reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

mami w komorowicach mieszkasz?? skoro jestes w moim wieku tzn r.85 to gdzie do lo chodzilas?? moze sie znamy?:) ja k.bielska mam domek rodzinny...ale po rzeciwnej stronie jak czechowice choc w czechowicach mam rodzine:)

masakra z tymi cenami w pl strasznie drogo...

a co do tego chleba to ja jak tutaj dorwe polski chlep to tez hurtowo kupuje bo nie trzeba co chwila do sklepu latac a my nie mamy super blisko ...no chyba ze chcemy jakies ang tostowe pieczywo ale za tym nie przepadamy...;-)

pinka powodzenia na wizycie;-)

reklama
Właśnie spróbowałam mojego sernika. Wyszedł bardzo słodki, na serku z Łowicza w wiaderku :eek: okazało się, że jest posłodzony. Zjadłam tyci kawałeczek i już mam dosyć :-D ciekawe co na to mały powie... na razie chyba jeszcze serniczek do niego nie dotarł.

Hej Babeczki!
widze że dzień pączkowo-kakaowo- ciastkowy... ;-) ja właśnie skończyłam swoje pączki smażyć - jeszcze tylko 6 się studzi żeby nadziać dżemikiem... jestem po degustacji i powiem nieskromnie że są pycha:zawstydzona/y: no i czuję że Zosi też smakują...wrzucę linka na odpowiedni wątek może się ktoś skusi...
napaliłam się na dzisiejszą datę, nawet skurcze w nocy mialam ale po 1,5 godz. przeszło a więc znowu tylko postraszyło...
zaliczyłam dzisiaj znów spacerek i tak pięknie slońce świeci że można by pomyśleć że wiosna tuż tuż ,a podobno od soboty znow snieg z deszczem ma być...

Pinka czekamy na wieści :-)

pozdrawiam ciepło i życzę udanego tłustego czwartku! będę tu do Was kukać:tak:

Kumpela przyniosła w ramach podziękowania za zapisanie do pediatry rano dziecka moją ulubioną kawkę i aż mi lepiej:tak::-).
nasze malenstwo strasznie sie uaktywnia jak nakryje naga skore brzuszka moim szlafokiem i tylko pod nim tak jest-tak szaleje... jest taki mieciutki i dosc gruby i zawsze gdy nim nakrywam brzuszek Szymonek kopie jak szalony...macie podobnie??
Ja mam odwrotnie, jak tylko goły wystawię to zaraz czkawki dostaje. Z kolei z Olkiem w ciąży kupiłam ciepluśki polarowy i nawet teraz skubaniec lubi jak go nałożę i przytula się pieszczoch prawie 7-letni:tak:.
dziewczyny, a prawda to, ze w POlsce wszystko takie sie drogie robi? W sensie chleb, mleko itp? Bo z tego co mi moja mama mowi to jestem w szoku. Bochenek chleba ponad 3 zl!
Tyle to ja biorę za hand in made;-):tak:, a z cukrem koszmar, w Lidlu pusto i tylko cena 3,99zł i że można kupować w ilości detalicznej - przerzucam się na miód;-):tak:.
wy juz po paczkach a ja przed zaraz podjemy zupki troszke i smigamy z gwiazdą do miasta na pączuchy to Tatusia;-)) a potem do połoznej.............
a Justysia sie odzywała do kogos? bo wczoraj cos o skurczach mówiła.....
Podesłałam Justysi nr ale cisza na razie.
Kakao, to u nas Puchatek lub biedronkowskie a od święta to gotowane gorzkie, takie jak w przedszkolu piją i za komuny było.
A żeby o pustym nie siedzieć to się częstujcie
Zobacz załącznik 333198Zobacz załącznik 333199

Marta dzięki:-) te pączusie z pyszną kawką to pewnie niebo w gębie - niestety od kilku dni co zrobię 2 łyki slabiutkiej kawusi to mnie żołądek zaczyna boleć, więc muszę się zadowolić herbatą... te faworki też kuszą - miałam w planie robienie ale pączków więcej wyszło niż zamierzałam więc dam dzisiaj już sobie spokój - może zrobię jutro ;-)

O BOZIUUUUUUUUUUUUUUU marta az mi slinka pociekla na te paczki:shocked2::-) kurka czyli jest cos w tym ze dziecko wyczuwa jakas swoja ulubiona rzecz nawet jak jest jeszcze w brzuszku i tak juz zostaje przez jakis czas...niesamowite...:szok::-D...czyli nie zwariowalam:-);-)

Ja jednak poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe paczki,akurat dziś były tańsze a ze marmolady nie dostałam to była wymówka;-)
Poza tym byłam na zakupach i po 2 godz chodzenia mam serdecznie dość.

Patik ja poproszę o przepis:tak:

Co do chleba,to mój tata powtarza ze jeszcze troche i bedzie kosztowal tyle co w Anglii a zarobki bez porównania... My wzięliśmy się na sposób i chleb kupujemy w dużym tesco gdzie maja piekarnie jeden jemy a drugi wędruje do zamrażarki i potem wyciągamy jak nam się dopiero kończy.

reklama
Do góry