reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

malinka Jakos ku mojemu zdziwieniu wcale mnie to nie zestresowalo... bardziej rozbawilo... szczegolnie kwestia jak facet musi wstac do pracy a dzieciak WYJE:tak:;-) Musze to Emkowi dzis pokazac, niech sie chlopina nastawi:-D

reklama
Dziękuję Wam za te wszystkie rady, może zmobilizuję męża i skończy naszą sypialnię raz dwa, żebyśmy od początku mogli w niej być, a nie potem latać - tak by było najlepiej..
Kurde jak to się czasem plany krzyżują ech..

Gadałam sobie właśnie z kumplem, który od czerwca jest tatą, zeszło na temat kolek, muszę Wam przytoczyć jego słowa ;)
Powiedziałam, że nie wiem czy będę wiedziała, że Jasiek wyje akurat dlatego, że ma kolkę ;) Na co kolega:

wył to odpowiedni czasownik
bo płakac to możesz na ckliwym filmie w kinie
a niemowle wyje
robi się czerowne
potem purpurowe
kolke poznasz od razu
bo brzuch jest wydęty
twardy jak piłka albo balon
dziecko nie da się dotknać
spina się w sobie
jakby chciało wytłoczyć kupke a nie może
marudzi
no i zaczyna sie wieczorem

bo nie ma nic lepszego niż wyjący bobas
wstajesz o 2 w nocy i wyje
patrzysz na zegar - 2.30 - dalej wyje
zasnęło na 5 minut, położyłes się... i znowy wyje
3.30 - wyje
3.40 zasnął
3.55 wyje
a tomek patrzy na zegar i mysli - k...wa za godzinę do roboty
a ty odespisz w dzień ?? chciałabyś
po miesiącu odetchniesz

ale nie bój nic
przeciez Jasiu kolek miec nie będzie
to tylko czysto hipotetycznie

no to mnie przeraziłaś:szok:
oby nie, oby nie..

scarletka no prosze Cie tak zle nie moze byc... poza tym Ty juz doswiadczona mama i przerazenie.... to ja powinnam byc przerazona:-)

hehe...papcia - jeśli mi dolega to rozchodzenie się spojenia to jedynym wyjściem jest leżenie ... ja się modlę żeby to mi akurat nie dolegało:-) bo jeśli tak to załamka na maksa:-) za duże rozejście spojenia łonowego może być wskazaniem do cc; jest też szansa że przy małym rozejściu ...będzie poród SN a po nim może czekac rehabilitacja z jakimiś pasami ortopedycznymi ...:-) no i na jakimś forum dziewczyna pisała że miała takie rozejście + dziecko było bardzo nisko i urodziła 3 tyg przed terminem ... a ja nie powiem... Piotrusia czuję baaaaaaaaaaaardzo nisko ... póki co się nie załamuję hehe:-) poczekam aż lekarz wszystko obejrzy i wyda werdykt:-D

scarletka no prosze Cie tak zle nie moze byc... poza tym Ty juz doswiadczona mama i przerazenie.... to ja powinnam byc przerazona:-)

tylko, że moje dziecko było aniołeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmm:-) Każdy mówił, róbcie drugie, bo wy nie wiecie, co to znaczy mieć dziecko.
Co prawda pierwszy miesiąc był gorszy, bo mały dopiero wchodizł w rytm i budził się do jedzenia, ale i tak był jak mysz pod miotłą. Nigdy nie zapomnę jak mój em wstawał do niego, oporządzał, przynosił mi do jedzenia, a sam na ten czas wychodził i np. czyścił w kuchni kafelki szczotką do zębów o 3 w nocy:-D. I tak, ze 3 godziny każdej nocy;-) Mieliśmy wtedy chyba najczystszy dom na planecie:-)

Papcia cóż poradzić na facetów, czy stary czy młody zawsze z nimi są problemy:eek:

futrzak akurat ostatnio myślałam o tym jak nazwiecie synka, ale lepszego wyboru nie mogliście podjąć:-) Piotrusie to super chłopaki choć straszne z nich rozrabiaki!

Scarlet a czemu szczoteczką do zębów?? To tak sterylnie trzeba mieć?? Załamię się zaraz, bo przy naszym Fredzi to imposible :/

Futrzak ha! To jednak jestem kapkę spostrzegawcza :D

Nie chciałam nikogo nastraszyć, bardziej właśnie rozbawić opowieścią doświadczonego taty ;)

Ale mam zgagiszcze bleeeeeeeeeeeee oszczędziło mnie w nocy, za to od rana zionę ogniem ;p

reklama
Scarlecia ale sie uśmiałam z tego czyszczenia kafelków jednak wiedziałam że jak tu wejde to odrazu mi sie humor poprawi

Futrzak moja kumpela właśnie po 1ciązy miała rozejście spojenia 7lat sie rehabilitowała łaziła po lekarzach i nic to nie dało jak zdecydowali sie na 2bobasa po tych 7latach to odrazu jej sie rozjechało nie było wogóle mowy o sn i przez połowe ciąży czuła małego w kroku ale urodziła w terminie

Do góry