reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam wieczornie:)
Korzystam z chwili jak mała spi wiec dzis tak krotko i na temat;)
Dzis o 16 wyszłysmy ze szpitala,mała jest nawet grzeczna(jak na razie;)) ,zaliczona juz pierwsza kapiel w wykonaniu tatusia,zaprzyjaznianie z psem tez udane.Jedno co mmnie martwi ti karmienie,przez te problemy z krwia małej musze szczegolnie zwracac uwage ile ona zjada a ze słabo ciagnie piers (musze uzywac nakładki bo nie łapie sutka)to dokarmiam butla ,naszczescie mam mega duzo pokarmu;)jeszcze troche i cycki bede miec wieksze od mojej głowy;)
Pozdrawiam serdecznie wszystkie marcjaneczki i ich marcjaniatka:)
ps
nie jestem w stanie Was nadrobic;)

reklama
Dzień dobry ja tu dziś pierwsza? zaraz jade do gina bo nie dostałam recept na leki na nadciśnienie pewnie dzisiaj bez grzebanka bedzie lece na szybko poczytac oc naskrobałyście

a ja sie witam z Maksiem na rekach :) walczymy od 7.30, wiec jem bule, pisze i lulam malego.

mlody coraz wiecej je, a pokarmu mi nie przybywa. do tej pory dopijal z butli juz tylko 20ml,a teraz zaczal 60ml :( robie co moge, a tu lipa...

Koncia coraz starszy to i wiecej je;) pijesz jakieś herbatki no pobudzenie laktacji???

Ja tu umieram na ból brzucha! Idę się zaraz kąpać żeby być gotowym w razie jakby się coś działo!

Hej spioszki, i te które juz wstaly.
Heh papcia u gina to z nią śniadania nie zjem, ale koncia bule przegryza to i ja cos chwyce

Ewi, ja tez średnio sypiam ostatnio, ale zestresowana nie jestem, poprostu łóżko mam mega twarde i moje kości nad ranem juz niwytrzymuja, budze sie ok 7 :(

Lokata i papcia dajcie znać jak po wizycie ( papciu moze lekarz jednak grzebnie zerknac jak szyjka hmm)

A jak nasz Harszyk, i ciekawe jak Marta i Cliford..bo chyba jeszcze nierozpakowane??

reklama
Dziewczyny, które macie problemy z laktacją - moje pediatra mówiła mi od pierwszych dni po narodzinach synka, że laktacja potrzebuje ok 3 miesięcy na dostosowanie się do potrzeb dziecka i jeśli się ten czas przetrwa bez butli to potem jest już super. Ja akurat nie należę do tych mam co chciały karmić koniecznie piersią i mój synek od drugiej doby życia był na karmieniu mieszanym. Rodziłam w takim szpitalu gdzie chętnie dzieciom dawano smoczki i mieszankę co i ja potem praktykowałam już po powrocie do domu. Franek był na mleku hipp probotic 1 w mixie z piersią i nie miał ani kolek ani innych sensacji. Niestety tak pokochał butlę, że mając dwa i pół miesiąc odrzucił pierś. Choć powiem szczerze bardzo nie ubolewałam nad tym bo nie wiem czy to moje mleko było takie mega wartościowe skoro jadłam głównie kurczaka i marchewkę...No nic.
Powodzenia wszystkim mamom życzę:-)
pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry