reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Papcia a widziałaś co pisałam wcześniej? Ciesz się, że nic Ci nie pękło :/ Mi na samej górce pękło, ale mam nadzieję, że dzięki tej medeli wyleczę szybko i nie będzie problemu z karmieniem.. a na wklęsłe sutki są nakładki specjalne :)

reklama
Witam jestem nowa ,ale teraz ak czytam powoli Wasze posty to az zal ,ze wczesniej tu nie trafilam ...mamjednak nadzieje ze przyjmiecie mnie i bede mogls zz Wami wymieniac sie problemami ,ktorych niestety mam w calej ciazy wiele(zdrowotnych niestety).....tak wiec witam Was przyszle mamusie

Malina bepanthenem smaruj a ja nie mam wklęśnietych tylko za krótkie do tych osłonek na piersi do karmienia

juliaidario - witamy:-) rozgość się ... no i jak sama zobaczysz problemów tu co nie miara:-) więc na bank ktoś coś doradzi albo podniesie na duchu:-)

papcia
- a czemu takie nastawienie że masz sutki za krótkie? przecież dziecko nie ssie sutka a całą brodawkę bierze do buzi? sam sutek nie ma przy karmieniu znaczenia.

a medela słyszałam jest rewelacyjna na brodawki ...tak przynajmniej mówi moja kumpela co ma 2,5miesięcznego smyka:-)

Futrzak no wiem tyle że jak sobie przyczepiłam to nie ma szans żeby ona przez te osłonki pociągła żeby to ładnie weszło z osłonką brodawek

dziewczynki .....ja niestety tez mam wklesle sutki i tez mam z tym problem ,ale ponoc wlasnie sa nakladki specjalne do kupienia.........obrzeki straszne takze ,ktore kompletnie nie przechodza po nocy..ciagle panikuje i robie badania;/lecz najgorsze w tym ze od dwoch miesiecy lecza mnie na zatoki rozmaitymi lekami i takze antybiotykami ..cala ciaze mam mnostwo wzzietych leko.....lekarze mowia ze konieczne ale pewnie wiecie jak to jest i ile obaw..............:(mam nadzieje ze tak jak mowia z dzieckiem bedzie wszytsko dobrze .....a czy ktoras z Was ma dostala np.jakas wysypke o ja niestety tak wlaczylam dwa tyg.poki co zeszla lecz co jakis czas skora cala swedzi niestety nadal ....to poki co tyle odemnie.....

Ja tak z innej beczki, nie wiedziałam gdzie sie wpisać. Czy któraś z naszych marcowych mamuś mająca termin na 9.03 leży na patologii w bielańskim?? Bo właśnie takowej mamuni odeszły wody i pewnie bedzie się za chwilę sypać. Czy to aby nie jedna z nas?? Kurde też już bym chętnie pękła.

Futrzak no wiem tyle że jak sobie przyczepiłam to nie ma szans żeby ona przez te osłonki pociągła żeby to ładnie weszło z osłonką brodawek

no ale ja nadal nie wiem co mają same sutki do całych brodawek? będę szczera... mocna jestem tylko w teorii:-) ale miałam spotkanie z panią od laktacji (jakaś trójmiejska rewelacja ta pani podobno:-) ) ... i po spotkaniu z nią i po obejrzeniu różnych przypadków nie widzę takich problemów jak za małe piersi czy wklęśnięte sutki ... w dużej większości przypadków są to jakieś mity którymi straszą kobiety... a przy prawidłowym przystawieniu dziecka nie ma bata żeby się nie udało ... największą przeszkodą jest bariera psychiczna bądź właśnie stres ... najważniejsze by mieć z taką położną laktacyjną kontakt w razie problemów! i będzie dobrze dziewczyny:-)

juliaidario
- ja akurat większych problemów w ciąży nie miałam ale jak to mi gin powtarzał ... lepiej wziąść antybiotyk i się leczyć niż chodzić nieleczonym. Wiadomo duża ilość leków przeraża ale tak na pewno jest lepiej:-) no i w końcu XXI wiek leki o niebo bardziej bezpieczne i przystosowane dla kobiet w ciąży:-)
a swędząca skóra to może być pierwszy objaw robiących się rozstępów... hmm...a ta wysypka to gdzie?

i jeszcze co do tych osłonek to też krąży taki mit że są one bardzo pomocne i żeby mieć je w szpitalu a podobno nic bardziej zgubnego ... i tak na prawdę takich osłonek potrzebuje może 0,5% dziewczyn a zaczyna używać duuużo więcej ... co niestety nie jest dobre ze względu na ssanie maluszka

reklama
ja podobnie jak futrzakowa, nie wiem co maja krótkie sutki do brodawek... dziecko i tak wyciąga sutki podczas ssania niesamowicie. moja koleżanka po kilku miesiącach karmienia miała 1,5 cm sutki, tak jej dziecko wyciągnęło. najważniejsze to właśnie by maleństwo nauczyło się dobrze zasysać, a nie powinno być problemów.

o własnie futrzak, ja tez słyszałam, że nie ma co od razu na nakładki sie nastawiać, to tylko ostateczność!

Do góry