reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

HELLO

u nas dzis piekna pogoda;-) wczoraj tez w miare było mąż z córcią robił ogród a ja pojechałam z synciem do fotografa:tak: i ma piękne zdjęcie paszportowe;-0 6 llipca smigamy do Manchesteru:tak:

Fifronka- to mój tak robi jak napisałam w punkcie trzecim:szok::szok: w takim razie milego wypoczynku ci zyczę;-)
Patik- moj tez czasami tak wpada w szał placzu ze ja nie wiem o co chodzi:no::no: najczesciej tak reaguje jak ma za duzo ważen w ciagu dnia:tak:
scarlet- wspolczuje ci;-) u nas podobnie piesci az podrapane od tego gryzienia a jak dostanie gryzaka to tak mocno ugryzie ze placz:wściekła/y::wściekła/y: butlę tez wypluwa podejrzewam ze jak go bolą to tak robi:tak:
lokata ja ma bonjela i calpol żel ale nie wiem czy w polsce są???? z tym że u nas juz to nie pomaga........

Ostatnia edycja:
reklama
Pinka a co będziecie robić w M? Ja tam byłam raz dwa miesiące na pracy wakacyjnej w czasie studiów :) i byłam kelnerką w The Blue Bell, taka sieć angielskich knajpek.. żałuję tylko, że nie miałam zbyt wiele czasu na zwiedzanie..

Pinka a co będziecie robić w M? Ja tam byłam raz dwa miesiące na pracy wakacyjnej w czasie studiów :) i byłam kelnerką w The Blue Bell, taka sieć angielskich knajpek.. żałuję tylko, że nie miałam zbyt wiele czasu na zwiedzanie..
Malinko jedziemy załatwić małemu paszporcik;-) a co do zwiedzania zawsze mozesz ........a przy okazji wpaśc do mnie;-)

1.dzieci nie powinny prostowac nog, jeśli tak robia, to trzeba z nimi ćwiczyć, zeby naturalne bylo dla nich ugięcie

Tzn. w ogole nie powinny prostować nóg, czy nie powinny leżeć dłużej z wyprostowanymi nogami? Bo Gaba co jakiś czas prostuje nogi, ale dla mnie to wyglądało jakby "rozprostowywała kości"

Tzn. w ogole nie powinny prostować nóg, czy nie powinny leżeć dłużej z wyprostowanymi nogami? Bo Gaba co jakiś czas prostuje nogi, ale dla mnie to wyglądało jakby "rozprostowywała kości"

No jasne, np. po spaniu takie rozciąganie jest super :D Fifi chyba bardziej chodziło o proste nóżki cały czas, bo fizjologicznie takie maluchy mają podgięte pytki jak w brzuchu u mamy :) Nie wymądrzam się, bo nie wiem, tak mi się tylko wydaje :)

Mi się wydaje tak jak tobie, ale wiesz - zawsze warto dopytać ;-) Całe szczęście dzisiaj wieczorem też mam spotkanie z rehabilitantem, więc wszystko będzie jasne :-)

Zgadza się, chodzi o to, ze wiekszosc czasu powinny byc podkurczone. Przeciaganie sie po spanku to nic zlego :)
Moja Elci po prostu ciagle ma proste nunie.

No to i ja sie witam:-)
Co za paskudna pogoda:no: zmokłam jak pies;-)az majtki miałam mokre bo byłam tylko w leginsach na spacerze z psem:zawstydzona/y: spacer z niunia musze sobie odpuscic bo za mocno pada.
Nocka po wczorajszym meczacym dniu nawet udana,co prawda było pare krotkich pobudek ale zanim zwlokłam sie z łozka to mała juz spała;-) albo wcisnełam smoka i tez zasypiała ponownie;-) i takim sposobem przetrzymałam ja do 6:tak: a potem jeszcze po jedzonku pospała do 8.Teraz juz ucina sobie trzecia drzemke:tak: pewnie przez pogode przespi wiekszosc dnia:tak:
Fifrusa te raczki to o co chodzi? bo moja to np spi z rekoma rozrzuconymi szeroko i nad głowa,a to odginanie głowy to u nas tez jest ,zwłaszcza jak spi,nawet na boku moze spac a głowe i tak wygina do tyłu.Fajnie ze udało Wam sie wcisnac na ta rehabilitacje;-)
Malinka ja tez dopiero nie dawno odkryłam ze dziecko nie koniecznie budzi sie w nocy na jedzenie;-) teraz daje jej jesc w nocy jak juz mocno np płacze (co sie rzadko zdarza) albo oczy otwiera i sie mocno rozkopuje,a jak ma oczka zamkniete i tylko sie wierci to wciskam smoka i na ogoł udaje jej sie zasnac dalej.
Pinkus widzisz teraz Ty masz pogode a u nas d...a;-)
Scarletka biedaku znowu Ci dziecko podmienili:-( niech szybko wraca grzeczny Bartus:tak:

oluś zapraszam do Krakowa! u nas piękne słonko, tylko straszny wiatr:tak:ale i tak spacer zaraz będzie
pabellka mój mały też po spaniu tak prostuje nóżki jakby się przeciągał, starszy synek również tak robił. Bartuś jak śpi, to najczęściej nóżki ma ułożone jak do siedzenia po turecku:-)więc się nie martwię
pinka kolejny mały turysta na forum:-D pewnie wasze zdjęcie będzie tak samo urocze jak wszystkich takich maleństw:tak:
malinko, oleńko to rzeczywiście prawda, że dzieci w nocy nie zawsze budzą się na amanie;-) kombinujcie ze smokami i obserwujcie. Naszego da się tak przetrzymać do rana. tzn dało się, a teraz ostatnio coś się popsuło:wściekła/y: Wstajemy do niego z emkiem jak się zaczyna wiercić w łóżeczku, albo marudzić jeszcze na śpiocha. Smok do dzióbka i odpływa na nowo:-)

reklama
To i ja sie witam na szybko bo obok siedzi maruda w foteliku i niestety nie odpowiada jej towarzystwo kubusia puchatka

zdarzyłąm napisac jedno zdanie i musiałam ją uśpić

wogóle to spała dzisiaj od21do11 bez przerwy!!!! i to jest już jej druga drzemka zaraz zjem obiad i chyba skocze do hurtowni kupić niuni jakąś zabawke do wóżka bo widać ze ostatnio sie w nim nudzi

Scarletka a ja sie zastanawiałam gdzie Ty przepadłaś ostatnio oby wszystko szybko wróciło do normy

Do góry