reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ruda Ty urodziłaś w ten sam dzień co ja i juz tak biegasz??? Nie miałaś krocza nacinanego czy co???

Ewi, drugie dziecko to calkiem inaczej sie czlowiek po porodzie czuje. Przynajmniej ja...
Z Olafem chyba przez tydzien w wyrku zalegalam... Kazdy miesien mnie bolal..A z rubim.. Dzien po juz sprzatalam w domu :)
Swoja droga Ewi... cholero jedno..jakbysmy my wielblada przez ucho igielne przeciagnely to tez bysmy jeszcze nie byly w stanie duzo zrobic :)
Tak za tydzien bedzie lepiej :) Obiecuje!

Ja sie jeszcze pochwale, ze moj klocus przytyl z 3,6 (po spadku wagi)..do 4.2kg w 12 dni...

reklama
ewi ja juz tak mam ,ze chcialabym robic wszystko,choc fakt nie zawsze sil starcza.
No,ale ja nacinanego krocza nie mialam, tym razem nie mialam ani jednego szwu ;-) wiec latwiej mi sie siada ;-) z Bartoszkiem mialam 2-3 szwy wiec wiem,ze moze to przeszkadzac. Choc i wtedy po 5ciu dniach jezdzilam sale na wesele zalatwiac :-D
Tym razem jesli chodzi o bol - to nie ma problemu. Gorzej,ze mialam troche komplikacji po porodzie,wciaz jestem na antybiotyku i musze na siebie uwazac, bo zdarza sie ,ze prawie mdleje. No,ale maz i mama o mnie dbaja i podstawiaja co chwile cos do jedzenia i picia i pilnuja zebym nie przesadzila z tym bieganiem.

Zreszta, tak jak Harsh napisala, twoja coreczka byla z tych 'wiekszych' wiec masz prawo do dluzszego wypoczynku i regeneracji:tak:

Ja dopiero teraz ma chwilkę młody dzis ma dzien kangura jak ja to mówie ciagle by na reku tylko był wtedy spi jak zabity a tylko go odłoze to slepia wielkie i marudzi:tak::tak:

Ruda- ty masz takie zawroty jak ja heheeh wiecej odpoczyynku i snu:rofl2: aaaaaaaaaa i o wiele wiecej jedzoka+ wiatminy;-)))
Ewi- jak jawam zazdroszcze pokarmu ja ju nie mam nic mały na samej butli:-:)-( pije wszytskie cuda niewidy odciagam i dupa blada................:no:

Harsh- to twoj synek po porodzie tylko 100 gram spadł??? to malutko zazwyczaj dzieci spadaja po 300-400 gram

Katjusza - moj juz jest na samej butli a mam rwazenie ze go karmie cały dzien bo ledwo zje odbije przewine go na chwilke zasnie i odnowa to samo..........
patik- u nas mały tez w nocy nadpobudliwy chodzę dzis jak cien.....ale to podejrzewam z powodu nosa ja nie wiem jak długo te gile jeszcze bedzie mial.............

Tesciowa pojechala wczoraj wiec walczymy sami nie jest zle tylko moje rece juz są chyba dłuższe o 5 cm.............:-D:-D

Patik mi w szpitalu powiedzieli że mam się zgłosić do pediatry między innymi po to żeby dostać skierowania do lekarzy specjalistów których muszę odwiedzić.

Hars trzymam za słowo z tym lepiej za tydzień;) ogólnie to juz jest lepiej ale nie aż tak dobrrze żebym mogła pójść na spacer itd.

Ruda a już myślałam że Ty pozaszywana tak śmigasz;)

Pinka dawaj małego to go podkarmię;) myślę że mój grubas się podzieli hehe

Pinka, tak, tylko 100gr. Ale co sie dziwic, skoro on tylko by na piersi wisial ciagle... Takie pulaski dostal, ze mu diete chyba zrobie ;)

Ewi, trzymaj, trzymaj ! Zobaczysz, ze bedzie lepiej :) A duzo masz szwow? Bo ja tylko kilka wewnatrz i ostatnio zaczely mnie lekko ciagnac...a tak to w ogole zero problemow...

Hars ja już widzę tą dietę ;) Rubi dałby Ci dopiero wtedy popalić ;)
Ps. Świetne suwaczki sobie sprawiłaś :D

Ruda szwy czy nie szwy to i tak szybko śmigasz na spacerki, szok! Może poodpoczywaj jeszcze troszkę jak tak słabo Ci się robi, żebys nie śmigła gdzieś na chodniku..

Ewi Ty wyluzuj, daj se czas, po takim porodzie masz absolutne prawo a nawet obowiązek odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać :D

A ja byłam dzisiaj u gina, stwierdził, że rana świetnie sie goi, a boleć może do kilku miesięcy, przepisał maść do smarowania i za półtora miesiąca mam przyjśc na usg i cytologię, a jak chcę jakąś antykoncepcję to za 3 tygodnie, współżycie za dwa i tyle.. A naczekałam się uuuuu byłam pół godziny przed czasem, bo myślałam, że o 15ej będą korki, a jednak nie było, za to u gina była godzina poślizgu, więc w rezultacie wróciłam do domu po 2 godzinach, Jasiek już czekał na mnie z otwartą buzią :) Marna 40tka, ktorą mu wycisnęłam i zostawiłam tylko podrażniła mu podniebienie ;)

Ostatnia edycja:
Hars ja nawet nie wiem ile mam tych szwów ale mam i wewnątrz i na zewnątrz. I jak Ty chcesz tą dietę robić hehe moja jak nie dostanie tyle co chce to marudzi aż dostanie;) i w ogóle jak czas leci! Dopiero co obie czekałyśmy a tu już maluchy mają ponad tydzień!

Malinka decydujesz się na antykoncepcję w czasie karmienia? Ja chciałam ale się nasłuchałam o jej wpływie na dziecko i teraz się zastanawiam...

Czesc Mamusie i Przyszle Mamusie:)

Wreszcie chwile na BB znalazlam, choc nie wiem jak to bedzie z nadrobieniem zeszlego tygodnia.
Rodzice dzis wyjechali i jest mi mega przykro!! Widzialam jak trudno im wyjezdzac, jak zakochali sie w Amelce i jak im przykro, ze nie maja Jej na codzien... mam straszne wyrzuty, ze nie zyje w Polsce i przez to moja corcia nie bedzie miala kontaktu z dziadkami:-(
Tydzien nam minal blyskawicznie..bylo super, a tak sie obawialam, ze beda sie rodzice wtracac... a oni pomagali jak mogli, gdyby nie karmienie to Malej bym na rekach nie miala... zasypiala u nich i dzieki temu mielismy tydzien odpoczynku... od jutra zacznie sie prawdziwe zycie...
Ciekawe czy dam rade wychodzic z Mloda na tak dlugie spacery jakie robilismy jak byli rodzice... 3 h to minimum... raz nawet 5h nas nie bylo:p Malutka spi slodko w wozeczku wiec chyba Jej sie podobalo:-)

W ogole jest cudowna i grzeczna i nie reaguje na to co jem, co mnie strasznie cieszy... jem wiec w zasadzie wszystko... tylko z cytrusami uwazam... ale za dwa tygodnie zjem jakas pomaranczke i zobaczymy:p
Poki co nawet czekolade lubi:p

Sprobuje troszke Was nadrobic jesli Amelka pozwoli(bo wlasnie slysze, ze cos marudzic zaczyna, pewnie czas na ssanko:p)
Tymczasem zycze milego wieczoru:) I przespanej nocy:)

Ewi lekarz powiedział właśnie, że na razie gumki albo spirala (nie hormonalna, zwykła) - myślę............ bo o spirali różnie się słyszy, że krwawienia obfite, bardziej bolesne miesiączki, no i nie wolno tamponów używać, a poza tym świadomość, że masz kawał żelastwa w sobie brrr.. nie wiem sama.. gumek nie lubię - jak to mówi mój mężu - to jak lizanie lizaka przez szybę hahahaha

Masalka fajnie się czyta o takim błogostanie mmmmmmm :) witaj z powrotem!! Ale zazdroszczę Ci tej czekolady, ja przetestowałam i już się cieszyłam, a na czwarty dzień cały brzuniek Jasia w krostkach buuuuuuu.. pozostanę przy biszkoptach maczanych w herbatce ;p

Bosa ale Twoja córcia bosko ziewa :DDDDDDDDDDDDDD

Ostatnia edycja:
reklama
Masala, nie smuc sie, malutka podrosnie to przyjedziesz z nia do Polski na troszke. No i czasem rodzice wpana, jakos to bedzie- poza tym skype istnieje , ;-)

Do góry