H
Harsharani
Gość
Harska- wpychaj sie przed kolejke- masz moje przyzwolenie
Skoro masz alergie na gruszki- to moze cos tam maly w genach dostal od ciebie hmm ,. Mam nadzieje ze to nie to- bo alergie sa okropne. Ja odczulalam sie 2 lata- i chyba mi troche pomoglo. Najgorszy jest moment jak nos jest zatkany totalnie- jakby opuchniety- i w zaden sposob nie mozna oddychac
Ewe- strasznei duza ta twoja coronia, sama jestem ciekawa czy to wskazanie na cc. Wiem ze te szacowanie z USG potrafi sie mylic- za to moze sie pomylic w dwie strony :/ Moja sasiadka 2 dni przed porodem miala USG i powiedzieli jej ze dziecko bedzie mialo max 3500, a maly urodzil sie 4200!
Penwie lekarz wezmie pod uwage twoja budowe ciala...
Ale mialam szalony dzien!szukalam tlumacza przysieglego w wawie. Moj partner musi isc ze mna do USC zeby "uznac dziecko poczete" inaczej mozemy miec problemy z nazwiskiem dla malej- i z paszportem holenderskim. Znalezlismy kilku tlumaczy , ktorzy biora za godzine od 515 zl do 300!!
Zdecydowalismy ostatecznie ze pojedziemy do mojego miasta rodzinnego ( 100 km od wawy) bo tam tlumacz bierze jedynie 50 zl ( wiec nawet na benzyne wiecej nie wydamy- a jeszcze uda sie zalapac do mamy na obiad)...masakra jakas z tymi cenami
Ale jak to problemy z nazwiskiem? Jak ja nienawidze tego..naprawde... w UK do kazdego urzedu mozna wyslac polski akt urodzenia i nawet nie chca tlumaczenia, a w PL? PO angielsku im ciezko kurna przeczytac... Podobnie z tymi tlumaczami przysieglymi i ich cenami (a wiem, bo pracowalam w biurze tlumaczen przez pewien czas) i najlepsze byly wyceny... Niby oparte na dlugosci itp..akurat. Nie mowiac juz o tym, jak ktos jest wlasnie na praktykach itp (bo uprawnien zwyczajnie nie mozna od tak dostac czy zdac) to juz w ogole tak Cie traktuja, ze sie zastanawiasz po co to robiles.
Mam nadzieje, ze mi nie beda robic problemow, bo ani imion polskich nie bedzie, ani nazwiska.
Milutek, jak ja sie ciesze, ze moglas odpocza...
Patik, a powiedz mi- to nie jest rwa kulszowa? Te twoje bole? Bo u mnie ewidentnie. I zawsze jak ide do toalety na siku to nie moge niestety wstac.
No i Tulipku, Madzik- czy jak wy stosowalyscie leki przeciwko alergii odchodzilo to jak reka odjal? Czy trwalo jednak troszke?
Bo Olo od razu mial bardzo gesty katar, od razu inaczej kaszlal... Teraz coraz mniej ma tez....