reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

harsh/masala to u Was coś się zaczyna dziać:szok: pamiętajcie! jak Was weźmie to pierwsze na BB wejdźcie:tak::-D

To ja melduje, ze widzialam sie z polozna (kocham ta kobiete) i mnie zbadala...i nie mam rozwarcia, ale czop mi definitywnie odchodzi, poniewaz nawet jej sie troche widzialo podczas badania(bleee). Mielismy paskudna noc, lacznie ze skurczami i generalnie czuje dziecko 'miedzy nogami'... Moze pozniej zrobie zdjecie, ale same zobaczycie, ze brzuch doslownie spadl nisko, nawet widac mi gorne zebra, tak na szerokosc dloni...
Powiedziala mi, ze tak do soboty dac rade musze, ale czuje, ze mnie lapia skurcze znow. Modle sie, zeby jeszcze nie to, chociaz zeby tydzien wytrzymac...

reklama
harsh ty nas tutaj nie strasz bo ja mojego tez pomiedzy nogami czuje...:baffled:i to juz jakis tydzien ale wiem ze szyjka zamknieta jeszcze w zeszlym tyg byla wiec sie nie martwie...ale wlasnie dostalam wyniki krwi pooczta ze szpitala z zeszlego tyg i jest cos nie tak ale to na odp watku...wrrr

a co do tych przekletych paczkow to dodalam wlasnie i zobaczymy co z tego wyrosnie:shocked2: ja nie moge masala mozemy sobie rece podac... masakra jak ci sie chce a sie nie umie...ohhh

To ja melduje, ze widzialam sie z polozna (kocham ta kobiete) i mnie zbadala...i nie mam rozwarcia, ale czop mi definitywnie odchodzi, poniewaz nawet jej sie troche widzialo podczas badania(bleee). Mielismy paskudna noc, lacznie ze skurczami i generalnie czuje dziecko 'miedzy nogami'... Moze pozniej zrobie zdjecie, ale same zobaczycie, ze brzuch doslownie spadl nisko, nawet widac mi gorne zebra, tak na szerokosc dloni...
Powiedziala mi, ze tak do soboty dac rade musze, ale czuje, ze mnie lapia skurcze znow. Modle sie, zeby jeszcze nie to, chociaz zeby tydzien wytrzymac...

no kochana, to kładź się i leż, bo jak będziesz na chodzie to pewnie nam szybciej urodzisz. Acha i koniecznie pokaż swój balonik to sobie porównamy ;) Ja też dziś rano się przeraziłam, że znów zszedł niżej niż wczoraj :dry: i mam pietra, bo jeszcze 6 tyg. przede mną ma być. I koniec! A przynajmniej 4 !
W nocy miałam kucia, ale skurczy brak.

Meldujemy się po szczepieniu W. był dzielny i wesoły ;-)
idę zaraz obiadek szykować - kotlety schabowe, brokuły + inne warzywka

Buziak wspomniałam o tych 12 jajach, bo to takie niespotykane :) ale jej pączuchy były pycha :D

Masala to możemy sobie ręce podać, mi nawet piernik z paczki się kiedyś nie udał, ale zwalam, że margaryna była stara ;p

Koncia wszystko tak szybko się zmienia, że teraz położna mówi, że już spirytu się nie używa, bo można więcej szkody narobić i np. poparzyć skórę wokół pępuszka.. wiadomo, że się go rozcieńcza itd. i wszyscy dotąd używali.. ale ten octenisept to ja kupiłam z wygody, bo on jest w sprayu, wystarczy psiknąć na pępek, no i sobie na krocze i gotowe :D Tylko, że mała butelunia 50ml kosztowała 25zł i nie wiem na ile psiknięć starcza..

Paticzku zdrowiej :*

Harszka zaciskaj nogi, kegle wszystko!! A my kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pastela to masz super dzielnego faceta w domu :D

A ja wyciągnęłam i rozwiesiłam pranie, żeby nie było, że nic nie robię ;)

Tak sobie patrzę i jak niektóre Wasze suwaczki gonią, szok... A u mnie jeszcze troszkę;)

Do 1 w nocy robiłam jakieś zalewy do boczków, mieliłam słoninę itd. a na koniec M spalił cebulę w stopionym smalcu i wszystko poszło na marne ale już nie miałam siły się nawet złościć. Dzisiaj zwlekłam się baaardzo późno, zjadłam mega długie śniadanie i doczytałam Was w końcu!

Bosa a już miałam pisać do Ciebie co się dzieje że ciagle cisza z Twojej strony a tu czytam i widzę pościk od Ciebie. I podziwiam że masz tyle zajęć i dajesz radę bo ja wprawie nic nie robię i ciągle narzekam jaka to ja jestem zmęczona!

Witam nową Marcóweczkę Markut:) u mnie też był mini remoncik ale już po i bardzo się z tego cieszę a Tobie życzę żeby udało Wam się przeprowadzić i powitać Antka w nowym domku;)

Koncia właśnie mnie uświadomiłaś że nie mam nic z aptecznych rzeczy!!! A już dawno krzyczałam że ja już w pełni zwarta i gotowa!

A teraz historyjka o braciszku;) wczoraj mama dostała z allegro przedsądowe wezwanie do zapłaty i mało co zawału nie dostała a okazało się że kilka miesięcy temu brat wystawiał auto na allegro i mimo 10 ponagleń do zapłaty nie zapłacił bo ma to gdzieś... Mama z płaczem do mnie co ma robić bo ją na listę dłużników dodadzą i straszą ja sądem itd. więc co musiałam zrobić? Zapłacić za gnoja!!! Zadzwoniłam do niego a on się śmieje i mówi niewzruszony: to zapłać, przecież Ci oddam...

Hars nie strasz! Trzymaj się dzielnie jeszcze troszkę! Ja tu mam stresa coraz bardziej bo przecież mi ten czop już dawno odchodził!!!

Masala, Malina ja ogólnie jestem beztalencie co do pieczenia ale sernik Konci wychodzi bez zarzutu więc polecam!

Ostatnia edycja:
Ja własnie wciagłam śniadanko po wizycie u gina jestem taka w skowronkach że zaszalałam i kupiłam mojemu dziecku tą owieczke z biciem serca co tam 110zl ale satysfakcje mam niesamowitą mimo że zamiast niej mogłam kupic rzeczy bardziej potzrebne ale raz sie żyje nie?

Koncia nastepnym razem jak mnie po nocach wyciągniesz na zakupy ciuchowe to daj znać wcześniej żebym więcej kasy wzieła ze soba bo dzisiaj nie na wszystko starczyło heh (śniłaś mi sie!) i takie sliczne baletki sobie kupiłyśmy szare i turkusowe leginsy heh obie równe ale Ty dokupiłaś sukienke za130 a ja taka sama kupiłam za30!!!
aha zamiast tantum rosa można kupić nadmanganian potasu

Harsh Ty zaciskaj co sie da nie możesz wcześniej urodzić poczekaj za swoja ukochana papcią:)

Malina ja to dopiero nic nie robie dosłownie

Ostatnia edycja:
malinko ja nie wiem ile to jest normalna ilosc jejek jak mam byc szczera:) ze mnie kucharka nie jest ...tak se dlubie:p

wlasnie slucham POLSKIE RADIO LONDYN i tam mowili ze na slasku jakis kierowca wreczyl policjantom lapowke i zazadal reszty:-D:-) my polacy to mamy w glowie:-)

edit ciasto na paczki rosnie!:-)

Ostatnia edycja:
Hesusie alberto ja nie wytrzymam dłużej tych odwiertów, już mi się mózg lasuje od tego hałasu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Zabrałam się za obiad, pranie i sprzątanie. Mam wrażenie, że prawie nic nie zrobiłam, a ledwo łapie oddech i opadłam z sił...:baffled:
koncia ja byłam na obrotach tylko 1godz a już jestem padnieta

właśnie zrobiłam sobie przerwę i już mi język do samej brody wisi jak się naczytałam tu o pączkach.Buziaczek a jak je smażysz?W garnku czy frytkownicy?

harsh rób tak jak pastela mówi,odpoczywaj jak Olo w przedszkolu,bo się nam inaczej rozpakujesz przed Milutkiem
agnes jeśli Cie to pocieszy to ja już tydzień walczę z przeziębieniem

acha idę dziś na 16-ta do lekarza na standardowe mierzenie ciśnienia itp...

reklama
Czesc laski
Dzis tylko Was z rana podczytałam i juz nie mogłam odpisac bo zaliczyłam mega doła tzn słabo,goraco,niedobrze,płakac az mi sie chciało:( teraz juz jest lepiej to tylko sobie wstawiłam obiad i posegregowałam pranie dzieciece;) samych rozowych zeczy wyjda trzy pralki a reszta to kolejne siedem:)jeden dzien nie starczy na tyle pran a kiedy to wyschnie i kto to wyprasuje?niespodziewałam sie ze tyle tego wyjdzie;)
Sorki ze nie odpisuje kazdej ale ledwo dysze a za duza tu dzis produkcja;)znowu brzuch sie napina...
Miłego dnia laski;)

Do góry