reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Hej dziewczyny u mnie małe ostatnio leniu c h u j e, od piątku twardnieje mi brzuch, to normalne ale ostatnio też mało czuję ruchy. Jedynie jak się położyłam to w samym środku brzucha czuję lekkie ruchy... :-(

reklama
Futrzak kiedy gramy w literaki? Naprawiłaś już problem?

Cesis na tym etapie to powinnaś czuć już silne ruchy więc może wybierz się do lekarza i powiedź mu co się dzieje?

wredniak ja taka glupia jestem i nie licze ruchow, ale mala tak cale dnie wariuje, ze tych 10 ruchow to byle kiedy bym naliczyla... a w pl zalecaja badac tylko raz dziennie te ruchy??

Z tego co wyczytałam na necie, na różnych forach, etc. to liczy się ruchy właśnie tylko raz dziennie, wtedy kiedy dziecko jest najbardziej aktywne, najczęściej rano, powinno ich być 10 w ciągu godziny. i na tym koniec. ja czasami z nudow liczę jeszcze wieczorem, ale moje dziecko aktywne raczej i nawet teraz w ciągu 30 minut naliczyłam 10 ruchów :)
ale mam wrażenie, że cały czas się rusza, a tu nóżkę wypycha, a to pupcie :)

hej dziewczyny na poczatku dziękuje bardzo za wszystkie gratulajce
cieżko przy takim maluszku znalezc czas na co kolwiek takze moja wypowiedz tez bedzie krótka ale postaram sie kiedys wszystko dokładnie opisac, moj porod zaczą sie od odejscia wód, najlepsze było to ze nawet w domu w tym czasie z mezem nie bylismy tylko na weekendzie u znajomych, ale torbe mielismy w bagazniku jak by cos:)
zadzwoniłam do swojej gin i kazała mi przyjechac wiec w nie całą godzine bylismy w szpitalu to juz było jakos pod wieczór a mały urodził sie po ciezkiej nocy nad ranem
jesli chodzi o bol dla mnie było strasznie ale ja taka jestem mam niski prog bolu , chociaz jak juz dostałam małego na rece to inne zycie cos cudownego. no i narazie wiecej nie dam rady bo malenstwo sie odzywa

Koncia, cebule zabral...no nie moge :-D Papieru toaletowego nie dzielil na segmenty?
Papier toaletowy miał własny, bo nasz był dla niego za drogi ;-)Za to jego goście chętnie korzystali z naszego i potrafiła znikać rolka w 2 dni. Wiele razy musieliśmy mu zwracać uwagę...

migotko, może jakieś foteczki Bartusia nam pokażesz? :-)

Koncia to samo co z moim uciążliwym współwiesiem którego raczej narazie się nie pozbędę... Z tym że mój przez ostatni rok jedną zgrzewkę papieru kupił a koledzy przez weekend imprezowania kilka rolek potrafili zużyć...

Migotka tak tak pokaż nam Bartusia:)

Koncia 10 kolesi pijących całą noc przy pizzy, paluszkach itd. to można sobie wyobrazić co się działo. Raz zrobiłam awanturę bo toaleta naprzeciwko mojej sypialni i dosłownie co 5 min drzwi od niej trzaskały!!! A nad ranem i spawy słyszałam często! Raz jeden spał naokoło wc owinięty. Wysikałam się, spuściłam wodę a on nic spał dalej. Nawet takie foto gdzieś mam jak on tak śpi... Wstyd, chłopak po studiach pedagogicznych, idealny nauczyciel hehe Teraz rodzice powiedzieli że max dwóch kolegów i do 22 bo ja jestem w ciąży itd. No i raczej tak jest. Czasami więcej się zdarzy ale cicho chociaż.

reklama
Koncia, Ewi pełen podziw dla Was :O Ja mimo, że nie czuję się staro, to już takich studenckich klimatów sobie nie wyobrażam u siebie ;p A że ten zabrał swoje pół cebuli, to się aż w głos zaśmiałam :D

Auto wystawione, zobaczymy czy ktoś zadzwoni..
Z tej załamki zachciało mi się maca na pocieszenie, ale nie nadaję się już na jazdę 30km w jedną stronę, więc zadowolimy się pizzą, czekać trzeba godzinę.........

Do góry