reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Jak się dowiedziałam że będą bliźniaki to byłam długo w szoku- poprosiłam o zdjęcie i gapiłam się w nie przez kilka dni zanim to do mnie dotarło. Szczerze to mam nadzieje ze to bedzie cc- bo jedyne przed czym mam lęka to przed porodem naturalnym aż dwóch szkrabów:)
co do tego czy mam jakieś obawy- to która znas ich nie ma? Ale nie ja pierwsza i nie ja ostatnia będę mieć więcej niż jednego bobaska:)

Jeśli to twoja pierwsza ciąża to na 100% będziesz mieć cc - teraz juz nikt sie nie odważy odebrać porodu bliźniaczego u pierwiastki, 20 lat temu to i owszem ale nie teraz. Pozwalaja rodzić sn wieloródkom i to nie zawsze, więc sie nie obawiaj. Tyle że cc w ciązy bliźniaczej jest często już 36 tyg

Jak się dowiedziałam że będą bliźniaki to byłam długo w szoku- poprosiłam o zdjęcie i gapiłam się w nie przez kilka dni zanim to do mnie dotarło. Szczerze to mam nadzieje ze to bedzie cc- bo jedyne przed czym mam lęka to przed porodem naturalnym aż dwóch szkrabów:)
co do tego czy mam jakieś obawy- to która znas ich nie ma? Ale nie ja pierwsza i nie ja ostatnia będę mieć więcej niż jednego bobaska:)
Zrób sobie suwaczek:tak:

Mnie lekarze straszą ze mam się już na grudzień spakować:)Mają na uwadze ewent.pobyt na patologii- jak to stwierdzili: dzieci muszą mieć tez odpowiednia wagę żeby ciąże wcześniej rozwiązać:)Ale ogólnie mam się przygotować na wszystko:-(

Mnie lekarze straszą ze mam się już na grudzień spakować:)Mają na uwadze ewent.pobyt na patologii- jak to stwierdzili: dzieci muszą mieć tez odpowiednia wagę żeby ciąże wcześniej rozwiązać:)Ale ogólnie mam się przygotować na wszystko:-(
Nie straszą a uprzedzają. Ciąża bliźniacza to jednak z założenia ciąża trudna. Ale są dwujajowe?

NIe martw się, lekarze chcą Cie przygotować a nie wystraszyć. Dbaj o siebie i maleństwa a wszystko bedzie dobrze;-)
Patologia nie jest taka straszna:tak:

Na 90% są dwujajowe. To że ciąża bliźniacza to nie przelewki to ja już zdarzyłam niestety zauważyć! Pierwsza ciąże kiedys straciłam w14 tyg.wiec teraz od dwoch kresek na tescie mocno na siebie uważam:)

Wg mnie lepij byc przygotowanym na wszelkie ewentualności niż potem byc zaskoczonym. W pracy kieruje sie dewizą "lepsza zła diagnoza niż jej brak". Dobrze że lekarze juz cią uprzedzają, bo do pewnych rzeczy trzeba sie przyzwyczaić, przemyśleć, zorganizować. A mnie też czeka planowe cc (drugie zresztą) więc wiem, że nie ma czego sie obawiać, a łatwiej się wykonuje cc planowo niż na "ostro" jako powikłanie porodu sn

Wg mnie lepij byc przygotowanym na wszelkie ewentualności niż potem byc zaskoczonym. W pracy kieruje sie dewizą "lepsza zła diagnoza niż jej brak". Dobrze że lekarze juz cią uprzedzają, bo do pewnych rzeczy trzeba sie przyzwyczaić, przemyśleć, zorganizować. A mnie też czeka planowe cc (drugie zresztą) więc wiem, że nie ma czego sie obawiać, a łatwiej się wykonuje cc planowo niż na "ostro" jako powikłanie porodu sn
Mądrze gada:tak:;-)

reklama
Jak tylko mi krwiaki znikły to pojawiła się we mnie radość....i żadne gadanie lekarzy mnie w sumie nie straszy- ciesze się ze są wobec mnie szczerzy i stawiają sprawę jasno- będę przynajmniej na wszystko przygotowana. Nawet musiałam wziasc pod uwagę zmianę szpitala, bo w tym którym chciałam rodzic nie ma oddziałów dla wcześniaków i odsyłają do sąsiedniego miasta.

Do góry