reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Widzę że niektóre z was chwyta tzw Baby blues jeszcze przed porodem....
Ja się zastanawiałam co mi jest ale napewno nie jest dobrze...w domu bez zian, z mężem super, skończona sesja, ferie, piekna pogoda za oknem a ja siedze i sie dołuje:zawstydzona/y: Nic mi sie nie chce, cały czas płacze...nie wiem jaki jest powód czuje ze to nie dziecko na które tak czekamy, ale też nie potrafie powiedzieć dleczego tak sie zachowuje...Włąśnie rycze bo w DZIEŃDOBRY TVN mówią o odopcjii psów i z kamera byli na paluchu....nO CO DO CHOLERY mi jest:angry::crazy::confused2:

Czy któraś z Was też tak ma??

Hormony dają popalić :-) Ja jeszcze tak nie mam - ale chyba jak chwilę dłużej poczekam to i tego dostanę :-)
U mnie też starsze rodzeństwo to chłopaczysko - kochane :-) My po anginie póki co nic nie złapaliśmy :-) Ale też omijamy markety... sale zabaw... basen... A Pastela zobacz jaką śliczną pogodę mamy :-) wczoraj w autobusie usłyszałam teorię że to przez romrażanie ziemi - wirusy wychodzą :-D

A my dziś czekamy na gości :-) I ja jak przenoszę - to będę wszystkich do męża przekierowywać :-D A niech odpowiada :-)

Pozdrawiam

reklama
hej!

magnolia ja jeszcze tak nie mam, ale już nieraz pisałam, że wszystko mnie dopada z miesięcznym opóźnieniem:-D
teraz mam tyle zajęć w domu, Zosi nie posyłam do przedszkola bo ferie, codziennie organizuję jej spotaknia z innymi dziećmi, rozrywki i o 20 padam na twarz, nie mam kiedy doła złapać i dobrze! ale pierwsza ciąża - oj! OD 36 tyg baby blues:sorry:

mysza/marta ja urodziłam 14 dni po terminie:confused2: ostatnie 4 dni wyłączyłam tel. i uruchomiłam po porodzie dopiero:confused2: tak sie ludzie dobijali, nawet obcy - sąsiedzi, że szło zwariować!!!

harsh/mami a tak do 50 zł to jaki tusz byście poleciły? ja jeszcze nie mam ulubionego, kupowałam tak do 40 dych i wszystkie fajne przez miesiąc:baffled:
krem dla mnie jest najlepsze z EUCERIN, podkład mam z Avonu, ale moja cera nie wymaga zbyt wiele, żadnych przebarwień, wyprysków, nierówności:-)

Witam Was porankowo. Ostatnio mnie nie było, ale jestem strasznie zmęczona, śpię po 2-3 godziny w nocy. Wczoraj po wizycie położnej , stwierdziła że w ciągu dwóch tygodni urodzę więc czekam już strasznie, choć nie wiem czy psychicznie jestem już gotowa? Wszyscy już byśmy chcieli żeby było "po"
Mam jeszcze pytanie do którejś z Was: jeśli zamawiacie coś w aptece Ciąża i dziecko - Apteka internetowa , strona 1
to dostajecie jakiegoś maila z potwierdzeniem, że towar jest do odebrania?! bo ja czekam już parę dni i nic......
Muszę się zaopatrzyć w resztę aptekowych produktów, bo mój maluszek może wyjść lada dzień......:-)

nie odzywam się, bo mnie trochę rozłożyło i źle się czuję
frown.gif
buuuu zapchany nos, wydaje mi się, że zawalone zatoki, potworny ból głowy, słabość taka, że schylić się nie mogę. Do tego nie mam się czym leczyć, bo wszystko zabronione. Pozostają domowe sposoby i leżenie. Dlatego wypijam herbatkę z miodem i idę pod koc z notatkami, bo jak na złość ostatni examin w niedzielę:-(

dzisiaj nasza rocznica i 4 lata po ślubie!! masakra jak ten czas leci!

całuję wszystkie dziewczynki i odganiam przedporodowego baby bluesa;-)

zuzia - zadzwoń do apteki w której masz odebrać to co zamawiałaś. ja weszłam do nich też po kilku dniach od zamówienia i okazało się, że towar akurat przyjechał i mogłam odebrać, a maila od nich dostałam chyba za dwa dni;)

hej!

magnolia ja jeszcze tak nie mam, ale już nieraz pisałam, że wszystko mnie dopada z miesięcznym opóźnieniem:-D
teraz mam tyle zajęć w domu, Zosi nie posyłam do przedszkola bo ferie, codziennie organizuję jej spotaknia z innymi dziećmi, rozrywki i o 20 padam na twarz, nie mam kiedy doła złapać i dobrze! ale pierwsza ciąża - oj! OD 36 tyg baby blues:sorry:

mysza/marta ja urodziłam 14 dni po terminie:confused2: ostatnie 4 dni wyłączyłam tel. i uruchomiłam po porodzie dopiero:confused2: tak sie ludzie dobijali, nawet obcy - sąsiedzi, że szło zwariować!!!

harsh/mami a tak do 50 zł to jaki tusz byście poleciły? ja jeszcze nie mam ulubionego, kupowałam tak do 40 dych i wszystkie fajne przez miesiąc:baffled:
krem dla mnie jest najlepsze z EUCERIN, podkład mam z Avonu, ale moja cera nie wymaga zbyt wiele, żadnych przebarwień, wyprysków, nierówności:-)

Po suwaczku widzę że mamy podobny termin :-) To jak już wszystkie dziewczyny urodzą - będziemy się pocieszać :-D

Witam mroźnie i słonecznie.
Dzięki za troskę o Jula, o 1-ej skończyły się wymioty, rano zjadł wczorajsze pół bułeczki z serkiem topionym, mocno ciepłą herbatkę popija i wafla skubie - będzie żył:tak::-):huh::huh:.
Teść z samego rana z niusem przyjechał :tak::szok::-D:-D:-D - reszta na porodowym.
Scarletko, na tą kwiatową rocznicę ślubu bukiet kwiatów
2_765.jpg

Ola Ewi - dzięki za miłe słowa, niektórzy moi znajomi psiocza ze skoda to lipny samochód,ale mi sie podoba.
Marta dzięki za namiar na suselki..chyba muszę wypróbować te warszawskie a potem porównać z oryginalnymi ( słodyczy nigdy nie za wiele)

Mami i Harsh z chęcią wybrała bym sie do was na jakiś kurs makijażu..ja to noga w malowaniu jestem :/ czasem mazne sie podkładem cieniami i tuszem..ale to naprawdę od okazji

Scarletko co za weredne chorobsko ciebie rozlozylo w rocznice!! Wszystkiego naj , może choćby na wieczór odpuści trochę, żebyś mogła sie z mężem poprzytulac

Magnolia heh taki nasz los z tymi hormonami, raz lepiej raz gorzej. Żłobki siweci idź na zakupy..mi to zawsze pomaga :)
Mamusie chorych chłopaków..przesylam wam trochę energi,żebyście miały sile ich kurowac.

A teraz lecę przewidywane samochód...co będzie stał taki nieuzywany w garażu ;-)
Miłego dzionka poczytaj was wieczorem

reklama
Witajcie, w Krakowie słonecznie więc wybieram się zaraz na mały spacer.
Czy to nie aby dziś, bądź jutro, miało się połowę Marcówek według wróżki rozpakować?? :-)

Ostatnia edycja:
Do góry