reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

malina, bo to tantum jest wg mnie drogie i szukałam takiego innego leku, ale muszę zapytać mamy co to było...

wierka, zapytaj Vetki, ale nie powinno się za często wstrzymywać, a jak ci się aż tak bardzo nie chce, to nie ma problemu ;-) a kobiety w ciąży podobno często mają z tym problem, ale chyba nie od wstrzymywania :confused:

Zabrałam się za obiad, pranie i sprzątanie. Mam wrażenie, że prawie nic nie zrobiłam, a ledwo łapie oddech i opadłam z sił...:baffled:

reklama
ale zawalilam wiecie... robie paczki i ciasto mi rosnie a ja dopiero doczytalam ze mialam tam jeszcze stopione maslo dac:shocked2: i co ja teraz zrobie...wszystko przez to ze przyjaciolka zadzwonila mi na urodziny wczesniej bo potem moze nie miec czasu i gadalam z nia godzine i robilam w tym samym czasie....ma maluszka 8 tygodniowego i taki cudny mowila ze tylko spi je i sie smieje wogole jej nie placze:szok::-)...k...wa tylko co z tym ciastem teraz... zrobia sie?? ohhh...glupia ja

A ja juz po jakis dziwnych zakupach... wywialo mnie ale przynajmniej lodowka pelna:tak::-)
Nie chcieli mi wina sprzedac w supermarkecie bo mam polski ID.... ale jak juz pokazalam polskie prawo jazdy to je uznali... niby jaka to roznica? Zwlaszcza, ze na moim nie ma znaczka EU tylko PL bo ja to juz lata temu robilam:szok: Coraz bardziej kocham ten kraj:pP

malinka ja Ci bardzo bardzo wspolczuje tych odglosow za sciana, oby sie skonczyly nim Jasiek sie urodzi...

wierka ja tez uwazam, ze pierwsze co to napiszemy, ze zaczelo sie i jedziemy... ja dzis nawet w nocy jak wstalam na siusiu to sobie pomyslalam, ze jak mi wody odejda to najpierw prysznic, potem makijaz (co by wstydu nie bylo:p), a potem BB i dopiero mozna jechac... ciekawe jak to w praktyce wyjdzie:)) Moze z bolu nie damy rady nic zrobic...

A jeszcze mam pytanie o Tantum Rose... czy po porodzie mozna plukanki robic tym aplikatorem w srodku czy tylko z zewnatrz sie przemywa??

hej my dzisiaj wyszlysmy ze szpitala trafilam tam z goraczka juz wszystko jest wporzadku ale nie jestem w stanie teraz was nadrobic moze pozniej mi sie uda

Koncia dzięki za wyjaśnienie, ja już myślałam, że coś nie wolno :p A dlaczego obiad, pranie i sprzątanie Ty nazywasz nic, co?? Ja to na razie nastawiłam zmywarkę, pralkę i byłam w sklepie w bloku po chleb :D I nie uważam, że to nic!! :D No ale przez Ciebie mam wyrzuty sumienia i idę poodkurzać ;p

Buziak dobra jesteś ;) a nie możesz teraz tego masła dodać i jeszcze raz odstawić, żeby rosło?? Przypomniało mi się, że jak byłam mała, to obok mieszkała taka babcia i ona robiła przeboskie pączki, zapamiętałam że z 12 jaj :D

Masalka ja nie wiem czy w środku też, może jak nie popękamy to nie trzeba będzie.. A ja kupiłam jeszcze ten oktenisept do pępuszka (25zł) i nim też można psikać na pipkę, podobno dużo szybciej się goi :)

Cornellka a skąd ta gorączka??

MALINA NIE DOBIJAJ MNIE!!!:) ja robilam z 8 jajek. a mozna to ciasto teraz ruszac tak po godzinie??!

dobra ide dodac to maslo nie ma na co czekac!!!:szok:

Ostatnia edycja:
Buziaczek ja cie pociesze:pP Jakis miesiac temu wymyslilam sobie, ze zrobie karpatke... kupilam paczke w sklepie i zadowolona z siebie przystapilam do zadania.... w opakowaniu byly dwie torebki...jedna na ciasto, a druga na krem i na kartoniku opisane ktore skladniki do czego wrzucic... oczywiscie zgodnie z przepisem wszystko zrobilam, ale jakos dziwnie to wszystko nie chcialo sie polaczyc jedno z drugim... na koncu okazalo sie ze pomylilam torebki z przepisem na opakowaniu.... czyli do kremu dodalam rzeczy na ciasto,a te z ciasta do kremu... nie musze tlumaczyc, ze z karpatki nic nie wyszlo:)) Od tej pory obiecalam sobie, ze nigdy wiecej nie bede piekla... bo nawet ciasta z kartonika mi nie wychodza:-D
Co do tych paczkow ja bym chyba dodala teraz maslo... chociaz z drugiej strony, bez masla mniej kaloryczne beda:-D

ale bez masla moga nie wyjsc wiec dawaj teraz i jeszcze raz zagniec.

Ale u nas pogoda brzydka. Pada i wieje, mi sie spac chce a tu do szkoly musze jechac. Jeszcze z taaaaka nudna baba mam. Zasne tam.

A ja do 17 lutego nie moge sie rozpakowac ;-) wiec mycie okien za ponad 2 tygodnie dopiero.

Malinka, a ja myślałam o tym Octenisepcie i nie wiedziałam, że to do pępka :-p a właśnie wiedziałam, że w połogu się używa przemywając gazikiem. To może sobie kupie właśnie to i będę miała 2w1, zamiast spirytusu. Chociaż spirytus tańszy :rofl:

reklama
Dzień dobry!
Przeleciałam Was szybciutko:-D oczywiście bez skojarzeń proszę, bo najpierw musiałam sprawdzić czy u Was ok i czy któraś niespodzianki nam nie zrobiła;-)
ale wszystkie póki co trzymają się dzielnie, więc moge spokojnie oddać sie w wir pracy...
a dzisiaj odkurzam z kurzu wózek, nosidełko, leżaczek, no i prasowanie czeka jak dam radę oczywiście... z emkiem nadal - raz w miarę ok - czyt. każde czymś zajęte wiec nie ma możliwości się pokłócić, a raz nie ok bo zbliżenie się na 2 metry po jakimś czasie kończy się sprzeczką - po prostu rewelacja! teraz poszedł na poddasze troche podziałać...
wczoraj zaaplikowałam sobie globulkę na te wstrętną infekcję i już po kilku sekundach myślałam że wyzionę ducha - takie cholerne pieczenie że aż się poryczałam - już po prostu mam tego wszystkiego dosyć:wściekła/y:
ale nie będe smęcić...
markul witaj w naszym gronie:-) kolejna marcówka walcząca z remontami:tak:
Bosa trzymaj się dzielnie pracusiu! powodzenia z dietą - ale już nie dużo zostało, więc dasz rade:tak: no i odzywaj się częściej, chociażby tylko zameldować że żyjesz;-)
Agnes zdrówka życzę:-)
Cornellka jak odetchniesz to pisz co tam u Ciebie:tak:
Pinka a Ty żyjesz? jak przeprowadzka? powodzenia i nie zamęczaj się;-)
no i zapomniałam co jeszcze chciałam napisać:-( może potem wpadnę
miłego dnia Wam życzę!

Do góry