reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej laseczki-marcóweczki
Witam niedzielnie. Głónie zalegam - bo jak wstaję to mi się brzuch spina, mimo leków:(
Malinko-zadziw teściów! A co do tego leku na zgagę Gelatum phosphorici alumini to można go brac w ciąży, choć oczywiście substancje naturalne jak np. len są lepsze.

Co do no-spy i jej stosowania po 34-36 tyg to LEKARZ ZLECA - LEKARZ ODPOWIADA, a musicie miec zaufanie do swego dr inaczej to nie ma sensu. Uwaga o niestotowaniu no-spy w ostatnim miesiacu ciązy dotyczyła tego, że no-spa w tym okresie może przyspieszać zmiękczanie i skracanie szyjki macicy. Co innego swiadome zalecenia lekarza, który wie jaka długa macie szyjkę (i nawet jak się ciut skróci to nie ma znaczenia na dalszy przebieg ciąży) a co innego branie no-spy, którą wolno brać w ciąży, ale dlatego że same czujemy kurcze i sam decydujemy by ją wziąść. Wtedy lepiej wziąść ciepła kąpiel, poleżec i zobaczyć co sie dzieje. Naprawdę po skończonym 36 tyg czyli w 37 tyg dziecko uznaje się za donoszone i nie ma co szaleć z lekami rozkurczowymi bez wyraźnych zalecen lekarza.
Tyle wymądrzania się:sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tak jak i reszta wpadam jak po ogień życzyć miłej niedzieli:-) Czasu na nadrobienie Was- brak, ale mam nadzieję, że tutaj wszystko dobrze;-)
Infekcja pomału mnie opuszcza więc jestem dobrej myśli. Zaczęłam lepiej spać. Przedwczoraj przeżyłam masakryczny ból głowy w nocy, rozpierało mi czaszkę, promieniowało na oczy i uszy. Myślałam, że będziemy jechać do szpitala. Nie wiedziałam co się dzieje. To jednak efekt moich niekończących sie katarów. Od 2 dni robię sobie inhalacje z olejku eukaliptusowego, nawilżacz cały czas jest w ruchu i efekt jest:tak:
Jutro wizyta u ordynatora w szpitalu dotycząca CC. 3majcie kciuki żeby się nic nie pokręciło. Chciałabym w końcu poznać dzień i godzinę:-D
Zmykam douczyć się na ostatni examin, który mam o 15, a potem już tylko luz blues:-D

ja tez sie przywitam i powiem ze u mnie niby 10 st ale londynsko i deszczowo wiec zadna rewelacja:-) telefony do polski do rodzinki juz za soba jeszcze sie dowiedzialam ze chlopaki w mojej rodzinie to sie wszystkie po terminiie min tydzien rodzily... ciekawe jak bedzie z moim malenstwem...ale ja juz bym go chciala przytulic:sorry:

milego dzionka lask-kulkii!!

malinko tak jak juz vetka pisala to ten syrop spoko mozna w ciazy ale len jest lepszy bo naturalny wiec sie nie denerwuj sa farmaceuci ktorzy najchetniej nic bym kobietom w ciazy nie podawali i tego niestety nie zmienisz ;-)

Witam się popołudniowo, u nas dziś leniwie, dzień tapczanowy. W nocy obudził mnie dość silny ból brzucha, trzymał z godzinkę i puścił. Teraz spokój, mała się wierci, puszczam jej pozytywkę z karuzeli w ramach oswajania z melodią i nie wiem czy kopniaczki oznaczają: "spoko, fajne to" czy raczej: "no proszę cię, weź to wyłącz matka" ;-)

Czesc Marcjanki:)

Witam sie tak pozno, bo dopiero siadlam:))
Od rana na nogach, po niedlugim snie, bo u znajomych bylismy... tak sie u nich najadlam, ze po pierwsze wstyd jak diabli, a po drugie cala noc ze zgaga walczylam:wściekła/y:
Do tego wymyslilam sobie, ze pojdziemy rano na Sunday Market(taki pchli targ gdzie za grosze mozna kupic doslowanie wszystko) i jestem zachwycona zakupami... pomijam fakt, ze ludzi za duzo jak dla mnie ale ile ja rzeczy kupilam:szok::szok:
termosik do butelek za funciaka
projektor fisher price z melodyjkami na lozeczko za 3 funty
mata edukacyjna, grajaca z jakimis kolejnymi projektorami 3,5 funta

Zaluje tylko, ze lezaczka nie wzialam;/ Za 10 funtow byl nowy, z melodyjkami i wibracjami ale jakos wizualnie mi sie nie podobal;/ W jednym kolorze-bezowy-jakis taki smutny.... No nic, pojde za tydzien to moze jakis fajniejszy dorwe...

W ogole brzuch mnie od wczoraj mocno boli wiec stwierdzilam, ze reszte dnia spedze dzis juz raczej w pozycji pol lezacej. Co sie bede przemeczac:tak::-D

I mam jedno pytanko... ma ktoras z Was termometr do ucha i czola z BabyOne?? Kupilam u " naszego" sprzedawcy z allegro i jestem niezadowolona bardzo... ale moze to wynika z mojej glupoty bo nie umiem sie nim poslugiwac... za kazdym razem pokazuje mi inna temperature;/ od 35.6 do 41 nawet/.... masakra jakas... Moze jest jakis specjalny patent na ten termomtr??

clifordzik nie wiem jak Ty dajesz rade jeszcze w szkole siedziec... podziwiam

papciaku
Ty nie lubisz zimnej deski, a moj Emek nie wejdzie do toalety po kims, bo on z kolei nienawidzi cieplej deski... i jak tu wszsytkim dogodzic:DD

koncia ja juz czekam, zeby zobaczyc ten efekt:)

Martus obys jakos wytrwala w szkole:) Ciebie tez podziwiam:))

Malinka a pewnie gdybys zrezygnowala z wizyt u tesciow to by sie dziwili czemu cie nie ma:DD Ja cos czuje, ze moi by wlasnie tak zrobili:D

Ola zazdroszcze obiadku u Mamy... ja musze dzis Emka namowic, bo calkiem bez sil jestem;/

Milej niedzieli Laseczki:)

Witajcie moje kochane niedzielne leniuszki ja też poleniuchowałam do11,30 zrobiłam obiadek i ide zaraz na wyrko może jakiś film sobie obejrze?

Katjuszka jak to nie są jakieś extremalne kopniaki to chyba ok gorzej jakby zaczeła intensywnie i mocno kopac wtedy to wiadomo że lepiej matka to wyłącz swoja drogą ciekawa jestem jak moja mała na pozytywke zareaguje bo ona generalnie to jest anty wszystko ani nichce odkopywać ani sie przytulać jak sie wypnie a ja ja pogłaszcze to ucieka na owieczke już wczoraj nie reagowała będzie mały uparciuch jak nic

Koncia dawaj zdjecia bo dopieszczanie może trwac wieki

Ola ja właśnie musze moją babcie uświadomić co do chodzika bo ja nie zamierzam tego używać a podejrzewam że taki pomysł może jej do głowy wpaść z pomocą jej "cudownej" przyjaciólki

Ewi u nas też raczej podejmujemy wszelakie decyzje razem ale np gdybym ja nie zarzadzała remontów w domu to np miałabym jedną tapete przez 20lat na ścianie heh więc chłopa trzeba czasem dobrze podejść a np wczoraj wyczaiłam że kupił mi na allegro pierścionek z apartu i wściekła jestem jak osa bo po1ja mam tyle pierscionków że mi palcy nie styka po2 wcale mi to niepotrzebne po3 ja nic dla niego nie mam bo umawialiśmy sie że zadnych prezentów sobie nie robimy po4nie mamy na to kasy!!!! i wpakował sie w ten pierścionek a pościeli dla małej jeszcze nie zapłacił i jak tu sie nie wkurzyć?

Scarlecia oby po tych inhalacjach Ci przeszlo

Malina ciekawe czemu sie dziwią przecież termin masz jakby nie patrzec na marzec a dopiero połowa lutego

Magnolia oby pierwszy i ostatni raz sie taka sytuacja powtórzyła

Myślałam że Bosa sie dzisiaj pokaże Harsh też znikneła I Cliford i Ruda I agaciny dawno nie wyczaiłam gdzie wy sie podziewacie?

Masala no zakupy lepsze niż na ebuy pozazdrościć tylko z tego co wiem co do tych termometrów laski właśnie odradzały ja kupiłam zwykły z miekką końcówką
a co do wchodzenia po innych ja też nie wchodze no chyba że musze ale to najpierw czyszcze klape mokrymi husteczkami ale co do toalet to ja mam bzika totalnego dlatego korzystanie z toalety w szpitalu to była dla mnie istna mordęga i zazdroszcze tym co idą i załatwiają sie bez problemów

Ostatnia edycja:
Magnolia skad ja to znam tak samo u mnie maz pozyczyl a ja musze scigac dlug i juz szantazuje ze za kilka dni urodzi nam sie dziecko wiec te pieniadze by sie przydaly ale oczywiscie jak pozyczal to sie nie spytal a ja bym sie nie zgodzila bo juz nie raz mu kasy nie oddal no i nie az taka sume....
juz w przyszlym tyg mozesz rodzic tez mam ulozenie posladkowe ale moj lekarz jakby przestal wspominac o cieciu w 38tygodniu:| a juz sie nastawilam

No to mozemy sobie podać ręce....Ja ogólnie ejstem spokojnym człowiekiem, byle czym sie nie denerwuje ale to działą na mnie jak płachta na byka:wściekła/y: I to chodzi o sumy rzędy kilku tys!!! KOSZMAR z tymi facetami...Ale musze przyznać ze chyba wziął sobie do serca moje gadanie...:tak:

reklama
Magnolia to ja ci ustapie mojego miejsca na lutowkach a wskocze w twoje na marcowki.Bo cos czuje,że mimo mojego przeterminowania i uparciucha w brzuchu bede marcowka
UUUU no po suwaczku widzę ze rzeczywiście uparty malec:-D

Witam się popołudniowo, u nas dziś leniwie, dzień tapczanowy. W nocy obudził mnie dość silny ból brzucha, trzymał z godzinkę i puścił. Teraz spokój, mała się wierci, puszczam jej pozytywkę z karuzeli w ramach oswajania z melodią i nie wiem czy kopniaczki oznaczają: "spoko, fajne to" czy raczej: "no proszę cię, weź to wyłącz matka" ;-)
A my słuchamy Jacksona:-D Mała normalnie chyba tańczy w brzuszku:-D:-) a mnie znów chwytają skurcze... ale jakieś nieregularne....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry