reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej kobietki
Własnie wróciłam ze spacerku, zjadłam mega pysznego gofra z bita smietanka i ananasem- trzeba korzystać z tego ze jeszcze w ciąży jestem! Wcale mi sie niespieszy do porodu.
Harsz i ewi przyjdzie i na was czas, wiem ze cieżko.- ale max . tydzień was czeka nie?

Bosa no własnie temperatura ma spadać juz od jutra :( ja nieeeechce, oby sie prognoza nirsprawdzila.
Super ze u Stelki i Maksia konci odbyło sie bez kolek tej nocy
Katicz- ja mam przytkany nos w ciąży, a to dlatego ze naczynia są przekrwione- no i tez puchne. Nie martw sie minie nam po porodzie

reklama
Wrocilam z USG :) I to bylo super przezycie (majac na uwadze, ze tylko dni do urodzenia ;) )
Dlon sliczna, glowka ponad 35 cm..Lozysko i pepowina (przeplyw krwii?) ok :)
No nic, tylko rodzic.

A po usg poszlam sobie do McDonalds na zestaw Big Mac. W zyciu mi tak nie smakowal (generalnie nie lubie MD) :)
I jest cudownie na dworze! Niech tak bedzie i przez tydzien to pewnie z maluchem juz bede smigac w weekend do ulicach! :)

P.S
I nadal nie wiem czy to chlopiec czy dziewczynka....
Ja stawiam na chlopca :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Harsz-fajnie że wszystko ok., czyli teraz tylko spokojnie czekać:) Ja jestem bardzo zadowolona, bo praktycznie dotrwalam do terminu i wyglada, że mała nie będzie taka całkiem maluteńka, jakby mogłobyć gdyby urodziła się wcześniej. Teraz czekam spokojnie na pt - znów kontrola i ustalany termin cc:) A w środe umówiłam się jeszcze do kosmetyczki na pediciure i depilację tego i owego:)

Harsz super wieści, no i te emocje z niespodzianka!(płeć) zawsze myślałam, ze będę czekać do porodu,ale niewytrzymalam. Moze z 2 gim dzieckiem uda mi sie 'powstrzymac' ciekawość.

Vetka- faktycznie niunia nie będzie taka malutenka

Hihi widzę nasze futerko czekało żeby przekazać info od scarletki..i potem zwolniona z obowiązku zaczęła rodzic aaaaa ;-)

no coraz mniej Was brzuchatki zostało, trzymam za Was kciuki!! :-) u nas leniwy wieczór, Natka po spacerze, kupie, kąpieli i cycu pięknie śpi i pachnie :-p mama zresztą też ;-) chyba utnę małego komara zanim mój Mały Głodek znowu się obudzi :-)

Katjuszka odsypiaj kiedy sie da. Ja tez lecę w kime, bo mi nudno... Pusto tu, w telewizji nic nie ma, lecę pod prysznic tez będę pachnaca

A ja pachnąca, bo musiałam się wykąpać po obkupkaniu totalnym przez Stellkę. Wygląda na to, że gwiazda chyba na serio ma albo nietolerancję laktozy, albo jakąś inną alergię, bo kupki ma pieniste, strzelające i śluzowate - biedulek mój malutki.
Straszny atak kolki poza tym miała, na szczęście już jest lepiej i śpi teraz wyjcuś.

Marta nudzi się w szpitalu i narzeka na jedzenie, Futrzak na pewno się w szpitalu nie nudzi, a przeterminowanym zostaje tylko czekać na szpitalne rozrywki ;-)

Marta znowu Mc donald?!!! wy z m nie macie nademną litości

Mamuśki ja wam powiem że przerażona jestem tymi kupami kolkami zastojami aaaaaaaa jeszcze troche i mnie to czeka a ja jestem coraz bardziej przerażona

Kurde po tym szpitalu nawet na kompie siedzziec nie moge moje łopatki i biodra nie mają litości siedze tylko jak kołek z plecami prostymi bo inaczej sie nie da i coś czuje że kolejna masakryczna nocka przedemną

Ciekawe jak tam nasz dzielny futrzak

hej

ja nadal 2w1
i cos sie nie zapowiada...
bylam dzis u poloznej, mlody nisko ,ale glowka 'ruchoma' wiec pewnie tak szybko nie pojdzie
W srode mam isc do szpitala na usg- zeby spr. ilosc wod i lozysko i wtede bede umawiac sie na wywolywanie....
eehhh a kazdy mi zawsze mowil,ze drugie to wczesniej sie rodzi - chyba jestem wyjatkiem potwierdzajacym regule ;-)
Wlasnie wciagnelam pol swiezego ananasa ,az mi jezyk zdretwial, wypilam herbatke z lisci,ale juz nie wierze ze cos pomoze :-D
Malo tego choroba mnie bierze, gardlo zawalone,temperatura.

Dobra, koniec narzekania bo ostatnio tylko wpadam i narzekam ;-)

reklama
hej dziewczyny:-)dopiero mam chwilke zeby oprocz szybkiego lookniecia na rozpakowane mamusie moc cos napisac :-)...chcialam wczesniej ale za kazdym podejsciem maly chcial jesc..teraz tez 2x probuje moze teraz sie uda skonczyc posta...:) nie nadrobie was chyba ale przynajmniej wpadlam na chwilke! ja to chyba wam porodu nie opisze bo strasznie sie meczylam i po co was stresowac ...jedno powiem ze mi wanna g...no dala i zamiast niwelowac bol to bolalo mnie jeszcze bardziej:-( no ale skonczylam porod z jedna noga na scianie :-):tak:a druga na lozku i jakos maly wylazl po 41 min partych... ma plusowa gr krwi wiec wlasnie byla polozna ze szpitala u mnie i mi przywiozla zastrzyk z anty-d... gratulacje dla wszystkich ropakowanych mamus i powodzonka dla tych ktore maja to wszystko przed soba...;-)trzymam za was kciuki kochaniutkie:happy:to jest chyba najszczesliwsza chwila na swiecie jak po tym wszystkim dadza ci to malenstwo na brzuszek i mozesz je przytulic ...bezcenne i tylko my wiemy co to znaczy rodzic... teraz jestem z siebie dumna ze zrobilam to bez zadnego znieczulenia bo wtedy docenia sie to dzieciatko chyba najmocniej na swiecie

Do góry