reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Mnie oprócz spacerów udaje sie robić brzuszki no i pilnuję by choć 1x tyg pojaździć konno, jeśli nie pomaga na ciało to na psyche na pewno:)
A bananówczeka z sokiem Ci nie zaszkodzi na pewno papciu

reklama
ja chodze na taniec latino juz od dawna z przerwa ciazowa ,ale coz w czerwcu przerwa do wrzesnia;/

i tak pomyslalam zeby zalozyc watek z krotkmi filmikami naszych pociech.....byloby ciekawie....ale to zalezy od Was ....teraz klade sie spac poki moj skarbus spi.....usciski dla Was i dzieciaczkow:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczęta dziś mija dokładnie rok od pojawienia się tematu Marcóweczki 2011 na forum:-) Ale ten czas leci...
Miłej nocki życzę:-D

Witam! Dzisiaj już nie pospaliśmy, przed 6 z pampa wytoczyła sie kupa gigant :/ Teraz już Jasiek zamierza się na drzemkę, a ja padam.. Do północy byłam u kumpeli, potem 3 pobudki mi synek zaserwował, a jeszcze wyjazd do Sopotu dzisiaj.. no ale zobaczymy jak pogoda..

To ja jako trzecia mówię dzień dobry :-) Pospałyśmy dzisiaj 1,5 godziny dłużej, czyli pobudka o 7 zamiast o 5.30. Ciekawa jestem czy to zasługa wczorajszego kleiku, czy tak sie po prostu przydarzyło? Gaba już zalicza pierwszą drzemkę, my z eMkiem kończymy kawkę i po 10 pierwszy spacer :-)

Ja na razie dodałam tylko jedną łyżeczkę kleiku ryżowego do wieczornej porcji mleka. Gabrysia je 150 ml. Miesiąc temu pozwalalo jej to przespać calą noc, ale ostatnio zaczęła się budzić koło 5. Dzisiaj z powrotem pospała do 7, ale tak jak pisalam, kolejne dni pokażą czy to zbieg okoliczności czy naprawdę potrzebowała już bardziej kalorycznego posiłku

PS. Jestem pod wrażeniem! Gaba drzemała 40 minut w swoim łóżeczku! Idziemy jeść, szybki prysznic i lecimy spacerować póki nie pada :-)

Dzień doberek Mamusie ...
Miałam spędzić wczorajszy wieczór na BB ale po kąpieli tak zasłabłam że szybciutko wskoczyłam do łóżeczka, a i tak nie jestem do końca wyspana.
Hmm, podobno teściowa zaprosiła Nas na obiad, zastanawiam sie czy w ogóle skorzystać. A mleczka dziś malutko odciągnęłam, ehhh :-(
Idę się ogarnąć troche.

reklama
hej

wracam do was ponownie.Wczoraj Jamie był niespokojny,czasem brakuje mi już sil bo po prostu nie wiem co mu jest. Ostatnio jak byłam go ważyć to przybrał ale na wykresie spada z waga.Health visitor powiedziała ze za często go karmie,bo je co 2-3 godz po 60,80 lub 120 .W takim razie zrobiłam mu większe przerwy i od tygodnia je co 4 godz po 140 a wieczorem i w nocy po 180 ale po wyliczeniu nadal wychodzi za mało.Na opakowaniu z mleka pisze ze w ciągu doby powinien wypijać 900 a jemu wychodzi 720-820
Poza tym przez dzień jak zaczyna jeść to od razu odzywają się wzdęcia i próbuje purkac,kupkę tez robi przy jedzeniu i jak się tak nawierci to łyka wtedy powietrze i kolejne wzdęcia gotowe.Co dziwne, wieczorem ok.21-wszej wypija pięknie cala flachę,purka wtedy bez wiercenia i zasypia na 5 godz. Dodam ze odbija mu się po każdym jedzeniu jak staremu.

A ile i jak często jedzą średnio wasze dzieci te na butelce???

Druga rzecz to już gdzieś to pisałyście nt. śluzu w kupce.Jamie miał trochę śluzu jakoś tydzień temu 2 razy i wczoraj kilka razy jak purkal to mu się popuściło kupki i tez była odrobinka śluzu.Co to oznacza??

mila gratuluje zaliczonej sesji
p.gif

za chwile poczytam co u reszty mamusiek słychać aaa i obowiązkowo odwiedzę galerie zdjęć
yes2.gif

Ostatnia edycja:
Do góry