reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Bosa, z cebulą jeszcze nie robiłam:no:, tylko len, słonecznik, ostatnio też płatki owsiane i makiem na wierzchu posypane;-):tak:. A cebulkę ostatnio do mojego przyprawowego sklepu jakoś nie zamawiają:no::wściekła/y: bo kupowałam o taką Cebula smażona panierowana - Przyprawy naturalne i zioła z całego świata. Sklep przyprawy online i przepisy kulinarne.
Pastelko, mój cierpliwie w domu spał czekając na wieści ze szpitala:tak:, bo Olek urodzony o 2:30 a Juli o 1:00 w nocy:-D:-D. Z resztą, czy byk jest przy tym jak krowa się cieli:sorry::sorry:? Jeszcze by obrzydzenia do mnie dostał ;-);-) - jak twierdzi:-D:-D. A i kłucie TAM;-) to ja wczoraj miałam :tak: - szyjka się skraca:tak::tak:.
Koncia, daj sobie luz z podłogami, ja odmówiłam zamówienie na 60 krokietów bo nie daję rady stać i smażyć:no:, potem nogi mi w zadek wchodzą:-:)-(, szkoda bo by kaska dodatkowa była ale nic na siłę, przeboleję;-):tak:. Chlebek jeszcze jak Cię mogę:tak: bo M mi namiesza i ja tylko nakładam w foremki i ważę i czekam jak urośnie żeby upiec - wiec zbytnio się nie męczę:no::-).

reklama
Witam się już po wizycie - relacja gdzie trzeba :-)

Pinka cudne mieszkanko! :tak:

Mój eM się zapierał, przed towarzyszeniem mi przy porodzie, a i ja sama nie byłam za bardzo za tym :confused2:, ale im bliżej porodu tym bardziej on chce być przy mnie, a ja też stwierdzam, że jak gin mi wymaz przy nim pobiera i jest ok, to i przy porodzie damy radę ;-) i już się nie bronię :-)

Aga cina mnie krwawiły przed ciążą - mam słabe zęby strasznie, dentystka poleciła parodontax stosować i po dwóch tygodniach jak ręką odjął, i w ciąży nic się nie pogorszyło - nawet ona była zdziwiona :eek:

Pastelka spoko to na pewno fałszywy alarm, trzymaj się dzielnie - byle do rana

ja własnie pochłoneła kolacje męzo w łazience nowa baterię zakłada a potem zobowiązał sie do robienia leczo:tak::tak: znajac zycie jeszcze je zjem przed snem a wnocy bedę umierac:-p:-p

papcia- no chyba chłopaki sie zgadały ze jeszcze nie wychodza ahahahi co tu zrobic hmmmmm jutro chyba zjem całego ananasa moze to cos da..........
Asco-ja tez czekam na synka ale kwasnego to zjadłam bardzo malutko prawie nic wiecej jadlam jak z wiki byłam w ciazy wiec to sie chyba raczej nie sprawdza.....

a moj przy porodzie był i bedzie bo wie ze jego obecnosc jest dla mnie bardzo wazna:tak::tak: a pozatym to jest tak cudowna chwila ze nie wyobrażam sobie aby mogło go zabraknąc.............

Aga cina mnie krwawiły przed ciążą - mam słabe zęby strasznie, dentystka poleciła parodontax stosować i po dwóch tygodniach jak ręką odjął, i w ciąży nic się nie pogorszyło - nawet ona była zdziwiona :eek:
A mi ostatnio zaczely krwawic i co dziwne tylko wieczorem. Uzywam na zmiane elmex i lacalut, ale w sumie nie wiem czy na krwawiace dziasla powinny dzialac.

Kurcze, maly caly dzien tancuje w brzuchu. O co mu chodzi?

Musze wtargac moj zadek i brzuch na gore i wysuszyc wlosy. Nie chce mi sie.
Wczoraj przezylam chwile grozy, bo myslalam, ze mi sie rozstep zrobil na brzuchu. Cale szczescie to byl tylko odcisniety szew od spodni...

melduję się po długim gorącym prysznicu :) od razu mi lepiej
Mamii - oczywiscie, że falszywy - ja sama rodzic nie zamierzam oj nie, w razie co to bym chociaż mamę zabrała, no ale skoro ona ma migrenę, M. nie ma to ja rodzić nie zamierzam i już :p haha

Poza tym jak sobie pomyślę, że błogie lenistwo już niedługo sie radykalnie skończy i życie znów nam się odmieni na dłuższy czas to wolę się nie rozpakowywać. Mała niech rośnie zdrowo w brzuszku jeszcze minimum 3 tyg. potrzebuję, aby dojrzeć i pozałatwiać formalności.

a na każdy dzien mam kupę planów np. jutro rano oporządzić konie, potem zawieźć W. do p-la, potem odwiedzić następne p-le, bo szukam innego, potem zakupy, następnie powrót wyczyścić konie przed wizytą kowala i boksy, potem ugościć kowala, co kopytka ladnie konikom wystruga, o 13 do rodzinnego lekarza z wynikami, potem po Wiktorka, obiad, godzinka ćwiczeń logopedycznych, znów koniki obrządzic, psy wyprowadzić...
nie ma M. to wszystko na mojej głowie

nienawidzę tego niemiłego kłucia, byle wytrzymać spokojnie do środy i wizyty u gin. Już nawet pępka swojego pod prysznicem ujrzeć nie mogłam, widzicie Wy swoje pępki???

edit:
i też od tyg. cierpię z powodu nadwrażliwosci zębów

Marta - i co klucie CI przeszło? bo mam dość

Ostatnia edycja:
Pinia chata na wypasie i wszystko gotowe, więc gadaj z Erykiem, żeby już wychodził ;) Czujesz coś po tych liściach?? Ja już się chwycę każdego sposobu ;)

Hars jak tam frytki?? Moje były przeboskie :D Jaśkowi musiały też zasmakować, bo tańcuje po nich do teraz, a to jego pora spania raczej ;)

My też będziemy razem rodzić po pierwsze dlatego, że to nasze dziecko, a nie moje ;) po drugie dlatego, że mężu musi mieć wszystko pod kontrolą i nie zostawiłby mnie w takiej chwili na pastwę obcych ludzi, po trzecie dlatego, że wie jak ważny jest dla mnie i że tylko z nim czuję się bezpiecznie i po czwarte dlatego, że to będzie tak piękna chwila, że inaczej niż razem nie możemy jej przeżyć :D

Pastelko, zakuło 2 razy i tyle, nie powiem żebym z niecierpliwością czekała na następne ukłucia:no::sorry:. A z tym gorącym prysznicem nie przesadzaj - ma być ciepły:angry: bo od gorącego to naczynia krwionośne się rozszerzają:sorry::tak: i żebyś na IP się nie znalazła;-):no:.

Malina- po tych lisciorach tak ja juz wczesniej wspomniałam tylko narazie mnie czysci bóle mam takie miesiączkowe jutro testuje ananasa + malinke + seksik i tak do konca tygodnia zobaczymy efekty.............

reklama
Do góry