reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Tulip gratuluję nowej furki:) a dasz się przejechac:)? i kolejny przykład Polskiej biurokracji i kompetencji pracowników...

Pewnie ze dam, jak mnie tylko na te suselki swidnickie czy jak im tam zaprosisz ;)
Co do pracownikow urzędów to serio..kompetencja nie grzeszą - zamiast wykonać 1 telefon i dopytac..to biedna ciezarowke na wycieczki wysyłają

reklama
To ja sie wtrące o herbatce nie wiem ile wy tam macie gram w tym opakowaniu ale generalnie nie łyzeczke laski tylko pól paczki na raz (u nas są 50gr paczki)z łyżeczki to do smaku i na inne dolegliwości a nie na skurcze po takiej dawce czyli opakowanie na dzień powinno po3dniach przeczyścić i na porodówke

Moze sie nie znam,ale wydawalo mi sie,ze herbatka z lisci malin ma miec lekkie dzialanie wspomagajace, czyli wlasnie pomoc przy rozwieraniu szyjki i skurczach.
Ale ma tylko pomoc, a nie was przeczyscic i wywiezc na sygnale do porodu :-D;-)
wiadomo,ze mozna stosowac rozne 'przyspieszacze' porodu,ale z glowa i powoli.... ;-)

(to sie pewnie narazilam ;-) :-D )

Ale leci ten czas, już 22 :O Wróciliśmy ze szkoły rodzenia, z zakupów, zjedliśmy i mogę wreszcie z Wami popisać :D

Cieszę się, że ciasteczka Wam zasmakowały :D

Na SR było superowo, tak szybko to minęło, a cała grupa zdążyła się bardzo zżyć.. Ubaw mieliśmy z kąpieli bobasa przez tatusiów :D Dostaliśmy dyplomy :D
Mamy wspólne zdjęcie, ktoś zbierał maile i mamy się latem skrzyknąć na spotkanko :)
Niestety nasza położna ma teraz dyżury na patologii, więc nie wiem na kogo trafimy na porodówce ;p Ale obiecała nas odwiedzać, jeśli wyślemy smska po porodzie :)
Na razie z całej grupy rozpakowały się 2 laski, jedna miała CC, a druga sn wczoraj o 13 chyba w 37 tygodniu :)
Ja też już chcę, bo po pierwsze chcę już mieć Jasia przy sobie, a po drugie nie mogę już prawie chodzić :/ Kolana mi wymiękają zupełnie, do tego to puchnięcie, a maluszek już jest tak silny, że jego kopniaczki bywają już bardzo bolesne.. Czekam juz chyba z dnia na dzień ;)

nie Ruda,nie narazilas :)Zawsze dobrze poczytac z roznych stron informacji :)

Ja nie wiem czy pisalam, ale z kolei moja polozna wrecz zabronila mi probowania tego typu pomyslow przez terminem rozwiazania- a to dlatego, ze czesto kobiety wlasnie a to myja okna, a to naduzywaja seksu i roznych specyfikow i przez to wywoluja ten porod, ale niestety bardzo przy tym cierpiac, poniewaz wszystko trwa dwa razy dluzej niz powinno...

Chyba sie dzisiaj przepracowalam :S A i tak g**no za przeproszeniem zrobilam....Plakac mi sie znow chce...

ooo, Czesc Malina.
Jasio sie pojawi w koncu, nie martw sie :) W koncu dzisiaj juz 9.02 :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
masakra wykonczyla mnie ta SR dzis ;-) dobrej nocki i spokojnej jutro mam wizyte u kardiologa a potem gin o 16;30 tzn.ktg buziaczki

Pewnie ze dam, jak mnie tylko na te suselki swidnickie czy jak im tam zaprosisz ;)
Co do pracownikow urzędów to serio..kompetencja nie grzeszą - zamiast wykonać 1 telefon i dopytac..to biedna ciezarowke na wycieczki wysyłają
Tulipku, susełki można też w stolicy kupić;-):tak: o tutaj Nasz lokal
Co siądę coś mnie odrywa, dziś nocna warta w kuchni bo zamówienie mam od położnej a na dodatek Juli zaczął wymiotować - od 20-ej to 3 razy i ledwo co biedaczek żyje:-(.
Idę wrzucić info od Mili.

Tulip zapraszam na susły;)

Malina oj smakowały! Tak sie dziewczyny rzuciły że mało co dla mnie zostało;)

Hars głowka do góry. Mi juz lepiej. Pograłam, poobjadałam się czym popadnie i na koniec wiadomość o małej Oli i jest lepiej.

Kurde wszyscy o tej herbacie a mi się nie spieszy z tym rozpakowywaniem więc czekam aż mała sama sobie termin wybierze.

Marta Ty nie wysyłaj Tulipa do cukierni w Warszawie bo ja się chcę przejechać nowym autem! A pozatym to na pewno suseł podróbka!

Ostatnia edycja:
Harsh ja mam podkład Clinique perfectly real - jestem mega zAdowolona!!! :tak: trochę, żal mi było kasy i długo się zbierałam w sobie żeby go kupić, ale nie żałuję ani złotówki. Na święta kupiłam jeszcze zestaw mineralnych kosmetyków (puder, podkład, korektor, baza itp.) z bareMinerals i też są super, w ogóle nie widać ich na skórze, a kryją rewelacyjnie

Ostatnia edycja:
Ja też odpuszczam sobie herbatę - z Julem nic minie pomogła:no: - wolę M zatrudnić ;-) - ze względu na zawarte w męskim białku;-);-) prostaglandyny:tak:.
Działanie ich jest silne i różnorodne, często przeciwstawne: pobudzenie lub hamowanie skurczy macicy.

reklama
Ja też odpuszczam sobie herbatę - z Julem nic minie pomogła:no: - wolę M zatrudnić ;-) - ze względu na zawarte w męskim białku;-);-) prostaglandyny:tak:.
Działanie ich jest silne i różnorodne, często przeciwstawne: pobudzenie lub hamowanie skurczy macicy.

Hej
Znów tylko podczytuje - ale wtrące swoje 5 groszy :-) Teraz to jest jeszcze pikuś :-D Pierwsze dziecko przenosiłam tydzień :-) Najgorsza jest końcówka :-)

Wtedy niektórzy chwytają się różnych sposobów - ja na patologii przy wysokim ciśnieniu - jedyne co mogłam to leżeć i czekać aż samo się zacznie :-(

Teraz mam nadzieję że jeśli naprawdę to jest dziewczynka to się urodzi przed terminem :-)

Do góry