reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Ewi - kochana odpoczywaj przede wszystkim - bo widzę, że czeka CIę prawdopodobnie wywolywanie porodu. Ja na szczęście poleżałam od pn do pt w szpitalu i w pt od rana poszła kroplówka i cały dzień spędziłam na porodówce, a siły będą tam niezbędne i psychiczne i fizyczne ;)
Aaa i wszystkim które jeszcze nie urodziły polecam branie prysznica podczas rozwierania się szyjki - przynosi ulgę i bardzo przyspiesza ten proces - mi wręcz lekarze nakazali wchodzić na kilkanaście minut pod prysznic na porodówce /u nas nawet piłka była pod prysznicem coby można się oprzeć/ przed każdym badaniem, a badali mnie co ok. godz. i dopiero po prysznicach ruszyło rozwarcie i poszło szybko :)

reklama
Hej laseczki :)
A mój młody grzecznie śpi od 13. O dziwo woli spać w leżaczku niż w łóżeczku. A najlepiej mu się śpi w hałasie i jak ktoś rozmawia. W szpitalu go tak przyzwyczaiły. Aż mi się go nie chce budzić na karmienie, ale w końcu będzie trzeba. Mam nadzieje, że to się nie odbije na nocce, bo zawsze w nocy ładnie śpi i pobudka co 4h, a w dzień domaga się uwagi...
No a wcześniej z nim pospałam od 11 do 13 :D

Tulipku dokładnie na ptasie mleczko się czaję ;) ale jeszcze trochę muszę poczekać :)

Ewi pewnie nie więcej jak 300-400g, więc klocka nie będziesz miała ;) Będę ściskała kciuki za to, żeby udało Ci się urodzić naturalnie :* Pomimo bólu to piękne.. Jak patrzę na fotki marcowych maluchów wczepionych w cycki mam w kilka minut po narodzinach, to ryczę, bo mnie to ominęło i Jasia też.. i modlę się tylko, żebym potrafiła mu to jakoś wynagrodzić.. mimo, że to nie moja wina, że tak się stało, to mam mega kaca moralnego, że nie tuliłam go zaraz po narodzinach, że musiał leżeć sam w jakiejś sali z obcymi babami ech.. no i ryczę..

Koncia jak Ty to robisz, że Maks tyle przesypia?? Jak długo go karmisz?

Czekam na mamę, pomoże mi wykąpać wieczorem Jasia, to będzie moja pierwsza kąpiel, zawsze to robi tata, no ale dzisiaj jest w pracy..

malina, ostatnio młody zaczął przysypiać przy cycu, więc ograniczyłam czas karmienia, bo mnie traktował jak smoczka. U niego to się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie, wszystkiego próbuję po kolei. A śpi ładnie jak ma w miarę ciemno i ciasno :D
No i właśnie zaczął puszczać bąki, więc już długo nie pośpi

Ewi-trzymam kciuki za ciebie moze akurat nas zaskoczysz i piateczek będzie twoj eheh:-):tak: polecam ci kompiele czeste pomaga:tak::tak:
Papcia- nie denerwuj sie kochana wszystko bedzie dobrze zobaczysz:tak::tak:
wierka- a ty kupiłas ten wózek????
malina-powodzonka przy kompieli u nas akurat odwrotnie jest ja kompie bo tatko do 19:00 w pracy........
koncia- mój ładnie spi ale po spacerku potrafi 4h przespac bez przerwy normalnie to spi po2,5- 3h

ja dzis posprzatałam całą chate bo juz na ten kurz patrzec nie mogłam skąd tyle paskudztwa sie bierze to ja nie wiem a teraz ledwo na kregosłup wyrabiam:wściekła/y::wściekła/y: cos czuje ze jeszcze troszkę po porodzie bedzie o sobie dawał znac..............

pastelka- tobie prysznic a ja tylko na chwile doslownie 5 min weszłam do wanny i jak mnie skurcz za skurczem chwycił to wyjsc nie mogłam...............:tak:

Wierka a co tam trzeba sie pchać na kwiecień bo Tulip nagrody funduje:) ja już sie zachapałam:-D
papcia w sumie 1 dzień różnicy mi nie zrobi,mam nadzieje ze mnie wtedy z marcówek nie wypiszecie
malinaa nie smutaj się,jak sama piszesz nie było to zależne od Ciebie,ze Jaś był gdzie indziej.Pomyśl za to ile jeszcze wspólnych chwil przed wami!!!
katjusza ja się tak jak ewi pisze na czekoladki:tak:
pinka powiem ci ze żadnego wózka jeszcze nie mam,ale ten twój najbardziej mi sie podoba-a jak sie spisuje na spacerach?
mam za to siedzonko do samochodu z tej firmy online4babies na ebay i jestem bardzo zadowolona

Ostatnia edycja:
Zosia ma drzemkę od 13 do nadal i tak od 3 dni, a nocki też ok budzi się co 4 a potem co 3, 2 godz. na cyca. A za to w dzień ciągnie mnie często, ale i w szpitalu i położna w domu powiedziały, że mam dawać ile chce. W 3 dobie piła pół dnia, ja umęczona, ale za to na drugi dzień dzięki tym jej zabiegom ruszyła produkcja mleczka pełną parą. Ja nie mam zbyt wiele, więc po nocce malutka pije do 13 bardzo często, potem śpi dlugo. Potem znów wisi sobie do kąpieli, a po kąpieli i znów cycku dopiero idzie na dłuzej spać. Smoczka nie toleruje. A no i szeroko już pielu****ę, bo tak nam pediatra nakazała.
aaaa i Zosia ma rumien noworodkowy i żółtaczkę.

Pinka - no właśnie mnie pod prysznicem skurcze brały non stop więc szło szybciej... podsumowując to był jeden wielki kilkunastominutowy skurcz heh ale rezultat chociaż dawał

wierka- wózek super jak byłam na spacerku i troszke wiało to prawie porwało mi wózek bo w torebce tel szukalam heheeh i nie trzymałam za raczke takze jest super lekki :tak::tak:
pastela- to sie tylko cieszyc ze tak szybko poszło;-) u mni połozne jak przychodza to do dzis nie moga uwierzyc w tępo mojego porodu z reszta ja sama tez:-p

pinus to super ze jesteś zadowolona a łatwo się składa?chodzi mi czy do bagażnika do auta by bez problemu wszedł?

reklama
Odetchnęłam trochę, napisała do mnie mama, która też ma takiego klocusia i swoimi doświadczeniami dała mi solidnego kopa!! Nie mogę porównywać karmienia z Wami, bo jednak moje calutkie 5 kilo Szczęścia ma zupełnie inne potrzeby :) Nie pozostaje mi więc nic innego jak wziąć d... w troki i dla mojego szkrabika wszystko!!

Do góry