reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Dobry wieczór Kochane ...
Ojjj zaniedbałam nieco BB ale już się poprawiam i nadrabiam ...
eM na nocnym dyżurze, Malwiś nyna od 19:30 ... ja wzięłam relaxującą kąpiel i takie domowe spa sobie urządziłam :-) A teraz poczytam sobie Was Kobietki :tak:

reklama
Dziękuję Wam bardzo. Uspokoiłyście mnie. Helenka rozwojowo najbardziej zbliżona do Nadusi .

tulip jakaś alternatywa dla gondoli? chusta? spacerówka? jakieś zabawki zwisają Laurze? to naprawdę kłopot! my całe dnie w gondoli spędzamy:sorry2:
Madziczku, chuste wyprobowalam dwa razy, ale bylo goraco. Raz nawet nawet jej sie spodobalo, a za drugim razem placz. Spacerowke mam rozkladana na plasko, jeszcze nie probowalam. Zabawki jej zawiesilam kilka dni temu. Wczesniej miala taki breloczek, pande, i strasznie sie w niego wpatrywala, w sumie dalej sie na niego gapi a inne zabawki zlewa. Problem z moim dzieciem jest taki, ze uwagi za duzo wymaga, i zadko potrafi sie sama do snu utulac ( przez kolki) teraz tak jest nauczona , ze raczki usypiaja i uspokajaja. Musze jakos z tym zawalczyc, ale nie mam pojecia jak.

Marta, zazdroszcze wsiowych kurakow, kiedys tez takie od babci bralam, a teraz na "hormonalnych "sklepowych bytuje

Lokata witaj spowrotem, zazdroszcze do owego spa, moja dopeiro co zasnela, kladziona byla do lozka trzeci raz! Po kapieli i zjedzeniu o 19 zawsze mi kima, ale tak 10-20 minut i potem juz zregenerowana zasypia od godziny do dwoch..ehh chyba tez wezme kapiel

Tulipku ... współczuję tych spacerków, ciekawe czemu Laura ich nie lubi :-( Malwiś uwielbia spacerki i aż się trzęsie z radości kiedy ją wkładam do wózka. Z zasypianiem też nie ma problemów, 19:30 i już nyna. Ale niestety w naszym łóżku i przy cycu. Postanowiłam ją nauczyć spać w swoim łóżeczku, teściowa jest zdania że mi się to nie uda :angry:

jak tylko na chwilke my dzis po szczepieniu i Emila sie marudna zrobila i co chwilke mi sie wybudza :-( to juz 1,5h probuje zasnac wrrrrrr.......

hej!
od dwóch dni Zosia ma problemy z wieczornym spaniem...do tej pory zasypiała po kąpieli i jedzonku sama w łóżeczku, i dosłownie to trwało chwile, a ja spokojnie mogłam się zająć Hanią, a teraz marudzenie od 2 godz. nie wiem o co chodzi, przebrałam ją w krótkie body bo w pajacyku było chyba jej za ciepło...ale nadal kwęka...
moja Zośka nauczyła się obsługiwać karuzelkę, ja jej nastawiam np. szum morza na uspokojenie a ona po chwili łapką kilka razy machnie i poprzestawia na wesołe zywe melodyjki i do tego z kręceniem się zwierzątek:-D a ja po chwili się zastanawiam czy ja to tak ustawiłam i już nie pamiętam czy to ona taki urwisek:)
dziś skończyła 3 miesiące i jak pomyśle że ten mój bobasek tak rośnie szybko to ze wzruszenia łzy płyna do oczu...

papcia zdrówka! kurujcie się i niech Lenka wychodzi z choroby szybciutko!

edit uff zasnęła...wzięłam krzesełko usiadłam przy łóżeczku i masowałam brzuszek i w końcu odpłynęła...
dobrej nocki życzę:-)

Ostatnia edycja:
Patik,pamietam jak dzis jak dostalam smska z info ze Zosia przyszla na swiat, jak ten czas masakrycznie szybko. Leci! Mnie tez dzis wzielo na sentymenty. Poogladalam zdjecia Laurki jak " byla mala" hihi czasem jej pokazuje i mowie do niej, zobacz jak wygladalas jak bylas mala, teraz juz z ciebie duza dziewvzynka :)
Poniewaz jest juz DUZA to staram sie jej wszystko tlumaczyc jak doroslemu :) mowie np. Laurko mama wie co dla ciebie najlepsze, wiem ze ci sie to nie podoba ale trzeba pokremowac buzie, umyc uszka itp ..moze kiedys zrozumie;-)

Wpadam życzyć Wszystkim przyjemności na weekend!!!! Rozpogadza się, więc pewnie na bb pustki będą ;)
Zaryzykuję i pochwalę tylko mojego synka, że od 2 nocy budzi się tylko RAZ! Około 1-2, zasypia z pełnym brzuszkiem i wtedy rano około 6ej już do zabawy :)
Zęby nadal maszerują, wszystko mokre po godzinie od założenia, chyba muszę zacząć mu śliniaki zakładać..

reklama
witam się i ja

pogoda zapowiada sie w miarę wieć może sie troszkę poopalam:-p ale to tylko może
wieć na chwilę obecną życzę wszytskim miłej soboty

Do góry