reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Wierka to chociaż w jednym nie jestem sama więc skoro jesteśmy we dwie to może to całkiem normalne

zrobiłam sobie kisiel na pocieszenie humoru co ide do sklepu to kupuje po1 bo za każdym razem twierdze że więcej nie kupuje bo już nie zjem no i codziennie to samo

właśnie znowu zaczyna boleć mnie brzuch jak na okres haha za 15min bedzie po bólu i tak w kólku macieju jak to sie u nas mawia

reklama
papcia
ja się nawet nie przyznaje,bo na poprawę humoru jem lody i tak schodzi 2litry na tydzień:zawstydzona/y:
a z tym ciągłym pytaniem ''kiedy?'' to tez mnie już szlag trafia a jak mnie obcy ludzie na ulicy widza,to patrzą najpierw na mój brzuch a potem się z politowaniem uśmiechają.Czy ja już naprawdę jak jakieś monstrum wyglądam?

Wierka to sie ciesz że obcy sie tylko na Ciebie patrza bo mnie nawet obcy zaczepiają
a co do jedzenia mam to w nosie 7kg do przodu w 1,5miesiąca

Malinka pokarm mam, małej wystarcza. Piersi mnie strasznie bolą, mam nabrzmiałe nawet po karmieniu. Po jakim czasie to się ureguluje???

Pinka lekarz mi źle wyliczył wagę dziecka bo miało być 3300g a było 4550g i jak się zorientowali a dziecko było w kanale to było za późno na cc!!! nie zmierzyli mi miednicy i nie zrobili usg przed samym porodem tylko sugerowali się tym sprzed 10 dni. Salowa ją wyciskała, położna ciagneła i krzyczała że uduszę dziecko. No koszmar jakiś. Więc się zawściekłam i urodziłam. Wszystkie położne, lekarze byli w szoku... Po byłam cała w wybroczynach, oczy miałam czerwone. Opowiem dokłądnie kiedyś na porodowym... Hania ma krwiaki na głowie przez to:( i jeszcze do tego wszystkiego wychodziła z rączka przy głowie...

Ewi widzisz jaka dzielna kobita z Ciebie a tak sie bałaś że nie dasz rady a miałaś najgorszy poród ze wszystkich marcjanek bo urodzić 4550g siłami natury to nie lada wyczyn jestem tylko ciekawa ile masz szwów?

ewi ten twój poród to jak z jakiegoś koszmaru,dobrze ze z takim pięknym zakończeniem, chociaż nie do końca jak piszesz ze Hania ma krwiaki na główce
ja mam przeczucie ze mój synek będzie duży a tu nawet usg pod koniec nie robią a jak pytałam położnej to mówiła ze wymiary mojego brzucha są standardowe a wagę dziecka ciezko oszacowac

Wierka wszystko tam za granicą ładnie pięknie ale kurde z tymi usg to z leksza przeginają w końcu to nie jakieś kosztowne badanie a pozwala wiele rzeczy rozjaśnić ja miałam ponad 20razy usg i napewno na tym nie koniec gdybym miała tak jak wy 2 to chyba bym oszalała z nerwów

Papcia nawet nie wiem bo nie spytałam po wszystkim. Jak już byłam po to nic mnie nie interesowałam i tylko wyłam że urodziłam a nie udusiłam. Ale pewnie dużo bo duży kawał mam rozcięte a boli jak diabli!

Wierka i to właśnie bład bo mi znajoma położna powiedziała że ważne jest usg przed i pomiary miednicy bo można zrobić krzywdę dziecku i sobie. Całe szczęście mam szerokie biodra hehe

Po wszystkim poszłam do swojego lekarza i powiedziałam mu co myślę, był zmieszany i nawet nie patrzył mi w oczy. Jak zobaczył ile ważyła to zamarł z kartą w ręku. Ale dobrze niech wie...

reklama
ja zawsze powtarzam ze w UK to najlepiej być zdrowym bo na służbę zdrowia to nie można liczyć
ewi to mi położną tylko centymetrem brzuch mierzy i tyle
papcia usg 20 razy?? wow!! ja tu nawet się o trzecie nie proszę bo znam odpowiedz ze jak wszystko z dzidzia ok,ładnie kopie to nie ma potrzeby robić

Do góry