reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Pinka-co ma być to będzie:) Ale jak dla mnie juz te twoje wczorajsze skurcze (wg opisu) wyglądały zachęcająco. Może jeszcze nie dziś ale daję ci 3 dni i się rozpakujesz.

Pinka-co ma być to będzie:) Ale jak dla mnie juz te twoje wczorajsze skurcze (wg opisu) wyglądały zachęcająco. Może jeszcze nie dziś ale daję ci 3 dni i się rozpakujesz.

vetka dzis zmienily ze tak powiem styl zaczeło sie mniej wiecej o tej samego godzinie co wczoraj ale są takie kłujące tzn ja siadam to mam wrażenie jak bym siadała na ostry nóż tak bol niesamowity..............

pierwszą córcie przenosiłm poród mi wywoływali wiec bole praktycznie dostałam odrazu sline i szczerze mówiac nie mam pojecia jak sie normalny poród rozkreca ;-)

Pinka-ja wiem tylko z obserwacji róznych samic (ludzkich i nie-ludzkich) bo u mnie były skurcze 4h od odstawienia fenoterolu, bez rozwarcia i cc.

Marta, juz sobie wyobrazam wizyte - Ty chlebem ogorki i smalec, a lekarz spirytus ;-) hihi.
a ten chlebek to na zakwasie robisz czy na drozdzach?
Na zakwasie:tak::-) a tu jego foto ;-):tak::-p http://www.facebook.com/profile.php...et=a.312604690693.339952.197177655693&theater
marta ty to jestes spec w tym gotowaniu i pieczeniu... mam takie pytanie moglabys mi wkleic przepis na taki normalny polski nasz chleb z piekarni na kulinarny watek?
Przepis na zakwas masz na początku kulinarnego - wyhodujesz to daj znać;-):tak: to resztę napiszę.
Ewi- jak będziecie w Hrubieszowie to zapraszam do siebie ;) Nawet nie wiedziałam że Twój mąż pochodzi z miasta w którym też mieszkam:) A z tablicami to faktycznie głupota... co to teraz ludzie nie wymyślą:/
Ukradli, przyczepią do swojego autka, pojadą na CPN, paliwa ukradną i uciekną a Ewi będzie bulić za kradzież - dobrze że na Policje zgłoszone:tak:.
Justysia mąż planuje wyrobić tablice w tym tygodniu hehe a ja to pewnie dopiero w kwietniu na święta;)
To siadaj z nim i przyjeżdżaj - przynajmniej nie będzie jęczał że na "imprezę" jedziesz;-):tak:.
Zmykam spać - do jutra słomianka:tak:.

Harsh- to ja bym chciała zeby te bóle były powodem rozwarcia:tak::tak: marzenia sciętej głowy:eek::-p

ok lece sie połozyc bo boli (kłuje)nadal zadna pozycja nie jest dobra:no: albo przejdzie albo sie rozkreci jedno z dwóch............

a ja znów mm bole tym razem takie kłujące strasznie jak by mi ktos nóz do pipki wkładał do tego mały sie wierci wiec obłed:eek::eek: po kompieli przeszły ale po 30 min pojawiły sie na nowo............

postanowiłam ze nic sobie z tego nie robie dopóki nie scisnie nie tak ze nie bede mogła wstac..............

ehhhhhhhh dosc mam tych fałszywych alarmów
heh Pinka - też przenosiłam więc się nie nakręcam, ale nadzieja jest, że tym razem będzie inaczej ;-) Mnie mega kuło 2 dni tj. opisujesz. Potem przeszło. Teraz są skurcze kilka razy dziennie przez ok godzinkę i to co 3-4 minuty, ale niebolesne raczej nieprzyjemne. Więc spakowałam się prawie, ale nie nakręcam się. No ale u Ciebie to już 38 tc więc luz :-D powodzenia.
W 1 ciąży bolesne skurcze i dziwne uczucie mialam ok 2 dni przed porodem.

edit:
taka ociężała się zrobiłam i przez ten śnieg ciężko mi się poruszać na dworze...

ok będę spadać, bo po 1 WIki zacznie nocne kaszle do rana

dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Harsh- to ja bym chciała zeby te bóle były powodem rozwarcia:tak::tak: marzenia sciętej głowy:eek::-p

ok lece sie połozyc bo boli (kłuje)nadal zadna pozycja nie jest dobra:no: albo przejdzie albo sie rozkreci jedno z dwóch............
odpoczywaj, w razie czego będziesz mieć więcej siły:tak:

ja przed pierwszym porodem chyba raz miałam takie bolące skurcze, ale generalnie czułam się do samego końca dobrze, teraz często mnie coś dopada, więc sobie myślę że może zacznie się wcześniej...ale nie nastawiam się specjalnie, tym bardziej że potrzebuję czasu na nadrobienie wyników krwi:tak: bardziej zależy mi żeby wylądować na porodówce z jakimś konkretnym rozwarciem a nie zaczynać jak za pierwszym razem od 1 cm...no i nie ukrywam że liczę że tym razem będzie o wiele krócej:tak: wręcz sobie to wmawiam:-D

Do góry