reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Nie Masalka spokojnie :* Dzisiaj pierwszy raz użyłam, żeby sobie nie wysmarować biustonosza, bo ta maść na brodawki jest żółta. Wcześniej nie używałam, bo jak już coś wyciekło mi z cycka to w absolutnie minimalnej ilości.. a to pęknięcie nie wiem od czego :/

Kurde nie wiem, co z tym puchnięciem, wizytę mam 16ego dopiero..

reklama
aaa, juz myslalam, ze taka produkcje masz i sie przestraszylam, ze u mnie nic:)) Oby szybko sie wygoilo.... podobno warto tez smarowac to mlekiem z piersi bo ma takie wlasciwosci... i zdejmij stanik, skora bedzie lepiej oddychac:)

Kurcze nio powiedział mi ze nic innego nie ma... ale zobaczymy co jutro powie... zapytam o ten lek... Vetko co Ty o tym myślisz... chce mnie położyc na oddział na to zebym była pod ich okiem czy w takiej sytuacji bierze się pod uwage przedwczesny poród?? A mowisz ze generalnie się bierze na obrzeki zastoinowe w niewydolnosci serca lub nerek, a ja chyba nic takiego nie mam....
1. Hydrochlorotiazyd to diuretyk czyli lek moczopedny stosowany głównie w w/w przeze mnie stanach ale jak widacteż w obrzekach zastoinowch w ciąży (bo tak takich puchnięcie sie nazywa)
2. Tialorid jest lekem o podobnych właściowaściach (tez moczopędny, trochę inna grupa) więc może też mozna go zastosowac u ciężarnej-tego nie wiem, musi o tym zdecydować doświadczony lekarz
3. Tak w takiej sytuacji bierze sie pod uwage wczesniejsze rozwiązanie porodu, ale nie musi sie wcale tak stać. SPOKOJNIE. Ale faktycznie to Twoje nabieranie wody powinno chyba juz w tym momencie nadzorowane na oddziale szpitalnym, wraz z pomiarem białka w moczu i 2xdziennie pomiarem ciśnienia krwi
ALE BEZ PANIKI, masz jak widać dobrego lekarza. Daj znać co ci jutro powie

Malinko- waż się codziennie wieczorem i zapisuj wagę, jesli różnica wyniesie 1 kg po między pomiarami dzwoń do lekarza, ale wydaje się że u ciebie obrzeki da sie opanować dietą i lekami wspomagającymi, no i lada dzień mozesz się rozsypać i jest to w 100% w terminie

Ostatnia edycja:
Koncia, ja tez w szpitalu zamierzam zostac tylko jeden dzien ;) dobrze, ze pieluchy tetrowe mam w jednym kolorze, bo dopiero bym sie zastanawiala,ktore wziac ;-) amokrych chusteczek mam 5 rodzai, cale szczescie zdecydowalam, ktore zabieram ;)

Masala, to ja zapraszam na buleczki :) link z przepisem wstawie do odpowiedniego watku. M. jak wstal i je zobaczyl: o, ale fajne paczki. Na obiadek czekamy wlasnie :)

Hej kochane!

Niestety jestem tu od kilku dni dość rzadko bo niestety ciągle jest coś do zrobienia a jak uda mi się tu wejść i zobaczyć co u Was to już nie mam sił odpisać...:zawstydzona/y::-( ale widzę ,ze nikomu mnie nie brakuje:zawstydzona/y: więc czuję się usprawiedliwiona. A tak na poważnie to naprawdę sama do siebie mam pretensję,że tak Was zaniedbuję ale niestety zaraz sesja, w domu jest co robić i ledwo żyję...

Milutek słyszę ma się dobrze i jest już ze swoimi kruszynkami cały czas ;-) nic tak nie cieszy!!

MAlinka...widzę ,że wizytę mamy w tym samym dniu...ale ja też puchnę...najbardziej dłonie i nadgarstki co prawda ale jak biorę ten cyclo3forte to faktycznie widzę różnicę...a Tobie On nie pomaga??

Lecę dopakować torbę do szpitala bo kilka waszych rozmów przeczytałam i co nieco mi brakuje. I postaram się odzywać częściej!!

Buziaki dla WAS!!!

Clif widzę poprawę, ale to nie tak, że całkiem schodzi, po prostu nie puchnę tak, że aż boli :/

Vetka w 3tyg przyszło mi 7kg.. Patrzę na kartę i poprzednie ważenia wychodziły, że w ciągu miesiąca było 3-3,5kg..

reklama
Clif widzę poprawę, ale to nie tak, że całkiem schodzi, po prostu nie puchnę tak, że aż boli :/

Vetka w 3tyg przyszło mi 7kg.. Patrzę na kartę i poprzednie ważenia wychodziły, że w ciągu miesiąca było 3-3,5kg..
Czyli ok 2 kg w ciągu tygodnia czyli pewnie ok 1 litr wody na tydzień a jeden kg dzidzi+ krwe + wody płodowe i in. Jest to jeszcze w normie, choć nieprzyjemne bo obrzeki to nic miłego. Waż się codziennie, jesli w tej chwili przyrosty będą większe niż 1 kg dziennie to dzwoń do ginekologa lub jesli nie jest to mozliwe to na położniczę IP. Trzymaj koniecznie diete bezsolną, jedz zielona pieruszkę-działa tez diuretycznie, naturalnie i łagodnie.

Do góry