reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

J atez Wam nie zazdroszcze, Koncia jeszcze raz gratuluje- teraz chlopaczek poczuje co to znaczy w Poznaniu znalezc dobre miejsce do mieszkania, z dobrymi dojazdami (i juz mu wspolczuje hahaha).
A Ewi to juz w ogole...
Tak jak Malina pisze- inne priorytety, inne myslenie totalnie....

A mi sie przypomnialo, ze mam wizyte u lekarza na 16.50... Zacmienie jak nie wiem...Szkoda, ze K. w szkole, bede musiala Ola wziac i zobaczy jak mame kluja...

reklama
Hars nie daj się za bardzo pokłuć! A Olo niech będzie dzielny i trzyma mamę mocno za rękę;)

Brat obrażony nocuje teraz u rodziców bo dzwoniła mama żebym sobie zjadła pierogi które dla niego dała;)

Malinka ja bym na imprezkę poszła ale na taką kulturalną i do jakiegoś klubu bo co za przyjemność upić się w domu i leżeć jak flak na podłodze np.

Witam laski. Musialam was na raty czytac, zaczelam wczoraj , ale potem wpadla do mnie siostra z 3 dzieci i tortem siostrzenicy- i musialam ewakuowac komputer ( zeby cos "przypadkiem" sie nie stalo". dzieci glaskaly mi brzunio i mowily " moja moja dzidzia" slodziutkie to bylo!

Czytam was i widze- niespodzianka migotka sie odezwala! niestraszcie mnie ze i wy tak cicho bedziecie siedziec- wtedy kiedy ja bede oczekiwala na swoje malenstwo ;-)

papcia- ja ciebie zamorduje za te babcine paczki. jutro znowu z rana musze leciec po swiezutkie do piekarni
koncia- wymiekam z tym cebularzem- powiem ci bedzie mi brakowalo historii o nim- bo calkiem mnie rozbawiaja :)

ruda i buziak- dacie rade z prawkiem! Przesylam wam troszke swojego uporu- wiec walczcie

futerko- przekaz dalej co ci gin powie/powiedzial o kroczu. Tak jak i Ola ja tez borykam sie z tym juz od jakiegos czasu. Wspomnialam o tym swojej gin- ale ona nie stwierdzila zadnych nieprawidlowosci oprzy badaniu i w sumie olala sprawe

Marta a jak twoj eMek robi taki przewijak? Ja potrzebuje jakiegos na wanne- i wykombinowalam ze kupie zwykly utwardzony- ale cos mi dzis kolo w sklepie nagadal ze to niebezpieczne :/ aaa ja tez sie zalapalam na 2 paczuszki pampkow dwojek w lidlu. bylam po 11 a juz sie wszystkie rozeszly!!

Ewe- podziwiam ze masz TV w szpitalu- to juz wypas - u mie nie dosc ze lipne jedzonko to jeszcze telewizora nie bylo. Poza tym pojechalam wczoraj odebrac wyniki wymazu- i okazalo sie ze oddzial zamkniety bo epidemia nospy panuje :/ Trzymaj sie tam dzielnie

Widze ze zadna o obiadkach nie pisze...ja marcjanski przysmak robie- placki ziemniaczane z wolowym gulaszem ( pierwszy raz sie na nie porywam!- bo ze mnie kiepska kucharka)
za to po obiadku wkleje wam superowy przepis na szarlotke. mama mi go sprzedala- mowie wam pyszna i latwa do zrobienia!

Harsh- podpytam gin o te puchnace dlonie- i gestoze w piatek na wizycie- dzieki za info

ale sie wkurzylam...poszlam z Olafem i tesciowa:dry::dry: na ten zastrzyk i co? Jakas glupia dziewucha zle zaznaczyla...i mam przyjsc jutro... ale zeby nie bylo, to nawet mialam karteczke wydrukowana z godzina i dniem..

A tesciowa poszla ze mna dzieki K. i chyba go zaje*** jak wroci ze szkoly za to.

witam sie jestem juz w domu mam lezec odpoczywac i uwazac na siebie coz :zawstydzona/y: pozwolili mi pojsc na egzamin 13.02 :szok: nadrobilam was :cool:

milutek czyli 5.02 bedzie cesarka ;-) a wiec w moje urodzinki :-D

ojj jakas cisza tu panuje, ja juz jestem po obiadku, hmm nie lubie sama sobie gotowac...nim jedno sie usmazy- drugie juz zimne do doopy z tym

Jutro posmaze nalesniczki- przynajmniej to mi wychodzi dobrze.
Ewe witaj w " domku"

Buziaczku- przesylam ci " Haga"
paczusie napewno poprawia humor- ja tez mam choc jednego w planach...a co tam czasem trzeba oslodzic wody plodowe

kurcze ze mna jest coraz gorzej... pol dnia siedze i garm w Harrego Pottera.... jeszcze zeby mi sie to podobalo... a ja z nudow, dla zabicia czasu... i ja mam byc matka:(( To bedzie porazka

buziaczek przytulam na pocieszenie:)

reklama
Hej laseczki-marcóweczki
Ale mega produkcja, dopiero udało mi się nadrobić.
Co do kolek to opis tego kolegi był bardzo realny, u nas było nawet 5h płaczu bez przerwy bo młody było kolkujący. Częściej kolkują chłopcy, zaczyna się od 3-4 tyg.życia i trzeba to przezyć. Niewielkie znaczenie ma dieta mamy, jest to objaw niedojrzałości przewodu pokarmowego:szok:
Co do bólu krocza to spojenie zawsze troszeczke się rozchodzi u kobiety w ostatnich tygodnach ciąży, moga bolec zarówno tkanki miękkie (mięśnie, więzadła) jak i rozchodzące sie kości. Zadko dochodzi do pęknięcia spojenia łonowego, a jesli juz to częściej zdarza sie to podczas samego porodu a nie wcześniej.
Tyle wymądrzania się
Pozdrawiam i idę na zakupy do sklepu internetowego:happy2:

Do góry