reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

moj Dominik wypija roznie ,ale okolo 5 razy po 160 ml nieraz mniej...sama niewie czy to ok

ale dodam ,ze niedawno wypijal wiele mniej to sie codziennie u nas zmienia....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej hej
wczoraj i dziś pobudka o 6 i nawet nie chciał jeść :no: przeleżał do 10 w łóżeczku z zabawkami, ale ciągle trzeba było do niego chodzić...

Mój mały wypija 120-150ml 6-7x dziennie, sam sobie reguluje, zwykle wychodzi 1 dnia 7x 120, a następnego 6x150. W nocy mu się rozregulowuje, bo budzi się różnie i ostatnio mniej jada w nocy, a i tak się budzi.
Też zaczęłam eksperymenty z kleikiem ryżowym, młody spał dziś tylko godzinę dłużej na tym kleiku, zjadł kolejną porcję o 3 (zamiast o 2) i pobudka o 6, nie chciał jeść, zjadł dopiero o 8.30

dzieki Koncia i Julia to znaczy ze Jamie je podobnie jak inne dzieci ufff kamień z serca..
u mnie tez dzisiaj Jamie nie jadł z rana,wypił tylko 60 a potem mu się nawet to trochę ulało ale to chyba przez to ze jeszcze kupki nie robił i jest zapchany

milej niedzieli

CZeść dziewczyny:-)
U nas nocka standardowo, dwie pobudki. Teraz sobie drzemie od 30 minut:tak: Pogoda dziś ładniejsza niż wczoraj, więc zrobimy grilla i posiedzimy w miłym towarzystwie:-)

Wierka- u Jasia kupka (wodnista z pojawiającym się"serkiem wiejskim")ze śluzem pojawiła się przy zapaleniu żoładkowo-jelitowym. Była biegunka i w międzyczasie takie jakby "popuszczanie" w pieluchę. Ale u Was to nie tak częste, więc to pewnie nie ma nic z tym wspólnego :tak::-).
Dziewczyny pisały już kiedyś o pojawiającym się śluzie, bodajże Bosa.

Miłego dnia wszystkim Mamom i ich cudnym dzieciaczkom:-D

Hej laseczki-marcóweczki
Wierka- sporadycznie pojawiający się śluz w niewielkich ilościach nie oznacza nic. Co do jedzenia to moja panna je 60-120 ml co 3-4h na noc jak zja 150 ml to jest sukces, budzi się 1x w nocy jeśli uda się jej zjeść w trakcie tej pobudki 120 ml, jesli zje 60 to wstaje po 3h. Jesli Jemmie przyrasta na wadze to sie nie martw, nawet jeśli spada w percentylach:)

pozdrawiam Was cieplutko:-) dzisiaj chyba dziewczyny mają spotkanko no nie? ola, futrzakowa, malinkaa udanych pogaduszek i zeby dzieciaczki byly spokojne!
ja na razie tylko z doskoku wpadam bo nie mam za bardzo czasu, trzymajcie się laseczki marcóweczki!miłego popołudnia!

Druga rzecz to już gdzieś to pisałyście nt. śluzu w kupce.Jamie miał trochę śluzu jakoś tydzień temu 2 razy i wczoraj kilka razy jak purkal to mu się popuściło kupki i tez była odrobinka śluzu.Co to oznacza??

U nas też co jakiś czas pojawia się śluz, a ostatnio kupki Gaby zaczęły mieć taki bardzo ostry, kwaśny zapach.. Zwriować można :eek: Najchętniej to zaniosłabym pediatrze zabrudzoną pieluchę i niech patrzy na to fachowym okiem :sorry:

Hey,

U nas wstetna pogoda, 13 stopni i leje cay czas. A ja sie przeziebilam, jak na zlosc teraz kiedy maly ma w piatek szczepienie boje sie ze zalapie odemnie.

Wierka moj maly tez sporadycznie ma troche sluzu w kupce, a czasami ma konsystencje galaretki. Przewaznie jest to wtedy jak czesciej robi kupke

Mili gratuluje zaliczonej sesji

Macie jakies pomysly zebym nie zarazila mlodego? Nie przytulamy, sie nie caluje, myje rece po kazdym smarkaniu...

Uff my już po Chrzcinach. Pawcio w Kościele grzeczniuteńki, w restauracji też:-) Za to przed wyjściem cyrk nam urządział, bo nie chciał jeść:-( Przez godzinę go próbowałam nakarmić, a on płakał, rzucał się, robił mostki itp. Co się uspokoił to jak go przystawiałam to znowu było to samo i w efekcie nie jadł. Dopiero w restauracji wciągnął 120ml bebiko, i już w domu popcycusiował jakieś 5 minut. Ale podobno dzieci czasami tak sobie odmawiają jedzenia i a po 2-3dniach wszystko wraca do normy.

reklama
Dzięki dziewczyny ze mnie uspokoiłyście bo naprawdę się martwiłam tym jedzeniem i śluzem. Z tego co widzę to wasze dzieciaczki jedzą średnio 60,120 lub 160 czyli tak jak mój syncio.

magdzior fajnie ze chrzciny się udały a nasze dzieci się chyba zmówiły bo ja tez cyrki ze swoim dziś miałam żeby go nakarmic,dopiero po jakiś 2-óch godz. starań z przerwami oczywiście, zjadł 140. U nas te mostki i wiercenia pojawiają się zawsze gdy małemu chce się purkac albo kupkę
krówkabordo dzięki za informacje, mój ma zatwardzenie wiec raczej zapalenia nie ma ale dobrze wiedzieć na przyszłość
vetka dziękuję,Jamie przyrasta ale już nie idzie w górę jak strzała
pabella ja tak samo miałam myśli żeby pokazać pampka pediatrze:tak:

Do góry