reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Hej!

Skoro dziś dzień odnajdywania zgub to ja też się witam na dłużej:-)

czytam teraz i coś popiszę...

reklama
hejka, ja znowu przyszłam trochę ponarzekać, niewyspana jak zwykle, ale to już norma, do tego przeziębienie mnie złapało, gardło mnie boli :wściekła/y:, na szczęście humor mi się troszkę poprawił i dzisiaj mam dużo energi, ale niestety dla maluszka już wszystko wyprałam i wyprasowałam i nie wiem co ze sobą zrobić, chyba jakieś generalne wiosenne porządki :-p

Bosa super, że się wreszcie pojawiłaś:-), współczuję sajgonu w pracy i tej cukrzycy:-(, na szczęście to tylko kilka tygodni męczenia się z dietką

Markul witaj :-)

Wierka ja też nie mogę się napatrzeć na te maciupkie ciuszki, mogłabym je prasować i układać cały miesiąc i chyba by mi się nie znudziły :tak:

Pozdrawiam i zyczę miłego dnia :-):-):-)

ja nie mogę się doczekac aż będę miała mebelki dla Antka to wtedy zacznę pranie i prasowanie bo teraz nie miałabym tych pachnących ciuszków gdzie poukładac. Na razie wszystko leży w workach tak jak kuzynki poprzynosiły, swoje zakupy też spakowałam i do piwnicy na razie wyniosłam bo jak w pokoju miałam to co chwile wyciągałam i oglądałam;)

Wróciłam po kimanku :-) nadal jestem śpiąca i mam wyrzuty sumienia, że nie poszłam na uczelnie :-p muszę grzecznie nadrobić w domku. Zacznę od wyprowadzenia psa :-D

Szukałam jakiegoś leku w internecie, który zastąpi Tantum Rosę, która ma w składzie benzydaminę i dowiedziałam się czegoś ciekawego. :-p Myślicie, że dlatego tyle kosztuje? :sorry2:

Benzydamina zażywana doustnie w dawkach od 0,5 do 5,0 g powoduje charakterystyczne halucynacje, dezorientację, stan podobny do upojenia alkoholowego, działa stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy.

Witaj markul :-) lepiej późno niż wcale :tak: nie martw się, państwo nadal daje becikowe, jeszcze się załapiesz :-D i będzie na pieluszki i nagłe wydatki :-p

masala, lokator jest skąpy, ale uczciwy, myślę, że odda. Nadal mamy jego kabel od tv :-D

wierka, lepiej siusiaj, bo ci grozi nietrzymanie moczu :baffled:

Bosa, my też tęsknimy! Twarda babka jesteś, ja wymiękam od samego siedzenia, a ty na pełnych obrotach cały czas.

Agnes, zdrówka życzę. I jak zwykle zalecam miodek :tak: ewentualnie tantum verde

Markul - witam w naszym gronie:-) mam nadzieję że będzie ci u nas dobrze:-) no i ile zmian u ciebie:-D zaraz przeprowadzka a za dłuższe zaraz Antek:-D super:-)

Malinka - może jakieś stopery do uszu warto zakupić?

Bosa
- ale ty obrotna jesteś dziewczyna...nie dość że w pracy zasuwasz jak mały robocik to jeszcze wszystko gotowe i ładnie poprasowane na przyjście na świat Stellki:-) No i trzymam kciuki żeby mała się jeszcze obróciła... ma jeszcze czas:-)

buziak ulga jak z emem dobre stosunki:tak: u nas ostatnie 2 dni pod górkę:baffled: zapominamy, że w małżeństwie najmniej chodzi o to kto ma rację...

harsh/masala to u Was coś się zaczyna dziać:szok: pamiętajcie! jak Was weźmie to pierwsze na BB wejdźcie:tak::-D

mami Ty jeszcze taka moblina, że do milutka brykasz? fajnie, że mamy bezpośrednie info:tak:

markul witaj i nadrabiaj posty:-p:-D co do wydatków...właśnie zrobiłam przelew za płytki do łazienki...jedyne 2,5 tys., a gdzie armatura i meble:szok: ale nic tak nie cieszy jak urządzanie:tak:

Dla głodnych i niezdecydowanych - na obiad roladki drobiowe z warzywami + woda z ogórków z ryżem - tak m nazywa moją zupę ze względu na poziom kwasoty:-D

Masala zaczęli ten remony w poniedziałek, więc pewnie z miesiąc spokojnie im zejdzie, choć mam nadzieję, że chociaż z odwiertami się szybko uwina.. A Ty od tego czopka masz jeszcze czas.. U mnie dzisiaj tydzień mija i spokój ;)

Bosa przytulamy :* Dzielna jesteś!!

Koncia a czemu nie chcesz tantum rosy??

Hars jakby co to daj znać, że jedziesz ;)

Moim zdaniem my takie nałogowe jesteśmy, że pomiędzy skurczami jeszcze na bb damy radę wejść, żeby napisać "zaczęło się!!!!" ;D

madzik płytki w łazienkach na szczęscie już mamy, ale pamiętam że koszty były niesamowite, najgorzej z jakimiś dekorami było bo mała płytka a 5 razy droższa niż metr pasujących do niej płytek... Wczoraj kupowaliśmy listwy przypodłogowe i ponad 1 000 wydaliśmy, a takich tańszych szukaliśmy... no ale jeszcze troszkę i będzie można zamieszkac w końcu:)
najgorsze że z M ostatnio o niczym innym nie rozmawiamy tylko o domu, meblach, braku kasy, i ile to jeszcze pracy trzeba włożyc w dom... O dziecku jakoś nawet czasu nie ma. Ciężko tak te dwie rzczy na raz ogarnąc...
U mnie dzis na obiad tylko kiełbaski odgrzewane na patelni;)
Ale za to teraz zajadam się kisielkiem:)

reklama
malina o tym samym pomyślałam,ze tu będziemy przeć a z drugiej strony zdawać relacje na BB na żywo :-D

ja poprasowalam to co idzie do torby szpitalnej a na reszte ciuszków musze dopiero zrobić miejsce w szafie i tak wymyśliłam ze sprzydalaby mi się taka fajna komoda i akurat mam na nią miejsce,jedyny problem to m.Dzisiaj będę robić podchody,jak wróci z pracy bo jego żeby do czegoś przekonać,to potrzeba kilku dni :tak:
Mój kolega właśnie daje mi kopniakami znać ze za dużo siedzenia i pora podreptać do kuchni nastawić obiadek

koncia a z tym nietrzymaniem moczu to na serio?? Bo mnie aż tak bardzo nie ciśnie na toaletę w nocy,ale do rana to zawsze się pęcherz pełny nazbiera
bosa dałaś znak życia!! Podziwiam Cie za sile i motywacje do działania:tak:

Do góry