reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Harsh my za duży bochenek chleba w dobrej piekarni płacimy 4,80 (po hasłem dobra piekarnia rozumiem chleb, który da się zjeść jeszcze w trzecim dniu od zakupu i nie przypomina skały, ani wyschniętej gąbki....:confused:)
Ceny ogólnie są masakryczne, i jak dziewczyny piszą wszystko drożeje ....

reklama
Witajcie
Ja tez chciałam piec paczki te z serka homo ale jakos nie mam humoru i kumpela zamowiła mi u brata w sklepie gotowe paczuchy,zaraz poczłapie je odebrac;)
Futrzaczku ja zawsze kupuje tylko kakao rozpuszczalne Puchatek i robie tylko z mlekiem:)
Milusia a myslisz ze nawet poł bys nie mogła zjesc?
Harsz jeju ale ta kuchenka jest piekna:)
Pinus ale se zrobiłas ''reklame'' nad suwaczkiem;) rozpakuj sie w koncu noooo;)
Ewe no to wcinaj te paczki i na porodowke marsz;)

Miłego ''pączkowania'';)

a co do cen to pare dni temu moj M miał kupic chleb i jakas babcia przed nim mowi mu ''wez pan ten morski,jest pyszny itd'' no to on bierze ten morski i kaze go pokroic a pani przy kasie'' 4,80 prosze'' szczena mu opadła z wrazenia,ładnie babcia go naciagneła,gdyby nie kazał kroic to by nie kupił go,normalnie to u nas mozna jeszcze fajny chleb kupic ponizej 3zł,a cukier moze drozec bo ja nie uzywam;)

Ostatnia edycja:
U mnie w mieście też wystąpił szał cukrowy. Babcie kupują po 20kg i niosą całymi zgrzewkami. Z tego co pamiętam jakiś czas temu też było bum, że cukier ma być drogi a chleb po 5zł. My jakoś na razie nie robimy zapasów czekamy aż się sprawa ustabilizuje jak wszyscy zrobią zapasy i 4 miesiące nikt po cukier nie sięgnie na pułki to napewno nie wywindują ceny na 10zł za 1kg. zastanawia mnie tylko jedno wszyscy rzucili się na cukier a na czekolady i inne słodycze nie?? Dlaczego jak cukier zdrożeje to prawie wszystko pójdzie do góry. Może dziś z mężem kupimy karton czekolady i karton albo nawet dwa ciasteczek;-):confused:.

mami ja lubialam chlebek i cieple buleczki od Kasperka:) na 11go listopada... ale tam zawsze taka kolejka ze szok:no:zawsze tate wysylalam jak mi sie nie chcialo stac albo ja ciuchy szlam ogladac a on za chlebem stal...a wogole 4.80 za chleb... boziu bankrutem moszna zostac...

Olus- wole nawet nie sprawdzać czy mogę pól pączusia!!!! Moze mnie to kosztować nieprzespana noc albo dzień do góry nogami:):-)

Milusia no fakt,ale jak jesz pieczywo i nic sie nie dzieje to moze chociaz ''wnetrze'' paczucha mozesz;)ale Cie namawiam do złego;) a widze ze laleczki zaraz beda miec pierwsze ''urodzinki miesieczne'';)

Wiecie, w domu gdy sa 2 osoby to ta cena az tak nie boli...Ale u mnie w domu rodzinnym, z 3 nastolatkami, Mama, Tata i babcia to zdarza sie, ze ida i z 3 bochenki.... I plac 15 zl... Szok...

Marze o paczku wlasnie...chyba zmusze Kena, zeby troche kupil.

Harsz to wyobraz sobie ze ja sama potrfiłam w jeden dzien zjesc bochenek chleba,bo na sniadanie w domu ze 3 kromki i na kolacje tez a jak w pracy byłam 12godzin to ponad poł chleba brałam;)

reklama
Mmmmm Buziaczek chlebek od Kasperka jest jednym z moich ulubionych :tak:, niestety rzadko go kupujemy, bo nie mieszkamy w centrum, ale odkryliśmy super piekarnię, bardziej od naszej strony tzn. zaraz na wjeździe do Czechowic -M.M.Pochopień - pychotka :tak:.
Kupujemy raz w tygodniu więcej, świeży do zamrażarki i jak się wyjmie to, jakby z piekarni był przywieziony. No i nie trzaskamy kilometrów codziennie... :sorry2:

Do góry