reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

dzien dobry :)

niedawno wstalam :szok: zjadlam sniadanko i trzeba sie brac za jakies male sprzatanko

onawitaj,dobrze,ze jestes w domu w dwupaku jeszcze :)

papcia tak, to jest ten plus,ze tesciu jest tutaj ;-)
gdybym miala tu swoja rodzinke to byloby jeszcze lepiej :)

a wy z tym gazem nieciekawie macie, oby wam szybko podlaczyli spowrotem :tak:

ewe mi sie organizm oczyszczal jakis tydzien temu ;-) a w ciazy z B. jakis miesiac przed porodem. Wiec nie stresuj sie tak,moze u ciebie to tez nie zapowiada porodu na dniach ;-)

cliford wiktorek napewno poczeka,az zdasz egzamin,zeby potem miec cie cala dla siebie a nie stresujaca sie kolejnymi egzaminami ;-)

futrzak piszesz o ledwo wystajacch brzuszkach, ostatnio spojrzalam na fotki z poczatku ciazy jak chwalilam sie swoim juz ciazowym brzuszkiem, a teraz tam nic nie widze :-D choc wtedy uwazalam ,ze jest juz widoczny, bo urusl :-D

Kurcze,ja drugi raz ciaze tu przechodze i jak czytam po raz kolejny na forum ile wy macie badan itd. to szok normalnie.
Ktg to tylko w razie przyjazdu do spzitala mam (jesli cos sie dzieje).
Badania krwi mialam 2 razy (drugi raz ze wzgledu na konflikt ser.)
Zadnych badan ginekologicznych (gin mi 2 razy sprawdzal szyjke) a gdybym chodzila do innego gp to nawet tego bym nie miala (ani dodatkowych usg)
A te wszystkie badania na paciorkowca itd. to dla mnie czarna magia.
Wynikow krwi nie widzialam,powiedzieli,ze jest ok :-D

reklama
Kurcze,ja drugi raz ciaze tu przechodze i jak czytam po raz kolejny na forum ile wy macie badan itd. to szok normalnie.
Ktg to tylko w razie przyjazdu do spzitala mam (jesli cos sie dzieje).
Badania krwi mialam 2 razy (drugi raz ze wzgledu na konflikt ser.)
Zadnych badan ginekologicznych (gin mi 2 razy sprawdzal szyjke) a gdybym chodzila do innego gp to nawet tego bym nie miala (ani dodatkowych usg)
A te wszystkie badania na paciorkowca itd. to dla mnie czarna magia.
Wynikow krwi nie widzialam,powiedzieli,ze jest ok :-D

a ja już właśnie z tej ilości zgłupiałam. Siedzę przed stertą badań i segreguję, co się nada do szpitala, a co nie:-D

Witajcie Kochane:)

Właśnie mam pomoc w domku- znowu moja kochana mama....dziewczynki śpią a ja mam od mamy nakaz leżenia i odpoczywania:)
Mam Wam tyle do napisania ze by mi brakło tego czasu chyba zanim sie gwiazdki moje obudza:)

Witam Was Kochane!
Kilka dni przerwy pisania z Wami oznacza chaos w połapaniu się co i jak... zaległości do nienadrobienia:-( starałam się podczytywać - ale słaby stan ducha i jeszcze gorszy ciała powodował że nawet jak coś czytałam to po kilku sekundach dochodziło do mnie że nie wiem co czytam:-(
z milszych rzeczy miałam rodzinkę na weekend więc było gwarno i wesoło ale siedzenie w kuchni zaraz odbiło się w niedziele...no i mamy wytapetowaną sypialnię, niestety nie zdążyliśmy dokończyć garderoby tzn garderobki bo jest to niewielka zabudowana ścianką wnęka... trzeba jeszcze listwy założyć, może dzisiaj się uda...no i kominek też już się palił:tak: jak na razie jesteśmy zadowoleni, chociaż na zabudowę kominka dużo nerwów stracił i emek i tata:wściekła/y:
w weekend zauważyłam że wydobywa sie ze mnie jakaś "galaretka" i chyba do mnie dotarło że już niewiele zostało:shocked2: i chyba przechodze fazę paniki:-( a dzisiejsza noc dostarczyła tylko kolejnych wrażeń bo od 23.30 do 3.20 miałam skurcze tyle że nieregularne i tylko to mnie powstrzymywało od postawienia emka na równe nogi i wycieczki do szpitala...
Scarletka trzymam kciuki żebyś wytrzymała do wyznaczonego terminu:tak:
ja też kupowałam na allegro koszulę i pidżamę - może nic nadzwyczajnego - sugerowałam sie ceną, ale jestem zadowolona...materiał całkiem fajny i jak na razie po pierwszym praniu nic się z rzeczami nie stało, a najważniejsze że pasują:tak: ten sprzedawca miał też inne fasony i kolory...
KOSZULA CIAZOWA DO KARMIENIE KWIATEK ~ XXL (1431753761) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
PIZAMA DAMSKA CIAZOWA DO KARMIENIA ~ XL (1414330395) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ona dobrze że się odezwałaś bo już się tez zastanawiałam co i jak...trzymaj się ciepło i obyś szybko zapomniała o tym niefortunnym pobycie w szpitalu;-)
papcia współczuję tej calej sytuacji z gazem, podejrzewam, że akcja z odcięciem była celowa, bo wiadomo że za ponowne podłączenie trzeba płacić - na każdym kroku chcą czlowieka wycyckać:wściekła/y: życzę jak najszybszego powrotu do normalności:-)
Pinka gratuluję nowego mieszkanka za okazyjną cenę, no i ten ogród - bosko:-) jak czytam o Twoim samopoczuciu to sobie myśle ja tez tak mam - niestety ta ciąża dała mi porządnie po dupie, nie tak jak przy Hani:-(

zmykam i milego dnia życzę:-)

milutek to tak w skrócie chociaż napisz;-)

ruda ale rozbieżności! i tu i tu zdrowe dzieci się rodzą:tak: tylko my więcej kasiory wybulimy:confused2:
a ten wymaz to ważne badanie u nas...

patik a pokoik dziewczyn gotowy?

Futrzak mmmmmmmmmmmmm zamarzył mi się masażyk...... Nie śpię już od 7ej, bo mam katar i nos mi się zatyka :/

Justysia ja nie miałam ani razu ktg, a wymaz z pochwy i odbytu trzeba zrobić, żeby sprawdzić czy nie ma paciorkowców B, bo jak są, to wtedy na 3-4h przed porodem podają antybiotyk i maluszek jest bezpieczny :) A lekarz może miał jakieś nieprzyjemne sytuacje, że taki zapobiegliwy teraz, kto wie..

Scarlet cytologia to inna broszka :) A wymazu nie ma się co bać tak jak pisze Bosa - zamerda patyczkiem i już ;) Nawet nie poczujesz :D

Ona a ja już myślałam, że się rozpakujesz tak długo Cię nie było :) Super, że zeszły Ci obrzęki!!!!

Papcia już się melduję!!

Koncia co Ty tam nachomikowałaś i co to za szafy, że tyle pomieściły hehe ;)

Ewe, Buziak ja też przeżyłam takie oczyszczanie, w nocy godzinę siedziałam na kobelku a ból niesamowity i potem nic, przeszło jak ręką odjął, nie wiem co to było, a było w ubiegłą środę, więc dawno..

Hars u mnie z @ tak samo, więc już teraz wszystko jasne ;) Jak ja nie chcę znowu mieć @.........

Katjusza ceratkę se pod prześcieradło zapodaj na nowej sofce, to będziesz mogła spać spokojnie :*

Mila :*************** Jak się czujesz?? Mężu już zdrowy??

Mężuś wraca właśnie z pracy, znowu mandat dostał pirat jeden, kolejna stówa i kolejne pkty ;p A ja już czekam z pomidorówką i sernikiem :D Co do tego drugiego nie mam jeszcze pewności, bo wciąż w piekarniku siedzi, zobaczymy jaki zakalec mi wyszedł ;p
Z PITem sprawa załatwiona, w ubezpieczalni byłam, mam czas na ten wniosek..
A Fredzik się mnie boi :/ Chyba mojego brzucha i ogólnie moich gabarytów, bo nie mogę mu nawet smyczy założyć, od razu posikuje szok!!
A na dole widziałam, że już cekolują, więc chyba odwierty zakończone uffffffffffffffffff
Nie mogę się doczekać jutra rana i wizyty..................

A moje dziecię wierci się jak z pieprzem w... Normalnie na pracy nie idzie się skoncentrować, jak cały brzuch lata to w prawo to w lewo :-)!

Papcia
, a Ty mnie nie gań za nadaktywność, bo sama za kurzami śmigasz jak mały samochodzik :-) Też w miejscu usiedzieć nie potrafisz! Ale nie my jedne, chyba każda z nas różnymi zajęciami teraz niepokoje zagłusza.
Ja jak wczoraj weszłam do pokoju Stelli zapakować nowe kosze, tak od razu przestawiłam milion innych rzeczy. Przepakowałam się do większej torby do szpitala jeszcze i nawet w osobną torebkę zapakowałam mężowi cały zestaw ABSOLUTNIE PIERWSZYCH CIUSZKÓW STELLKI, bo to on będzie ją po porodzie ubierał - i żeby nie miał chłopina problemu, co założyć. A tak dobrałam ładny zestawik i zapakowałam razem z czapeczką, skarpetkami, pampersem i kocykiem do zawinięcia. Po czym wysłałam męża, żeby załadował mi tę torbę do bagażnika samochodu, bo w sumie gdzie ja - tam mój samochód. To może się jeszcze sama do porodu zawiozę ;-)?

madzikm:no: stwierdziliśmy ze zrobimy jednak w pierwszej kolejności sypialnie, ale i tak dopóki nie wykończymy całej góry to będziemy urzędować tylko na dole, oczywiście wszystko kwestia pieniędzy - musimy pogodzić się że ten remont góry będzie przebiegał małymi kroczkami... a z pokoikiem dziewczynek to jest też taki problem, ze co chwile zmieniam koncepcję i nie umiemy się zdecydować jak to wszystko urządzimy;-)
Milutek witak kochana i czekamy na relację:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
bosa to widzę, że więcej nas tu takich do samodzielnej wyprawy na porodówkę:-D tera cwaniakujemy a potem PANIKA!:-D
a tak z praktycznego punktu widzenia to się czepnę, że chłopina mógł Ci tą torbę zanieść dziś rano po drodze a nie specjalnie wczoraj emka gonić;-)

patik my też górę robiliśmy na raty: najpierw pokój Z, potem sypialnia, po roku łazienka, za rok pokój drugiej córy i jeszcze jeden zostaje....

Do góry