reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Rudzik, fotelik tez srednio lubi :/ wije sie w nim i wierci. Jesli chodzi o gondole, to lubi sobie w niej spac, ale chyba problem w tym ze nie umie w niej usypiac, plus przyzwyczajenie do raczek robi swoje..skonczyly nam sie kolki ( dopoero co bo z 1 czerwca) i chyba powoli naszedl czas oduczania od raczek, moze to pomoze rowniez w spacerach, oby!! Sprobuje kocyki, bo poki co chwilowo pomagalo kladzenie jej na boczku i otulanie kocem

Edit:pinka o rany!! Ja w to wierze, bylam w Manili- maja tam chyba najwieksze korki na swiecie, mnostwo ludzi, wiec gdzies sie musza rodzic...

Ostatnia edycja:
Futro to ja już Cię nie podwożę nigdzie hahahahaha ;) wolę nie ryzykować!! A nosidełka nie używam, ja to zawsze coś kurde kupię!! Trochę jest jeszcze za szerokie dla Dżona w sensie, że nie rozłoży tak nóg, jest niby jakaś pozycja dla niemowlaków z podkurczonymi pytami, ale poprosiłam o zdjęcia, bo nie widzę tego..
Agnes udanych zakupów :)
Koncia mi się wydaje, że najpierw jeden, no chyba, że Kaczorkowi się posypią zaraz jeden po drugim :O
Pinuś nie wyobrażaj se za wiele, coś tam pogadaliśmy, a jaki będzie efekt to się wkrótce okaże, na początek zapomniał rano o śmieciach, więc nawet nie otwieram szafki, bo nas zabije Jasiowa kupa ;p
Tulipku powodzenia z córeczką, ja muszę coś wymyślić jak oduczyć Jaśka zasypiania przy cycu, masakra!
Papcia zdrówka dla Twojej rodzinki :*

A mojemu małemu zołzonowi jakaś wysypka wylazła na lewym polisiu i na klacie grrrr :/

EDIT:
Mam jeszcze małą prośbę :) Dzisiaj wieczorem w opolskich debiutach bierze udział mój kumpel MICHAŁ BOBER - jeśli ktoś może to niech wyśle na niego smska :)
203559_151808944891974_4524528_n.jpg

Ostatnia edycja:
ola80- juz po scanie po sklepach i po 4h zjadła 90 ml czyli standard
madzik - moja ładnie tzryma główke, ale nie chwyta zabawek a o przekręcaniu nawet nie mysli, guga ale musi mieć nastrój
tulipku - musisz byc bardziej konsekwentna i nie reagowac na ryk albo woź ją na specery w foteliku żeby coś widziała

My też mamy koszmarną noc za sobą.

A tak się cieszyłam, ze Jaśko pięknie wieczorkiem zjadł - mleczko z dwóch piersi przed kąpielą i po 180ml MM. Byłam pewna, że pośpi do 5-6, a tu d..a, o 1.30 sąsiadom na górze, coś się zwaliło na podłogę, takiego rabanu narobiło, że cała nasza trójka na równe nogi powstawała, z tym, że Jaś tak się rozpłakał, że potrzebna była godzina, aby go wyciszyć i nakarmić. Po takiej pobudce, to już kolejna o 4, 5.30 i 6.30. Teraz bidulek odsypia, ale taki marudny jak rzadko.

Madzikm - nie martw się, Twoja Niunia jest jescze malutka, w tym wieku różnica 2 tygodni ma ogromne znaczenie. Każde dziecko w swoim tempie rozwija motorykę. Wczoraj odkryłam, ze przy wyjściu ze szpitala dostałam "Baby and child care encyclopedia" - w niej wyczytałam, że:

1. 3-4 miesiąc dziecko zaczyna przekręcac się z brzuszka na plecki
2. 4 m-c może zacząc przekręcać się z plecków na brzuszek
3. ok.4 m-ca złacza rączki do zabawy
4. 3-4 m-c chwyta zabawki
5. ok.6 m-ca trzyma b.dobrze grzechotke lub zabawkę i jest w stanie przekładać ją z ręki do ręki
Język:
ok.1-2 miesiąca zaczyna rozpoznawać głos mamy
ok.2-3 miesiąca zaczyna wydawać więcej dźwięków kiedy mama do niego mówi - takie poczatki konwersacji

i jak wszędzie, jest podkreslone, ze to tylko statystyka i taki przewodnik i że każde baby jest wyjątkowe i inne:)

Asco no to niezły numer,a sąsiadom to bym uwagę zwróciła normalnie:wściekła/y::wściekła/y:
Malina- poszło;-)
tulip- ale daj spokój po 3 na jednym łóżku to jakaś masakra ja sama jak po porodzie lezałam na jednym wyrku i karmiłam małego to miejsca miałam mało ha ha

kurde młody zrobił kupsko wszystko by było ładnie i pieknie gdyby kupa nie zatrzymała sie na plecach:-D:-D wszystko do prania ha ha już sie kręci w praluni kochany synuś wie co zrobić zeby mama sie nie nudziła:-D

Witam ponownie, już net lepiej śmiga ale posiedzieć nie mogę:no::sorry2:.
Byłam na usg cycoli,mam 2 torbiele niewielkie ale to prawdopodobnie z karmienia bo mleko się nagromadziło a Pablo nie ściągnął z tego rejonu piersi
yes2.gif
i mam się nie martwić a jak skończę karmić to do kontroli
yes2.gif
.
Zmykam bo M dziś ma I zmianę i po 18-ej będzie
biggrin.gif
.
Jutro pewnie nie będę miała kiedy zajrzeć, mamy w planach, wieś po kuraki, ostatni basen Olka, urodziny synka koleżanki i Olek na nockę do kolegi jedzie.
Miłego weekendu.

Dziękuję Wam bardzo. Uspokoiłyście mnie. Helenka rozwojowo najbardziej zbliżona do Nadusi .

tulip jakaś alternatywa dla gondoli? chusta? spacerówka? jakieś zabawki zwisają Laurze? to naprawdę kłopot! my całe dnie w gondoli spędzamy:sorry2:

reklama
Mój Emek wziął dziś wolne i postanowił zabrać się za sprzątanie piwnicy. Niepojęte ile człowiek może gromadzić zbędnych rzeczy:szok: Przebrał jeden kąt i już ma ok 10 worów śmieci i masę jakiegoś żelastwa, które wywiezie jutro na złom.

Do góry