
Bylam dziś zważyć Jamiego i wszystko dobrze,ale Health Visitor mnie zaskoczyla mówiac ze Jamie powinien już jeść po 210ml. Nie przejmuje się nią,bo Jamiemu 180 wystarcza a często 130 i nie będę w niego więcej pakowała jak nie chce.Tylko zastanawia mnie jakie dzieci tyle jedzą???

ola zobacz dziś wieczorem jak Małgosia będzie spala,bo może gorsza noc się jej trafiła ale jak to będzie się powtarzać to sadze ze butla na noc rozwiąże problem
vetka u nas tez Jamie jest tylko na mleku do tego woda w gorące dni.Chciałam Ci podziękować ze mnie ostatnio uspokoiłaś jak martwiłam się o wagę Jamiego. Dzis go ponownie ważyłam i ładnie przybrał a na wykresie jest na tym samym poziomie:-)

Ewi -ja bym brala tka okazja moze sie tak szybko nie przytrafić a sama wiesz jak w dzisiejszych czasach jest....... a brata to bym wytrzasneła...
Mili- jak idzie dieta????
spring- no to ty mamuska wczoraj chyba same wartosciowe produkty jadłas he he he
Wierka- u nas maly tez je max 120,i nie słucham tego co lekarze mówią:no:
a ja dziś robię Naleśniki ala Patik;-)

reklama
Witajcie!
nadaje juz z domku, wczoraj wróciliśmy, ze Śląska pojechaliśmy jeszcze do teściów i wieczorkiem dotarliśmy do siebie...trochę obawiałam się wieczoru bo cztery dni z rzędu Hania spała z nami na tapczaniku i byłam z nia w pokoju dopóki nie zasnęła, ale padła w swoim łóżeczku od razu, chyba sama się cieszyła że będzie mieć w końcu duuużo miejsca dla siebie. Zosia też zasnęła bez problemów ok21 i wstała dopiero o 8:tak:
dzisiaj piorę bo pralnia cała zawalona, zreszta ogólny chaos panuje, a Zosia trochę marudna, stad tylko znowu z doskoku czytam co u Was

Ewi jeden wyjazd a tyle może poprzewracać w życiu:-D propozycje kuszące, melduj co wymysliliście...
papcia gratuluje zębola!
wierka ale mieliście super wyprawę, synek musiał być wniebowzięty:-)
ola myślę że to może być tylko sporadyczny przypadek...trzymam kciuki za dzisiejszą noc:-)
spring u nas też przy zabawach z paluszkami co jakis czas pojawia się odruch wymiotny;-) ach te dzieciaczki:-D
madzikm moja Zosia pije mleczko z cyca plus do tego na wieczór butla Bebiko, kilka razy dostała herbatkę

mnie wczoraj teściowa zaczęła namawiać że mam ułamać kawałek biszkopta z ciastka i dać Zosi, ale byłam asertywna i powiedziałam NIE! wyjaśniłam że wprowadzać będziemy inne jedzonko jak skończy 5 miesięcy, za moment znowu ponowiła propozycje i usłyszała to samo:-D aż sie sama zdziwiłam że byłam taka stanowcza hihi

Pinka mam nadzieję że będą Ci smakować:-) u mnie dzisiaj tylko pomidorówka z makaronem...bo pusta lodówka a nie miałam jeszcze okazji żeby zakupy zrobić

Ostatnia edycja:
Do góry