reklama
Rudzik, fotelik tez srednio lubi :/ wije sie w nim i wierci. Jesli chodzi o gondole, to lubi sobie w niej spac, ale chyba problem w tym ze nie umie w niej usypiac, plus przyzwyczajenie do raczek robi swoje..skonczyly nam sie kolki ( dopoero co bo z 1 czerwca) i chyba powoli naszedl czas oduczania od raczek, moze to pomoze rowniez w spacerach, oby!! Sprobuje kocyki, bo poki co chwilowo pomagalo kladzenie jej na boczku i otulanie kocem
Edit
inka o rany!! Ja w to wierze, bylam w Manili- maja tam chyba najwieksze korki na swiecie, mnostwo ludzi, wiec gdzies sie musza rodzic...
Edit
Ostatnia edycja:
Futro to ja już Cię nie podwożę nigdzie hahahahaha
wolę nie ryzykować!! A nosidełka nie używam, ja to zawsze coś kurde kupię!! Trochę jest jeszcze za szerokie dla Dżona w sensie, że nie rozłoży tak nóg, jest niby jakaś pozycja dla niemowlaków z podkurczonymi pytami, ale poprosiłam o zdjęcia, bo nie widzę tego..
Agnes udanych zakupów
Koncia mi się wydaje, że najpierw jeden, no chyba, że Kaczorkowi się posypią zaraz jeden po drugim :O
Pinuś nie wyobrażaj se za wiele, coś tam pogadaliśmy, a jaki będzie efekt to się wkrótce okaże, na początek zapomniał rano o śmieciach, więc nawet nie otwieram szafki, bo nas zabije Jasiowa kupa ;p
Tulipku powodzenia z córeczką, ja muszę coś wymyślić jak oduczyć Jaśka zasypiania przy cycu, masakra!
Papcia zdrówka dla Twojej rodzinki :*
A mojemu małemu zołzonowi jakaś wysypka wylazła na lewym polisiu i na klacie grrrr :/
EDIT:
Mam jeszcze małą prośbę
Dzisiaj wieczorem w opolskich debiutach bierze udział mój kumpel MICHAŁ BOBER - jeśli ktoś może to niech wyśle na niego smska 

Agnes udanych zakupów
Koncia mi się wydaje, że najpierw jeden, no chyba, że Kaczorkowi się posypią zaraz jeden po drugim :O
Pinuś nie wyobrażaj se za wiele, coś tam pogadaliśmy, a jaki będzie efekt to się wkrótce okaże, na początek zapomniał rano o śmieciach, więc nawet nie otwieram szafki, bo nas zabije Jasiowa kupa ;p
Tulipku powodzenia z córeczką, ja muszę coś wymyślić jak oduczyć Jaśka zasypiania przy cycu, masakra!
Papcia zdrówka dla Twojej rodzinki :*
A mojemu małemu zołzonowi jakaś wysypka wylazła na lewym polisiu i na klacie grrrr :/
EDIT:
Mam jeszcze małą prośbę

Ostatnia edycja:
ola80- juz po scanie po sklepach i po 4h zjadła 90 ml czyli standard
madzik - moja ładnie tzryma główke, ale nie chwyta zabawek a o przekręcaniu nawet nie mysli, guga ale musi mieć nastrój
tulipku - musisz byc bardziej konsekwentna i nie reagowac na ryk albo woź ją na specery w foteliku żeby coś widziała
madzik - moja ładnie tzryma główke, ale nie chwyta zabawek a o przekręcaniu nawet nie mysli, guga ale musi mieć nastrój
tulipku - musisz byc bardziej konsekwentna i nie reagowac na ryk albo woź ją na specery w foteliku żeby coś widziała
Asco
Fanka BB :)
My też mamy koszmarną noc za sobą.
A tak się cieszyłam, ze Jaśko pięknie wieczorkiem zjadł - mleczko z dwóch piersi przed kąpielą i po 180ml MM. Byłam pewna, że pośpi do 5-6, a tu d..a, o 1.30 sąsiadom na górze, coś się zwaliło na podłogę, takiego rabanu narobiło, że cała nasza trójka na równe nogi powstawała, z tym, że Jaś tak się rozpłakał, że potrzebna była godzina, aby go wyciszyć i nakarmić. Po takiej pobudce, to już kolejna o 4, 5.30 i 6.30. Teraz bidulek odsypia, ale taki marudny jak rzadko.
Madzikm - nie martw się, Twoja Niunia jest jescze malutka, w tym wieku różnica 2 tygodni ma ogromne znaczenie. Każde dziecko w swoim tempie rozwija motorykę. Wczoraj odkryłam, ze przy wyjściu ze szpitala dostałam "Baby and child care encyclopedia" - w niej wyczytałam, że:
1. 3-4 miesiąc dziecko zaczyna przekręcac się z brzuszka na plecki
2. 4 m-c może zacząc przekręcać się z plecków na brzuszek
3. ok.4 m-ca złacza rączki do zabawy
4. 3-4 m-c chwyta zabawki
5. ok.6 m-ca trzyma b.dobrze grzechotke lub zabawkę i jest w stanie przekładać ją z ręki do ręki
Język:
ok.1-2 miesiąca zaczyna rozpoznawać głos mamy
ok.2-3 miesiąca zaczyna wydawać więcej dźwięków kiedy mama do niego mówi - takie poczatki konwersacji
i jak wszędzie, jest podkreslone, ze to tylko statystyka i taki przewodnik i że każde baby jest wyjątkowe i inne
A tak się cieszyłam, ze Jaśko pięknie wieczorkiem zjadł - mleczko z dwóch piersi przed kąpielą i po 180ml MM. Byłam pewna, że pośpi do 5-6, a tu d..a, o 1.30 sąsiadom na górze, coś się zwaliło na podłogę, takiego rabanu narobiło, że cała nasza trójka na równe nogi powstawała, z tym, że Jaś tak się rozpłakał, że potrzebna była godzina, aby go wyciszyć i nakarmić. Po takiej pobudce, to już kolejna o 4, 5.30 i 6.30. Teraz bidulek odsypia, ale taki marudny jak rzadko.
Madzikm - nie martw się, Twoja Niunia jest jescze malutka, w tym wieku różnica 2 tygodni ma ogromne znaczenie. Każde dziecko w swoim tempie rozwija motorykę. Wczoraj odkryłam, ze przy wyjściu ze szpitala dostałam "Baby and child care encyclopedia" - w niej wyczytałam, że:
1. 3-4 miesiąc dziecko zaczyna przekręcac się z brzuszka na plecki
2. 4 m-c może zacząc przekręcać się z plecków na brzuszek
3. ok.4 m-ca złacza rączki do zabawy
4. 3-4 m-c chwyta zabawki
5. ok.6 m-ca trzyma b.dobrze grzechotke lub zabawkę i jest w stanie przekładać ją z ręki do ręki
Język:
ok.1-2 miesiąca zaczyna rozpoznawać głos mamy
ok.2-3 miesiąca zaczyna wydawać więcej dźwięków kiedy mama do niego mówi - takie poczatki konwersacji
i jak wszędzie, jest podkreslone, ze to tylko statystyka i taki przewodnik i że każde baby jest wyjątkowe i inne
Asco no to niezły numer,a sąsiadom to bym uwagę zwróciła normalnie

Malina- poszło;-)
tulip- ale daj spokój po 3 na jednym łóżku to jakaś masakra ja sama jak po porodzie lezałam na jednym wyrku i karmiłam małego to miejsca miałam mało ha ha
kurde młody zrobił kupsko wszystko by było ładnie i pieknie gdyby kupa nie zatrzymała sie na plecach
wszystko do prania ha ha już sie kręci w praluni kochany synuś wie co zrobić zeby mama sie nie nudziła

Malina- poszło;-)
tulip- ale daj spokój po 3 na jednym łóżku to jakaś masakra ja sama jak po porodzie lezałam na jednym wyrku i karmiłam małego to miejsca miałam mało ha ha
kurde młody zrobił kupsko wszystko by było ładnie i pieknie gdyby kupa nie zatrzymała sie na plecach

Marta1981
Rodzyneczka
Witam ponownie, już net lepiej śmiga ale posiedzieć nie mogę
.
Byłam na usg cycoli,mam 2 torbiele niewielkie ale to prawdopodobnie z karmienia bo mleko się nagromadziło a Pablo nie ściągnął z tego rejonu piersi
i mam się nie martwić a jak skończę karmić to do kontroli
.
Zmykam bo M dziś ma I zmianę i po 18-ej będzie
.
Jutro pewnie nie będę miała kiedy zajrzeć, mamy w planach, wieś po kuraki, ostatni basen Olka, urodziny synka koleżanki i Olek na nockę do kolegi jedzie.
Miłego weekendu.

Byłam na usg cycoli,mam 2 torbiele niewielkie ale to prawdopodobnie z karmienia bo mleko się nagromadziło a Pablo nie ściągnął z tego rejonu piersi

Zmykam bo M dziś ma I zmianę i po 18-ej będzie

Jutro pewnie nie będę miała kiedy zajrzeć, mamy w planach, wieś po kuraki, ostatni basen Olka, urodziny synka koleżanki i Olek na nockę do kolegi jedzie.
Miłego weekendu.
madzikm
Mamy lutowe'07
Dziękuję Wam bardzo. Uspokoiłyście mnie. Helenka rozwojowo najbardziej zbliżona do Nadusi .
tulip jakaś alternatywa dla gondoli? chusta? spacerówka? jakieś zabawki zwisają Laurze? to naprawdę kłopot! my całe dnie w gondoli spędzamy
tulip jakaś alternatywa dla gondoli? chusta? spacerówka? jakieś zabawki zwisają Laurze? to naprawdę kłopot! my całe dnie w gondoli spędzamy

reklama
magdzior1985
Fanka BB :)
Mój Emek wziął dziś wolne i postanowił zabrać się za sprzątanie piwnicy. Niepojęte ile człowiek może gromadzić zbędnych rzeczy
Przebrał jeden kąt i już ma ok 10 worów śmieci i masę jakiegoś żelastwa, które wywiezie jutro na złom.