reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Czesc dziewczyny poznym popoludniem, ale macie dzis produkcje:szok:
Ja wydelegowalam m na spacer z malym, co za luksus, o ile nie wpadna za chwile do domu z rykiem:-D
Lokata tak jak pisze Futrzak walcz o laktacje. Moj maly tez takie robil cyrki przy cycu, tym jego puszczaniem lapaniem i wyginaniem to czasami tak bylam zestresowana ze szok. Na szczescie trafilam na super polozna, ktora tu przychodzi przez jakis czas po porodzie i wazyla mi malego. Caly czas mimo takiego jedzenia przybieral na wadze, poradzila nam abysmy probowali nowych pozycji przy karmieniu. Nam pomoglo duzo karmienie na lezaco, ale czasami tez mu sie zdaza ze je niespokojnie. Nie przejmuj sie sprobuj przystawiac czesciej, popij herbatki laktacyjnej i bedzie ok.

A co do tesciowych, to przysiegam ze mojej to kiedys zatrzasne drzwi przed nosem. Ona nawet jak malego nie widzi i nie wie czy przybiera czy nie to i tak pierwsze pytanie, a czy Ty masz wystarczajaca mleka? A nie powinnam wg niej nic jesc, ani pic bo jak maly zapiszczy to napewno ja cos zjadlam i mu zaszkodzilo. Ostatnio zadzwonila i powiedzialam ze malego boli brzuch bo z moim mlekiem wypija stres:wściekła/y:A ja jestem mega spokojna, jak jeszcze chyba nigdy w zyciu. To sa bezcenne rady dla mlodej mamy, bardzo podtrzymujace na duchu;-) Mam nadzieje ze ja nie bede taka dla swojej synowej.
Malinka nas niedlugo tez czeka nauka spania w lozeczku, narazie spi z nami, troche chce sie nim nacieszyc:zawstydzona/y:. Trzymamy kciuki napewno sie uda

A ja wsunelam lody waniliowe i poczytam Was troszke, to potem zaczne swoja gimnastyke. Nie wiem czy ktos pamieta mowilam ze bede chodzic na taka gimnastyke poprodowa, ktora placi tutaj kasa chorych. Checi nie mialam ale jak za darmo;-), i dobrze ze poszlam bo byla tez jedna polka wiec nie czulam sie taka sama. A cwiczenia polegaly na wzmocnieniu miesni plecow, nog i tego wszystkiego co dzidzius rozciagnal. Niby tak spokojnie, ale na drugi dzien mialam zakwasy w lydkach. To jest raz w tygodniu no ale trzeba w domu codziennie systematycznie cwiczyc, moze cos pomoze no raczej gorzej nie bedzie

reklama
pabella, Asco, ola.80, izabela, futerko ... dziękuję Wam mocno! Nawet nie wiecie jak bardzo mnie podbudowałyście :*
futrzak ... 1.przybiera wg mnie ładnie ... po cycu nie jest płaczliwa, uśmiecha się przeważnie ... ja też sprawdzam czy mam mleko i zawsze wypłynie/siknie, 2. no chyba sobie zdaje sprawe co to jest mleko matki i dlatego jeszcze bardziej boli to że wg niej mam dawać mm.

Dziś nie zadzwoniła do mnie ani razu, zawsze dzwoni rano i pyta jak Mała spała itd. Obraziła się na mnie? O co?! O to że to moje dziecko i to ja wiem co jest dla Niej najważniejsze. Wytrzymałybyście kiedy ktoś chamsko gapi się kiedy karmicie albo zagląda ile mleka leci przy odciaganiu? A potem tekst "leci Ci tam w ogóle coś?","patrz jaka niespokojna przy cycu, ona go nie chce!" Ehh, normalnie porażka.
Nawet mój eM widzi co jest grane i mnie pocieszał bo widział że płakałam, a z nią się pokłucił.

Ostatnia edycja:
lokata ty daj spokój z ta tesciową rób swoje!!!!!! jakaś walnięta kobita a nastepnym razem jak ci sie zapyta czy ci leci to odpowiedz tak raz w miesiącu!!!!!!! zakumałaś o co chodzi???:-D

lokata ty daj spokój z ta tesciową rób swoje!!!!!! jakaś walnięta kobita a nastepnym razem jak ci sie zapyta czy ci leci to odpowiedz tak raz w miesiącu!!!!!!! zakumałaś o co chodzi???:-D

jesteś bezbłędna:-D

lokata - nawet się nie zastanawiaj czy masz przechodzić na mm ... ewidentnie widać że z twoim mlekiem jest wszystko dobrze:-) olać teściową:-)

No jestem juz:)
Jak wyszłysmy o 10.30 tak wrociłysmy o 13.40,masakra ile to wszystko trwało:(a potem szybko trzeba było mała nakarmic i zrobic sobie obiadek i w miedzy czasie uspic niunie bo ja zmeczyły te wojaze;)spi juz 3h az moja mama niepocieszona jest bo nie moze sie mała nacieszyc bo cała jej wizyte niunia spi;) Małgorzata wazy juz 5kg i jest zdrowa jak rydz:)
Futrzaku u nas tez nie mierza bo nie wolno nozek naciagac dziecku,mi pokazywali zeby mierzyc sobie w domu miara krawiecka od czubka głowy do pietek ,po wszystkich krzywiznach.
Malina dobrze robisz,dasz rade,Jas sie nauczy samemu spac:)
julia a gdzie Ty mieszkasz ze do Gdyni jedziesz do lekarza?
Lokata skoro mała nie domaga sie jedzenia co 5min i nie płacze po jedzeniu to mysle ze masz wystarczajaco duzo pokarmu,zwłaszcza ze sciagasz te 100-150ml.

miezkam w Helu ale neurolog prywatny o wolnym terminie byl najblizej w Gdyni:p

Hej kochane
Lokata jak ja cie dobrze rozumiem. U mnie dzis byla przyjaciolka, i tez mi wmawia ze mala placze w gondoli bo glodna jest. Luuudzie czy dzieci sa takie glupie i tylko na glod placza!! Juz mam dosyc tych komentarzy, staram sie je olewac, ale wtedy mam poczucie matki co nie wie co robi , bo nie wytlumaczyla glupim komentujacym, ze np.przed chwila nakarmila dziecko i napewno glodne nie jest!! Do tego druga przyjaciolka mnie wkurzyla, bo opowiedzialam jej o tej akcji grupowego karmienia w metrze, i ona na to, ze sooko jak sie karmi gdzies w ' ukryciu' ale niektore matki przesadzaja karmiac gdzie popadnie. Cholera zapienilam sie i spytalam jej czy mysli , ze konpbiety karmia , zeby na srodku ulicy cycami sie chwalic...mowie ze jakby mi dziecko ryczalo to i nago bym przed nia tanczyla, zeby uspokoic ;-)

Ehh u mnie dzien spiocha, ale umeczona pogoda jestem namaxa. Spalam troche w ciagu dnia z mala. Powiem wam ze od 9 do 18 spala z przerwami na jedzenie. Teraz tez juz w lozku i az sie boje nocy, ze bedzie rozbudzona. Dobrze ze weekend, najwyzej tatusia bede budzic albo rano odespie.

Pabella przykro mi z powodu znajomej. Ja strasznie empatyczna jestem i staram sie myslec co taka matka czuje, wtedy odrazu mam gule w gardle i serce mnie boli

Malinko powodzenia w nauce,mi nie wyszlo, ale wiem ze za jakis miesiac znowu sprobuje Twoj Jasko troche starszy od Laurki, wiec wiecej czai

Laseczki moze niektore uraze, ale wydaje mi sie , ze matki czasem za szybko proponuja dziecku drugiego cyca, potem narzekaja ze pokarmu nie ma. Mi sie zdarzylo dac druga piers kilka razy, ktore da sie zliczyc na palcach
jednej reki. Nie ma co ukrywac, dziecko musi pobudzic laktacje. Czasem moze i sie przeglodzi dzien czy dwa, ale ssanie spowoduje wieksza produkcje mleka. Dzieki mamie, nie podalam dziecku mm dokarmiajac je kiedy mialam kryzys laktacyjny, badz dopiero rozkrecalam laktacje. Mysle , ze przez to wciaz karmie i mala normalnie na wadze przybiera. Wazne , zeby obserwowac czy malec ssie i przelyka, czy je czy 'cmoka jak smoka'

Ostatnia edycja:
A my zawsze od początku z obu cycków :D i chyba też jest dobrze, przynajmniej w dzień, czasem nawet Jaś nacyci się na 4h, czasem na 2h, zależy jak bardzo jest aktywny.. Mam nadzieję, że przybiera na wadze, chociaż nie czuję żeby był coraz cięższy i żeby mi ciężej z jego noszeniem, po prostu od początku był dla mnie za duży, znaczy jak na moje możliwości ;) Zobaczymy co powie pediatra.. Ostatecznie niedługo wprowadzanie nowości, więc cycu już nie będzie jedynym źródłem jedzonka.. No skoro udało nam się 4 miesiące karmić, to chyba dalej też się uda, co??

reklama
Do góry