reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

mim-dobrze by było gdyby udało się przestawić na tą luteinę :-) ale póki co wczoraj wykupiłam 2 opakowania duphastonu.
Agnes2606-pijesz kawe?? Ja uwielbiam kawe i naprawde pomagała mi przetrwać dzień bez drzemki i na pełnych obrotach ale wyrzekłam się jej na okres ciąży i musze powiedzieć że chyba wiecej śpie niż czuwam. Jak to jest z tą kawą? szkodzi dziecku czy nie? Dla smaku piję czasem bezkofeinową ale nie pobudza... :-(
Scarletka-mnie bolą sutki ale tylko przy dotyku jak je potre czy się położe na nich to masakra, juz nie wspomne że mężowi nie daje dotykać...narazie M udaje że rozumie mój ból :-D Dodam że mam implanty od 6 lat więc może dlatego moje cycuszki reagują inaczej. Zastanawiam się też jak będzie wyglądało karmienie? Bo one nie sa takie elastyczne i mięciutkie jak naturalne. na szczęście implanty mam pod mięsień wsadzone więc gruczolik spokojnie powinien się rozwinąć:happy2:

reklama
ana - ja to bliźniaki chciałabym z jednego prostego względu, moze dość pragmatycznego, chciałabym mić więcej niż jedno dziecko ale i tez chciałabym wszystko "załatwić" za jednym razem :-D nie jestem typem co lubi siedzieć w domku ... a i też bardzo lubię moją pracę, a i niestety to taka branża że każdy rok niepracujący powoduje że bardzo dużo będę musiała nadrabiać ... a tak sobie wymysliłam że jakby były bliźniaki (oczywiście szanse są praktycznie zerowe ) to skróciłby się czas niepracujący w porównaniu z dzieciaczkami jedno po drugim :-) ot taka to moja teoria :-)

dziewczyny, a co z basenem w czasie ciąży? bo jest taaaki upał że wieczorkiem z miłą chęcią poszłabym do aquaparku...

Ostatnia edycja:
Magnolia ja piję kawę:sorry2:, ale tylko jedną i malutką, taką w filiżance, z tego co czytałam to taka ilość nie szkodzi, a jakoś nie potrafię na razie zrezygnować z kawy, w pierwszej ciąży piłam na początku a potem mi przestała smakować, więc zrezygnowałam całkowicie:tak:

czesc laseczki ja dopiero co zjadlam sniadani jeszcze w szlafroku siedzie mialam dzis do szpitala jechc z moczem ale mi sie nie chce dam połoznej w czwartek.... ja juz nie pije kawy od 2 tygodni bo przestała mi smakowac.....

mim- dobrze kochana ze przestałas plamic oby tak dalej trzymam kciuki za fasoleczke;-)
mangoli- wiesz co ja tez w obecny rozmiar sie nie mieszcze a nosze 8 chodze z rozpietymi guzikami bo 10 jeszcze troszke za duza.... ale mysle ze za 4 tygodnie jak tak dalej pojdzie w 10 sie wmieszcze
ana4 -ja tez mam termin na 8 grudnia wyliczony z miesiączki ale znajac zycie po usg ulegnie to zmanie..........
Ola4- witaj w sród cieżarnych i spokojnych 8 miesiecy......
86ruda- no ja tez konfliktu nie mialam ale trzymam zacisniete mocno pieśći by i tym razem u ciebie obyło sie bez wiekszych komplikacj
futrzakowa- prosze jutro do gina smiga i jaka zadowolona eheeehh powodzenia
leneczka- no to trzymam kciuki za tez blizniaki -bo jak narazie zadna nie oznajmiła ze ma ciaze mnoga moze bedziesz pierwsza......

lece sie ubrac bo dzis szybciej do pracy lece poniewaz towar mamy wiec mezowi pomóc trzeba........

ja poprosze z 10-15 st. ciepla :-Dbo od jakiegos miesiaca okrooopnie marzne, non stop mi zimno.

ja czasem pije bezkofeinowa a czasem zwykla rozpuszczalna z mleczkiem.czytalam ,ze 1-2 kawki dziennie (slabe z mlekiem) nie zaszkodza ;)

futrzakowa na basen mozesz chodzic, jest to podobno fajna sprawa w ciazy. Dopoki oczywiscie nie bedzie zadnych problemow z ciaza i gin nie zabroni. Ale jesli wszystko ok- to idz smialo.Ja w poprzedniej nie chodzilam.teraz sie zastanawiam,ale zebrac sie nie moge, poza tym zze wzgledu na to ze caly czas marzne to bym chyba nie wytrzymala w basenowej wodzie :-D

86ruda-ja tez zastanawiałam się nad chodzeniem na basen, podobno super sprawa jeśli chodzi o przygotowanie do porodu. Podobno podczas pływania lepiej rozluźnia się miednica i te wszystkie więzadła. Poza tym woda działa kojąco na ból i jest dobra na upały. Niestety ostatnio siostra zaraziła się na basenie jakimś świństwem i musi brać Nystatyne :-( stąd moje obawy co do uczęszczania na basen zwłaszcza że plamiłam i moja szyjka jeszcze nie do końca się domknęła.

Ja słuszałam, że kawa szkodzi dziecku i podobnie jak magnoliaa zrezygnowałam z niej na czas ciąży - piję zbożową kawę (Inką, Anatol...), wiosną posadziłam miętę, więc teraz też ją piję. Tłumaczono mi, że dziecko przed narodzeniem ma i tak wysokie tętno, a pobudzająca kofeina jeszcze wyżej je podnosi. W pierwszej ciąży piłam kawę w dużych ilościach i paliłam papierosy. 01.01.2009 roku rzuciłam palenie :-) i stwierdziłam, że nie będę dodatkowo pobudzać dziecko kawą - takie moje obecne myślenie...

Nudności nie mam i współczuję tym, które mają... Połowę pierwszej ciąż męczułam się z nimi. Przyznaję, że są męczące, ale przynajmniej pewna jest ciąża :-) Teraz nie mam i brakuje mi tego... :-(

Pozdrawiam serdecznie
- mim z Iskierką pod serduszkiem i Maksymilianem u boku

a ja sobie pozwalam na małą kawkę z łyżeczki, pół na pół z mlekiem, jakoś pzowala mi przetrwać całodniową śpiączkę. w pierwszej ciąży zrezygnowałam i nie piłam wcale, ale bratowa, która jest lekarzem i "histeryczką":-) sobie pozwalała, to dało mi do myślenia hahaha i piję jedną słabiutką.
magnolia ja też biję m po łapach jak mnie chce gdzie nie gdzie złapać :tak: ale u mnie to trwa już od roku, odkąd jestem na lekach moje piersi stały się drażliwe na dotyk:-(
mim cieszmy się, że nie mamy nudności, to jednak potrafi wykończyć. ja współczuję wszystkim tym dziewczynko, które je mają

co do basenu w ciąży to fajna sprawa do momentu kiedy się nie podłapie infekcji, a wiadomo w ciąży o nią łatwiej. jak u nas nie będzie problemu, to będę chodzić raz na jakiś czas.

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny.Dzis kolejny dzień upału i kolejny jak dla mnie koszmarny dzien.ledwo wytrzymuje w te upały a dodatkowo nie moge chodzic na basen bo jestem podatna na infekcje.mam pytanie pobolewa Was brzuch bo mnie czasami i to takie dziwne uczucie. ! wizyta dopiero 23 bo Gin mi powiedział ze nie ma sensu wczesniej wiec czekam i sie nie cierpliwie.Pozdrawiam chłodno bo juz dosc tego goraca papa:happy2:

Do góry