reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej babeczki, u mnie nuuudy , nie wiem w co rece wlozyc, no i ta pogoda, dlaczego zawsze sie psuje na weekend?

Poza kilkoma zapakowanymi laseczkami- same mamuski tu pisza i czuje sie jakby nie w temacie.
Papcia wspolczuje oczekiwania i trzymam kciuki zeby w ten weekend sie cos wyklulo. Justys za ciebie rozniez trzymam kciuki..mi jeszcze kilka dni do terminu zostalo, ale przy was czuje sie jak rzep na ogonie..taka bardzo na koncu
Wieka mowisz wielkanoc hmmm wizyte 'tesciow' mam wiec dobrze by bylo gdyby mala chwile wczesniej nas zaskoczyla :)

Madzikm wyslalam numer mam nadzieje ze doszedl;-)

reklama
mlody daje czadu od 9 godzin...napisalam prace 1 reka w 6h :cool: jestem zajebista...i wykonczona
pinka, karmi ma 0.5% alk
odciagalam dzis pokarm tylko 3 razy :zawstydzona/y: jak tak dalej pojdzie, to totalnie zniknie
milutek, podziwiam, blizniaki i silownia:szok: 3mam kciuki,zeby sil ci starczylo
ja mam jeszcze 15kg nadbagazu, pocieszylam kogos?

M wróci dzis wczesniej 2,5h:laugh2:

tulip tak numerek zapisany, dziękuję:tak:

koncia ale jesteś artystka z tym karmi:-D praca napisana w takich warunkach będzie z pewnością baaardzo pedagogiczna:-)

papcia/justysia dodaję ciepliwości:happy:

milu czyli nie boli Cię już rana? możesz ćwiczyć? ja o tym czasie jeszcze ani drgnęłam:no:

Ostatnie 2 dni w domu zamierzam spędzić na małym sprzątaniu, dopieszczaniu kącików dla córy (może wreszcie wkleję foty!) i relaksie z rodzinką:tak:

Ewi a ile Hanusia miała przy wyjściu ze szpitala, bo Jasiek z 4940 zjechał aż do 4590, więc prawie jak Hania przy narodzinach ;) Będzie narzeczona jak się patrzy :D A jak z karmieniem u Ciebie?? Nadążasz z produkcją??

Papcia bidulko czy Ty się doczekasz wreszcie ;) My cały czas trzymamy kciuki &&&&&&&&&&&&&

hej

widze,ze mamuski troche wypoczely po porodach i powoli tloczno robi sie na forum od nowa ;-)

Ja dzis bylam u swojego lekarza, ze wzgledu na to,ze bardzo zle sie czulam no i w nocy wypadl mi wielki skrzep,wiec sie troche przestraszylam.
Powiedzial,ze najprawdopodobnie ten krwotok po porodzie to hipotonia macicy. Dostalam tez antybiotyk, bo jestem tak slaba,ze o infekcje nie trudno,a gdybym cos zlapala to raczej skonczyloby sie to w szpitalu. do tego zelazo 2x dziennie,witaminy i mam duzo pic (T. pojechal do apteki to kupi mi dodatkowo glukoze) duzo jesc (wiec o diecie 'po' nie ma mowy ;-) no ale to nic,wazniejsze jest moje zdrowie, a mam 8 kg na minusie ,zostalo jeszcze 7,ale to w tym momencie najmniejszy problem)

Max byl wczoraj na chwilke na podworku, dzisiaj tez byl na troche z babcia i Bartoszkiem.

papcia oby ten czop byl oznaka zblizajacego sie porodu :)

milutekpowodzenia na silowni :)

tu kilka fotek naszego szkraba,jesli ktos ma ochote zobaczyc ;-)
zdjecia tylko ze szpitala bo w domu jeszcze glowy do tego nie mam ;-)
a na stronke wrzucilam,zeby siostrze i tacie pokazac szkrabika :)
Bobasy - Ruda86 - Zdjęcia Dzieci, Filmy Dzieci - Załóż galerie swojemu bobasowi :)

Pinka- u mnie dzień za dniem zapier...jak expres :-D:-)za tydzień moje dziewczynki skończą 2 miesiące!!!:szok: Powiedz mi kiedy to zleciało??

Papciu- w końcu od czegoś trzeba zacząć. U mnie to jest na zasadzie zrobienia czegoś tez dla siebie...i myślę ze na dobre to wyjdzie samopoczuciu całej mojej rodzinki:)

Patik- ja siły i czasu nie mam pojeździć na rowerze stacjonarnym w domu, no ale jak juz wyjdę z domu i dokulam sie na siłownie to nie bede miala wyjścia. W domu to ja mam siłownie z moimi kruszynkami ale niestety nie działa to nic odchudzająco na moje nogi- co najwyżej tylko na bicepsy:) hi hi...i kręgosłup:)

Tulip- nic sie nie martw i Ciebie to nie ominie...pisanie o karmieniu, przewijaniu czy kąpaniu:) hi hi;-):tak:

Koncia-
nie przejmuj się- ja dzisiaj odciągałam raptem 30ml z dwóch ale to tylko dlatego ze nie ściągałam w nocy a wczoraj rano tylko z jednego 60ml. No i koniec mojej kariery matki karmiącej:) moje mleko dzieci będą dostawać teraz chyba po łyżce:)Trudno to wszystko z braku czasu....jakoś tak np.wolałam poprzytulać dziecko niz wisieć 40 min.z laktatorem, albo byłam sama i musiałam sie zając moja wesoła gromadka:):tak:

Madzik- rana już nic nie boli. Osttanio zdarzyło sie mi przez 3 dniz robic po 20 brzuszków- nic mnie po tym nie bolało ale potem przyszedł leń i przestałam:):cool2:

Ruda- dzieki;-)...Powiem ci ze mi po cc wypadły w w sumie 3 skrzepy- takie jakby placki średnicy 3 cm z gęstej galarety. Jeśli jest to kilka razy to ok bo macica się oczyszcza ale położna mi powiedziała ze jakby to trwało w ciągłości to nie jest to wtedy dobre. Także się tym czasem nie martw- ostatni wypłynął mi w wc w domu ok.tygodnia po cc:):tak:

milutku dzieki,
choc mi male skrzepy wczesniej wylatywaly a ten byl naprawde duzy- wiekszy niz piesc ;-) wygladalo jak watroba :-D (sorki za doslownosc ;-) ) ale lekarz tez powiedzial,ze ok, zrobil mi usg wiec jestem spokojniejsza.

Przez tydzien bede brala antybiotyk,glukoze,zelazo i moze moj organizm wroci do formy ;-)

Kurce twoje dziewczynki juz takie duze,ale ten czas leci :)

mlody daje czadu od 9 godzin...napisalam prace 1 reka w 6h :cool: jestem zajebista...i wykonczona
pinka, karmi ma 0.5% alk
odciagalam dzis pokarm tylko 3 razy :zawstydzona/y: jak tak dalej pojdzie, to totalnie zniknie
koncia, łapki sobie możemy podać. Oboje z M. mamy dzisiaj kryzys, bo młoda tak ryczy i nie śpi. Niby nakarmiona, przewinięta, utulona, na rączkach - a wyła. A od 16.00 zaczęły się jeszcze problemy z brzuszkiem, bo w lęku po wczorajszym zatorze cały dzień jej pierś podawałam. I widzę, że mam do wyboru: albo dziecko mi ryczy, bo brzuszek boli po moim mleku, albo ja wyję z bólu bo zator piersi. No masakra!

A co do odciągania i zanikania pokarmu: dlaczego nie przystawiasz do piersi Maksia? Łatwiejsze to niż odciąganie i skuteczniej niż laktator pobudza wydzielanie mleka - bo doochodzi działanie hormonów odpowiedzialnych za wypływ pokarmu. Przy laktatorze tego nie ma.
Swoją drogą, gdybym odciągnęła tylko 3 razy dziennie, to moje piersi by mi po prostu odpadły!

Madzik, dzięki za linka do forum, już je przeglądałam. No i faktycznie zalecają odstawienie piersi, ale moje dwie lekarki mają odmienne zdanie.
Szczerze - to już bym odstawiła sama, ale bez leków się u mnie nie obędzie, bo taka ilość mleka, a i tak pełna strachu jestem, co się będzie działo przy odstawianiu, kiedy nie wolno będzie za dużo odciągać. Jeszcze ropnia jakiegoś dostanę, albo co :eek:.

Papcia, trzymam za Ciebie cały czas kciuczki, żeby wreszcie ruszyło. Powiem Ci tylko, że w nagrodę za długie oczekiwania należy Ci się ekstra szybki i łatwy poród!

Mili, a Tobie wolno już ćwiczyć? Bo mi lekarz powiedział, że po cc nie wcześniej niż po 3 miesiącach.

Stellka zasnęła z 20 minut temu. I już się budzi :szok::szok::szok:. Mam dość!!!

Aż sie poryczałam naprawde jesteście kochane a ja już mam dosyć tego czekania i nerwów do tego nie było dzisiaj osoby którą bym spotkała i która by sie nie pytała no kiedy szlag mnie jasny trafia wszyscy sie pytają kiedy a co ja mam powiedzieć m też tylko chodzi i sie pyta kiedy wyjdzie to jego dziecko jak do środy sie nie ruszy to chyba zterroryzuje ginke plastikowym pistoletem niech mi w czwartek robi cięcie bo ja oszaleje do tego czasu

Bosa moja mama mówi że na wstrzymanie laktacji dobra jest mocna kawa i podciągniecie sobie wysoko naramek od stanika na poczatek możesz spróbowac a jak nie bedzie efektów to wtedy leki

a tak wogóle to zaczeły mnie boleć sutki i jak nacisnełam to w końcu wyleciała z nich kropeczka przezroczystego płynu może w końcu to jakiś oznak mleka? chociaż jak was tu czytam to całkowicie odechciewa mi sie karmienia piersią

reklama
papcia uszy do góry!! dobrze ze jesteś,bo czytałam w twoim poście ze dzidzia ma drgawki i miałam o tym pisać,bo mój ma tak samo.Takie dziwne,nawet nie wiem jak mam to nazwać.. normalnie się chwilami trzęsie i to mnie martwi

Do góry