reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Papcia jest jeszcze jeden magiczny sposób na zimną dechę ;) posadzić na niej najpierw swojego eMka, żeby nagrzał hahahahaha

Olcia smacznego :* My też jutro do mamy na obiad, zresztą jak co niedziela ;)

Ewi, Dove ja nigdy hemoroidów nie miałam, w ciązy zaparcia to oczywiście tak, potem się uregulowało a to badziwie wyszło i to po nocnym godzinnym napadzie biegunki dziwne.. Dove a co to za krem?? Czytałam, że kilka miesięcy po ciąży hemoroid znika, oby......... jestem załamana :/

Pisałam Wam kilka dni temu, że koleżanka ma rozwarcie a nie ma skurczy, no i kulała się tak, a dzisiaj smsek z wiadomością, że synek po 4h porodu już na świecie, ważył prawie 4200, długość 56cm :D Trochę dodało mi to otuchy, że jednak da się wycisnąć takiego klocka ;)

A dla tych, które męczy jeszcze zgaga polecam LEN w tabletkach, kupiłam dzisiaj, bo syrop mi się skończył, a pani w aptece powiedziała, że on nie jest dla ciężarnych (kur.. w innej dała mi, bo właśnie bezpieczny w ciąży) i dała ten len, spróbowałam i pomaga :D Jeszcze czuję w środku palenie, ale już nie wychodzi gardłem :D

reklama
Malinka a niby jakiego nie można? Bo ja ciagle malox w płynie piję na zgagę... Co do hemorodów to ja nigdy nie miałam a jak poczułam że mam siedząc w wannie to się darłam na całe mieszkanie aż M wystraszony przybiegł!

Ewuś ja nie wiem czy u mnie to hemoroid czy co.. nie dokucza za bardzo, ale coś jest.. byle do środy i spytam gina co z tym (ale gupio mi strasznie będzie, niby lekarz, ale jakoś tak dziwnie) ;) Malox to nie wiem.. Aptekarka mówiła, że Rennie i Gelatum phosforici alumini (jakoś tak) nie wolno, bo za duża chemia.. ciekawe czy po ciąży zgaga znika, bo wcześniej ani razu nie miałam hahaha ;p Ta ciąża to dla mnie same nowinki :D

Zmykam spać.. dobrej nocy Pączuszki ;*

Malinka mi też było głupio i nie spytałam ale cały czas mi sie wydawało że on mi tam zerka jak siedziałam na samolocie i mnie badał dowcipnie... Zgaga zniknie bo ona jest z ucisku żołądka przez dziecko;) to jak się coś dowiesz to daj znać;)

To i ja uciekam spać! Dobranoc:)***

Ostatnia edycja:
A ja wczoraj tak się zdenerwowałam na mojego M (bo obiecał że już nigdy nie pozyczy nikomu pieniedzy, bo już wielu nam nie oddało i bedzie mi mówił o wszytskich próbach pozyczenia od niego, a on nie dość ze mi nie powiedzieł to jeszcez pozyczył i to osobie któa nie ddała poprzedniego długu)...no i sie zagotowałam, natychmiast dostałam skurczy i myśle nie no sa tak bolesne że to chyba to...
Pojechalismy wiec z całą torbą do Wołomina (bo tam zamierzałam rodzić), całą drogę wyłam bo 1*bolało, po 2* bylam wściekłą na M że postąpił tak nielojalnie, on jak zwykle próbował mnie przekonać żebym o wszystkim zapomnieła i zeby było jak wcześniej bo poród itp, rodzina sie powieksza a ja zagniewana....no to mi przeszło "chwilowo".
Na izbie przyjęć (nie wiem czy już o tym wspominałam, że w Wołominie jest códownie, jest wspaniały personel, na nic sie nie czeka, odpowiadaja nawet na najgłupsze pytania i sa taaacy wyrozumiali) zrobili mi KTG - wyszły skurcze nawet dość silne ale brak rozwarcia zakfalifikowała mnie do zastrzyku z papaweryny (rozkurczowy) i wróciłam do domu. Przy czym miałam zalecenie ze jeśli sie skurcze mimo zastrzyku nasilą to zebym przyjeżdzała na CC (położenie pośladkowe:sorry2:) Na szczeście przeszło po 3H i poszłam spac...Ale wg lekarzy nie dotrzymam do 1 marca wiec prawdopodobnie będę lutówką;-)....
Ale ten mój M mnie wkurzył!!! To przez niego takie skurcze... JUż ja nie wiem jak sobie z nim radzić...
Rzadko mnie wkurza ale jak już coś sie dzieje to ja sie gniewam 5 minut, on nie daje mi spokoju wtedy i chce rozmawiać, jak już rozmawiamy to on za wszelką cene chce wytłumaczyć swoje racje...potem po 10 min ja przestaje sie gniewać-odpuszczam bo jestem zwolenniczką spokoju i ciepłej atmosfery, wiecszybko staram sie zapomniec, ale wczorajsza sytuacja siedzi we mnie aż do teraz, naprawde mnie to uraziło:zawstydzona/y:, niby jest ok miedzy nami ale ja pamiętam bo tyle razy o tym rozmawialiśmy....

Magnolia to ja ci ustapie mojego miejsca na lutowkach a wskocze w twoje na marcowki.Bo cos czuje,że mimo mojego przeterminowania i uparciucha w brzuchu bede marcowka

Magnolia skad ja to znam tak samo u mnie maz pozyczyl a ja musze scigac dlug i juz szantazuje ze za kilka dni urodzi nam sie dziecko wiec te pieniadze by sie przydaly ale oczywiscie jak pozyczal to sie nie spytal a ja bym sie nie zgodzila bo juz nie raz mu kasy nie oddal no i nie az taka sume....
juz w przyszlym tyg mozesz rodzic tez mam ulozenie posladkowe ale moj lekarz jakby przestal wspominac o cieciu w 38tygodniu:| a juz sie nastawilam

reklama
Bobomamo, to suwaczek drugi sobie wstaw, bo ten jest bardzo mylący:tak::eek:.
Ja za wszelką cenę ściskam nogi do 7 marca bo na 6-go wynajęłam bawialnie na urodziny Olka i mam zamiar dotrwać a potem niech się dzieje co chce ;-p

Do góry