reklama
Dziękuję Wam za te wszystkie rady, może zmobilizuję męża i skończy naszą sypialnię raz dwa, żebyśmy od początku mogli w niej być, a nie potem latać - tak by było najlepiej..
Kurde jak to się czasem plany krzyżują ech..
Gadałam sobie właśnie z kumplem, który od czerwca jest tatą, zeszło na temat kolek, muszę Wam przytoczyć jego słowa
Powiedziałam, że nie wiem czy będę wiedziała, że Jasiek wyje akurat dlatego, że ma kolkę Na co kolega:
wył to odpowiedni czasownik
bo płakac to możesz na ckliwym filmie w kinie
a niemowle wyje
robi się czerowne
potem purpurowe
kolke poznasz od razu
bo brzuch jest wydęty
twardy jak piłka albo balon
dziecko nie da się dotknać
spina się w sobie
jakby chciało wytłoczyć kupke a nie może
marudzi
no i zaczyna sie wieczorem
bo nie ma nic lepszego niż wyjący bobas
wstajesz o 2 w nocy i wyje
patrzysz na zegar - 2.30 - dalej wyje
zasnęło na 5 minut, położyłes się... i znowy wyje
3.30 - wyje
3.40 zasnął
3.55 wyje
a tomek patrzy na zegar i mysli - k...wa za godzinę do roboty
a ty odespisz w dzień ?? chciałabyś
po miesiącu odetchniesz
ale nie bój nic
przeciez Jasiu kolek miec nie będzie
to tylko czysto hipotetycznie
no to mnie przeraziłaś
oby nie, oby nie..
futrzakowa
yea! to ja!
hehe...papcia - jeśli mi dolega to rozchodzenie się spojenia to jedynym wyjściem jest leżenie ... ja się modlę żeby to mi akurat nie dolegało:-) bo jeśli tak to załamka na maksa:-) za duże rozejście spojenia łonowego może być wskazaniem do cc; jest też szansa że przy małym rozejściu ...będzie poród SN a po nim może czekac rehabilitacja z jakimiś pasami ortopedycznymi ...:-) no i na jakimś forum dziewczyna pisała że miała takie rozejście + dziecko było bardzo nisko i urodziła 3 tyg przed terminem ... a ja nie powiem... Piotrusia czuję baaaaaaaaaaaardzo nisko ... póki co się nie załamuję hehe:-) poczekam aż lekarz wszystko obejrzy i wyda werdykt
scarletka no prosze Cie tak zle nie moze byc... poza tym Ty juz doswiadczona mama i przerazenie.... to ja powinnam byc przerazona:-)
tylko, że moje dziecko było aniołeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmm:-) Każdy mówił, róbcie drugie, bo wy nie wiecie, co to znaczy mieć dziecko.
Co prawda pierwszy miesiąc był gorszy, bo mały dopiero wchodizł w rytm i budził się do jedzenia, ale i tak był jak mysz pod miotłą. Nigdy nie zapomnę jak mój em wstawał do niego, oporządzał, przynosił mi do jedzenia, a sam na ten czas wychodził i np. czyścił w kuchni kafelki szczotką do zębów o 3 w nocy. I tak, ze 3 godziny każdej nocy;-) Mieliśmy wtedy chyba najczystszy dom na planecie:-)
Papcia cóż poradzić na facetów, czy stary czy młody zawsze z nimi są problemy
futrzak akurat ostatnio myślałam o tym jak nazwiecie synka, ale lepszego wyboru nie mogliście podjąć:-) Piotrusie to super chłopaki choć straszne z nich rozrabiaki!
futrzakowa
yea! to ja!
jeszcze nigdzie nie pisałam że będzie Piotruś
Scarlet a czemu szczoteczką do zębów?? To tak sterylnie trzeba mieć?? Załamię się zaraz, bo przy naszym Fredzi to imposible :/
Futrzak ha! To jednak jestem kapkę spostrzegawcza
Nie chciałam nikogo nastraszyć, bardziej właśnie rozbawić opowieścią doświadczonego taty
Ale mam zgagiszcze bleeeeeeeeeeeee oszczędziło mnie w nocy, za to od rana zionę ogniem ;p
Futrzak ha! To jednak jestem kapkę spostrzegawcza
Nie chciałam nikogo nastraszyć, bardziej właśnie rozbawić opowieścią doświadczonego taty
Ale mam zgagiszcze bleeeeeeeeeeeee oszczędziło mnie w nocy, za to od rana zionę ogniem ;p
reklama
papcia
Mamunia Lenuśki
Scarlecia ale sie uśmiałam z tego czyszczenia kafelków jednak wiedziałam że jak tu wejde to odrazu mi sie humor poprawi
Futrzak moja kumpela właśnie po 1ciązy miała rozejście spojenia 7lat sie rehabilitowała łaziła po lekarzach i nic to nie dało jak zdecydowali sie na 2bobasa po tych 7latach to odrazu jej sie rozjechało nie było wogóle mowy o sn i przez połowe ciąży czuła małego w kroku ale urodziła w terminie
Futrzak moja kumpela właśnie po 1ciązy miała rozejście spojenia 7lat sie rehabilitowała łaziła po lekarzach i nic to nie dało jak zdecydowali sie na 2bobasa po tych 7latach to odrazu jej sie rozjechało nie było wogóle mowy o sn i przez połowe ciąży czuła małego w kroku ale urodziła w terminie