reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

miałam dziś sprzątać bo z opalania nici..........ale tylko popasowałam zrobiłam obiad i już mi sie nic nie chce:no::no: poczekam az mążwróci z pracy to zajmie sie dzieciakami a ja oblece mieszkanko;-)

Papcia- no nie da sie nic zrobić niestety:-p
Patik- moja tez tak ma za czasami jest taki okres w zyciu ze nic prawie nie je:wściekła/y:a ja dostaje szału i kombinuje żey zjadła,a poźniej okazuje sie że dostaje wilczy apetyt i je więcej niż ja:happy::happy: możę podawaj małej syropki na apetyt albo tak ciepło macie ze jesj sie nie chce jesc.............
ewe- to teraz juz poleci z górki:tak::tak: zaraz będzie 4,5 miesięcy itp.......
tulip- no ja własnie taki błąd popełniłam przy wiki ale ona miała kolki bite 4 miesiąće juz myślałam ze nigdy sie nie skonczą!!!!!!i ciągle na ręku,pożniej w łózeczku spać nie chciała uwaga aż do 2 lat........... nie mogłam sobie z nią poradzić.

Ostatnia edycja:
reklama
Tulipku - spróbuj zostawić małą nakarmina, przewiniętą w porze spanai w łóżeczku i przez 10-15 min z zegarkiem w ręku nie reaguj na płacz braniem na rece, tylko mów do nie, głaskaj, ale nie bierz na ręce. Po 15 min jesli nada ryczy weź na rączki, uspokój i włóż do łóżeczka znów na 15 min. I tak do skutku. Ja przy Mikołaju tak 3 nocki "pzrepracowałam", tez kolkował i poskutkowało, nauczył się zasypiac sam w łóżeczku. Metoda dość "trudna" dla mamy ale skuteczna, tylko czasem nie wystarcza 1 dzień/noc do tego by dziecko załapało

Pinka, kurcze ja przy drugim postaram sie tego uniknac, choc wiadomo, kolek nie przewidze..
Vetka chyba tak sprobuje, mysle, ze jak mala sie nauczy, to i na spacery mi bedzie latwiej chodzic( oduczy sie terroryzowania) poza tym martwi mnie, ze bardziej uspokaja sie u mnie na rekach. Chcialabym, zeby tatus ja czesciej usypial, bo co bedzie jak zechce wyjsc gdzies wieczorem, a mala sie nauczy , ze usypia z mama

Zmieniajac temat, planujecie robic jakies konfiturki , kompociki z owocow, dla maluszka? Zeby zima dziecie mialo?
Jesli tak, znacie jakies przepisy bez uzycia cukrow zelujacych?
Ja powiem szczerze ze narobilam mnostwo dzemikow malinowych i truskawka z rabarbarem, i prawie wszystkie juz zjedzone

tulipku myślałam o tym, mając na względzie jakieś tam oszczędności, ale musiałabym poszukać przepisów, mam książeczkę z przepisami dla dzieci, jak coś tam znajde to napisze:tak:

co tu tak pusto??? my wrociłyśmy z dworku i czas pomału szykować kąpiel... mam nadzieję że pójdzie z usypianiem lepiej niż wczoraj...póki co miłego wieczorku:-)

Paticzku oj tak tak zmobilizuj sie i poszukaj bo sezon owocowy w pełni a ja swoich owoców też będe mieć ogrom a tak na marginesie z którego jestes?

Vetka dziekuje za wczoraj nawet Ci nie odpisałam bo musiałąm m pomóc bo mała zrobiła mu kupsko na recznik przed kąpielą a potem padłam do wyrka i zapomniałam
a swoją drogą to każdy mówi co innego z tym odejmowaniem tych stopni z termometru nasza pediatra i ta doktórka co u niej byłam mówiła że 5 kresek a kumpela zaś twierdzi że jej pediatra mówi że przy elektronicznym nie trzeba i bądz tu człowieku mądry ja w każdym bądz razie wierze Tobie jako mojemu guru jesteś jedynym lekarzem któremu ufam w 100% i mówie całkiem poważnie

reklama
Do góry