reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Dzień doberek ...
Scarletka ... dziękuję za kciukaski.
Patik, Tulip .. mnie też tak ostatnio wzięło na sentymenty. Oglądałam Jej pierwsze foto kiedy się urodziła i była taka maleńka, bezbronna a teraz duża i coraz bardziej ciekawa świata. A kiedy patrze na nią jak śpi to z radości łezki mi się cisną do oczu.
Malina ... ja śliniaczków używam kiedy siedzi w leżaczku bo wtedy ślinotok na maxa :-D
futrzakowa ... fajna ta mata, też myślę by zakupić matę, ciekawe czy Jej się spodoba.

Miłego dzionka Marcóweczki.

reklama
Tulip uda sie uda moja odrazu sie nauczyła położyłam ją dałąm smoka i przytulasa a po15 minutach weszłąm i juz spała i tak jest do dzisiaj

Scarlecia kupiłam wóżek ten który poleciłaś mam nadzieje że sie sprawdzi

a u nas lepiej tzn Lena nie ma goraczki i już nie kaszle syrop pomógł wczoraj nie było naszej lekarki tylko inna i rozwaliła mnie stwierdzeniem że wszystko czyste ale profilaktycznie da antybiotyk wiec profilaktycznie wziełam recepte i kupiłam tylko syrop bez przesady zdrowemu dziecku antybiotyki dawać

za to ja wczoraj masakra 40stopni goraczki gardło zaklejone nos zapchany ale wypociłąm sie w nocy i już lepiej tzn goraczka ustała reszta bez zmian ale chociaż to

aaa i jedziemy na urlop 15 lipca heh odrazu po moich urodzinkach:)

no to sie poopalałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: słońca juz nie ma tylko chmury deszczowe:wściekła/y::wściekła/y:co za banalna pogoda!!!!!!!!!!!!!!

młody tak się w nocy wiercił ze znalazłam go w połowie łóżeczka połozonego w poprzek jak by spał pod kołdrą to na bank by sie udusił:szok: no i musze domówic ochraniacz bo nogi wkłada między szczeble i juz 2 razy zaliczył bum głową:rofl2:akrobata jeden

Papcia- dobrze ze nie kupiłas tego antybotyk co za lekarka jakaś głupia!!!!!! a urlopu zazdroszczę gdzie jedziecie???
tulip- a czemu ma sie nie udac????? ja też połoyzłam małego pierwszy raz pogadał sobie pogryzł maskotkę i zasnął i tak jest do dzis...........
Patik- mój mlody prawie co wieczór około 1h wariuje w łózeczku dopiero jak sie zmęczy to sam zasnie zazwyczaj zasypia około 21,22

Ostatnia edycja:
Pinka do władysławowa jedziemy uważam że jest to najfajniejsza miejscowość nad naszym polskim morzem w sam raz na wypoczynek cisza spokój wokól zatoka pucka uuuu już nie moge sie doczekać

a na którym miejscu mały jest w tym konkursie bo nie moge znaleść?

witam sie
dzisiaj dzien kuchenno-sprzatajaco-prasujaco-pochmurny
pracy mam dzis od groma jeszcze sie goscie zapowiedzieli na dzis zobaczymy co z jutrem?(bo to zalezy czy eMek wyjedzie na 2 tyg do Niemiec :wściekła/y: jak nie jedzie to w niedziele tez goscie :-( ) a tak bym se odpoczela po calym tyg.;/

Cześć Laseczki!
zacznę od tego że spanie mojej Zosi się pogorszyło:baffled: wstaje teraz 5-6 poje i w sumie idzie dalej spać...ale wolałam wersję 8- 9;-) wiem wiem nie mogę narzekać, ale musze zacząć znowu chodzić sama wcześniej spać bo przyzwyczaiłam się do buszowania po nockach, z emkiem nieraz poszaleliśmy i do 2 a tu widze że moja Niunia stwierdziła że koniec dobroci:-p
dzisiaj znowu jesteśmy same, emek wróci dopiero po 22, czekam aż Hanka się obudzi, może łaskawie coś zje, bo ostatnio mam tak słaby apetyt że zaczęlam się martwić, nic jej nie smakuje, wszystko co jej podsuwam jest niedobre i już totalnie nie wiem co robić:-( 15 czerwca idziemy z Zosią na szczepienia, więc od razu pogadam z pediatrą o Hani.

papcia dobrze że nie podajesz od razu tego antybiotyku, ja zwykle w takich sytuacjach kupowałam lek na wszelki wypadek jakby się nagle pogorszylo, ale to tylko dlatego że mieszkam w małym miasteczku i do apteki daleko...najważniejsze że z Lenką lepiej, czekamy jeszcze na poprawę Twojego zdrówka:-)
teraz doczytałam że Ty raczysko jesteś tak jak ja:-D
Ewe buziaczki dla Emilki na 3 miesiączki:-)
futrzakowa super mata:-) tak mnie korci żeby coś fajnego specjalnie dla Zosi sprezentować, bo po Hani takiej maty nie ma, ale z kasą tak krucho, że chyba jak nazbieram to już z maty wyrośnie:baffled:
tulip dobrze że tak tłumaczysz Laurze, ja wierzę że dzieci dużo rozumieja z tej naszej mowy. Zosi też tłumaczę, nieraz udało mi się ją samym gadaniem uspokoić. Hani opowiadam i tlumaczę jakby była dorosła, bo nie umiem od razu przekazać jej czegoś na jej poziomie, ale okazuje się że ona słucha i rozumie co jej mówię, a najlepsze w tym wszystkim jak patrzy taka zaciekawiona na mnie i mówi " aha " a potem powtarza te wszystkie wyrazy których jeszcze nie używała:tak: i w jej ustach brzmi po prostu bombowo:-D

reklama
Ewe. Juz 3 miesiace zlecialo, wooow gratulacje :)

Papcia i Pinka, chetnie bym was zaprosila, byscie mnie wyszksolily jak to zrobic. Kurde jaki ja blad popelnilam , ze bylam na kazde zawolanie malej. Teraz jak ja klade do lozeczka, kolyski- jak jest zmeczona- to krzyk jest niemilosierny i zanoszenie sie. Oczy zamkniete, wiec nic nie widzi nic nie slyszy, tylko czeka az sie ja podniesie. Do tego placz ma taki, ze niemoge odroznic czy cos ja boli czy nie...ratunku

Edit
Paticzku, zadna mata niezastapi takiej mamuski jak ty! Dziewczynki to szczesciary ze taka mame maja. Odnosnie jedzenia to slyszalam , ze dzieci w tym wieku strasznie przywiazuja soe do pewnych rytualow jedzeniowych. Musza miec swoje ulubione talerzyki widelce etc...dlatego czasem im nie pasuje jak cos nowego innego do jedzenia dajemy, bo wtedy wszystko blee nawet jesli nie sprobuja

Ostatnia edycja:
Do góry