reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

pospalam ze 2h i na szczescie nie naskorbalyscie duzo :-)

juz nie moge sie doczekacz zdjec dzidziusia migotki i malej Stellii

reklama
Bosa- ty szczęsciaro!!!!!!!!!!!!

a mnie sie zrobiła strasznie niedobrze i okropnie sie czuje bleeeeeeeeeeeeeeee okropienstwo a rano tak dobrze sie czułam.............

Ruda- to przeslij jakiegos kopa co?????? moze w koncu wylonduje na porodówce

pinka moze twoj synus jest bardzo punktualny i czeka na termin :-D

bosa gratulacje :)

a powiedzcie mi, czy te herbatki z lisci to wszystkie sa niedobre??
bo ja w ciazy z B. mialam w tabletkach. A teraz kupilam liscie i parze herbatke (z jednej lyzeczki) i wcale niedobra nie jest, wrecz prawie smaku nie czuje.
Moze nie taka jak trzeba kupilam ??:confused:

Vetka ulozenie posladkowe nie chciala sie drannica przekrecic a dlaczego nie chce mi dac ja nie wiem za tydzien mam termin a on mi nawet w piatek kazal przyjsc na wizyte:(ale w srode go skatuje bo jak sie zacznie to wtedy bedzie ciekawie

Cornellkia, przy ułożeniu pośladkowym nie musisz mieć skierownia na cc, w takim przypadku najczęściej czeka sie do akcji porodowej, na jej początku ocenia sie powtórnie ułożenie dziecka i gdy jest pośladkowe robi sie cc u pierwiastki

No i witamy STELLĘ!

Ostatnia edycja:
Ruda- ja z jednej łyzeczki to smak ma normalny ze tak powiem ale jak zrobisz taka kose ja papcia pisała z 50 gr to jest okropna:-p ja sobie dosładzam bo w zyciu bym tego nie upiła:-D:-D

Vetka czyli co moge czekac do konca albo i jeszcze dluzej?jak wychodzilam ze szpitala w 36tyg to lekarz powiedzial zebym wrocila za 2tyg na cc ale ten moj mi nie dal skierowania i tak 3ma mnie dalej myslalam ze powinnien mi dac to mnie zalamalas tym:(

Pinka, Ruda.... a mi tam smakuje ta herbatka nawet:pP Pierwszy lyk byl okropny ale teraz.... moze to dlaetgo, ze ja wszystkie herbatki kocham... mi nawet Figura smakowala:tak::-D

Ale zazdroszcze Bosej!! Ja tez juz chce mala... a ona nawet glowka w kanale rodnym nie jest:(( To pewnie sobie jeszcze poczekam... Czy moze to nie ma znaczenia i jak sie zacznie akcja to mala wtedy szybko zejdzie?? Jak myslicie??

Chyba skocze przeleciec sie po pietrach:tak: A potem okna umyje:tak::-D
Kurcze musze szybko urodzic, bo rodzice nie wiedza na kiedy bookowac bilety do nas, a z kazdym dniem sa drozsze:(( Do tego tata wyjezdza na dwa miesiace 4 kwietnia... Szczerze mowiac licze, ze do marca nie wytrzymam... ale jak czytam o Waszych bolach i Waszych objawach to chyba w kwietniowkach wyladuje:((

masala, Ty masz 3 tygodnie do porodu, wiec siedz i nie kombinuj, bo mozesz skurcze tylko wywolac i bedziesz potem panikowala a i tak nie urodzisz. Jeszcze masz duuuzo czasu :-)

Ale fajnie, Bosa ma to juz za soba :-) a jaka spokojna byla, dzielna dziewczynka :-) i 2 tygodnie wczesniej hi

Ogladalam program o odchudzaniu mega grubej rodziny w Uk, ktora zywila sie samymi mrozonkami i gotowym zarciem. bleee. Ide wywale te paczki co M. kupil, on i tak ich jesc nie bedzie, a potem bedzie zadowolony, ze ja jestem grubsza od niego. Utuczyc mnie chce.

Znalazlam jakas odmozdzajaca gierke na fb i ponad 2 godziny w nia klikam :szok:

Bede dzis robic piersi z kurczaka z serkiem philadelphia i beconem z przepisu rudej :-)

reklama
Vetka czyli co moge czekac do konca albo i jeszcze dluzej?jak wychodzilam ze szpitala w 36tyg to lekarz powiedzial zebym wrocila za 2tyg na cc ale ten moj mi nie dal skierowania i tak 3ma mnie dalej myslalam ze powinnien mi dac to mnie zalamalas tym:(
Niestety, nie ma konieczności ani wymogu dawania ci skierowania na cc, jesli wskazaniem do niego jest ułożenie posladkowe. Zawsze jest niewielka szansa, że dziecko sie odwróci, a w takim przypadku często czeka sie na naturalny poczatek porodu. Oczywiście niek nie każe ci rodzić sn jesli mała bedzie ulozona posladkowo, ale wielu lekarzy nie widzi w takim przypadku potrzeby wczesniejszego, planowego cc. I jest to zgodne z zaleceniami. Byc może że twój lekarz da ci to skierowanie ale wcele nie musi.

Do góry