reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

A Piotrus tez sie tak trzesie?
No wlasnie po chorobie...i wiesz- mi sie wydaje, ze moze to chodzi o to, ze wiesz- oni sie nauczyli..bo ja przy Olu ciagle bylam, a to goraczka, a to cos..i moze teraz potrwa zanim on wrocic do rutyny? Nie wiem juz sama...Koszmary tez moga byc, bo Olo raz krzyczal, ze widzial psa (az mnie przerazil szczerze mowiac, bo ja jestem panikara jesli chodzi o tego typu rzeczy)..
Najgorsze jest to, ze pozniej jestesmy padnieci.

Malina, dziecko najlepiej uczyc rutyny od malutkiego, z reszta jemu samemu bedzie ciezko sie przeniesc- wiec ja doradzam zostac jemu w jego pokoju, bo juz takie powiedzmy 3miesieczne dziecko, nie jest tak strasznie malenkie i zwykle zaczyna juz dosc dobrze przesypiac noce...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
czesc z rana widze ze humory dopisuja;-) ja to mamostatnio takiego lenia ze szok nic mi sie nie chce ... no raz chyba mialam dziwny sprzatajacy dzien i ...finito teraz mam znowu lenia na maxa...:zawstydzona/y:... a co do naklejek to ja tez mam mieszkanie z agencji a i tak naklejamy ... bo i tak bedzie pewnie trzeba malowac ia tak jak chcemy caly depozyt spowrotem... choc w sumie my wlasnie przedluzylismy najem bo przed porodem sie nie chce nam wyprowadzac...za duzo zachodu...i rzeczy...

edit: MASALA
to chyba leci na CHANNEL 4

Ostatnia edycja:
hej

ja sie tylko witam bo humor mam do d...y

Do tej pory jezdzilam na L-ce ( czyli tylko po testach ;-) tu poki co jeszcze tak mozna ;-) ) No i dzisiaj mialam test praktyczny.
Tu na przedniej szybie kazdy musi miec takie 3 male karteczki- 1.NCT (przeglad do kiedy mamy) 2. Road tax (podatek drogowy) 3. Ubezpieczenie ( do kiedy wazne i numer).
I tak poszlam sobie na test, swiatla posprawdzane, autko wysprzatane, dwie noce z nerwow nie przespane :-D (dwie bo test mialam miec wczoraj ale mi przelozyli na dzisiaj). I wszystko pieknie. Zadal kilka pytan teoretycznych , potem sprawdzal czy wiem co mam pod maska ;-) a na koniec czy mam wazne 'dyski' i tu duu....a bo okazalo sie,ze nie mam dysku z ubezpieczeniem- tzn. mam ale stary, a ubezpieczenie przedluzalismy w listopadzie.........
pamietam jak bylismy w ubezpeczalni, dostalismy nowa umowe i ta mala karteczke do tego. A jakim sposobem jej nie wlozylismy na przednia szybe to ja nie wiem. Jestem tak zla na sama siebie,no ale nawet mi do glowy nie przyszlo, ze moge tej nowej kartki tam nie miec ;/;/ i tym sposobem nie pozwolil mi podejsc do testu, oczywiscie termin uciekl ,kasa tez ;/
A teraz to juz przed porodem drugi raz sie nie zapisze, wiec pewnie dopiero w gdzies w maju. Zla jestem strasznie
To sie wygadalam (wypisalam ;-) )
Wciagnelam wlasnie z tej zlosci paczke chipsow i przegryzlam snikersem :-D a drugi czeka ;-)

RUDA oooo ale mi ciebie zal... moje L tez zostaje poki co... narazie nie jezdze a mialam do porodu zrobic prawko... i dooopa... moze jeszcze zaczne...powodzenia na nastepnym!!;-)

buziaczek no w sumie mozna pomalowac ale jak pomysle, ze emek mialby sie za to zabrac:no: jak znam zycie kupilby mi farbe i kazal malowac, a sam za obiad by sie zabral;-)

Wygralam aukcje na ebayu 3 pary spodni jeansowych za 1.20:pP Glupi to ma szczescie:p:tak::-D

buziaczek dzieki, bede pewnie taka zla caly dzien chodzic.... bo nic nie wiadomo,ale moze by sie udalo?a tu nawet nie odpalilam auta a juz bylo po wszystkim....
To bierz sie za jezdzenie ;-)
Ja jezdze praktycznie codziennie, teraz juz sobie nie wyobrazam siebie bez auta,szczegolnie przy dziecku.No ale dobrze, ze moge na Lce narazie smigac ;-)

oj Rudzik Rudzik... co ja mogę powiedzieć...zdarza się nawet najlepszemu...ale faktycznie szkoda terminu bo na następny będzie trzeba poczekać:-)

Malinka - p. psycholog nam mówiła że do 3 miesiąca dziecko się mocno nie przyzwyczaja ...a przynajmniej łatwo się odzwyczaja:-) podawała nam to na przykładzie spania maluszka z rodzicami w łóżku... ale myślę że to się tyczy ogólnej zasady:-) więc myślę że nic się nie stanie jak po 2mcach będziecie przeprowadzać zmiany:-)

A Piotrus tez sie tak trzesie?
No wlasnie po chorobie...i wiesz- mi sie wydaje, ze moze to chodzi o to, ze wiesz- oni sie nauczyli..bo ja przy Olu ciagle bylam, a to goraczka, a to cos..i moze teraz potrwa zanim on wrocic do rutyny? Nie wiem juz sama...Koszmary tez moga byc, bo Olo raz krzyczal, ze widzial psa (az mnie przerazil szczerze mowiac, bo ja jestem panikara jesli chodzi o tego typu rzeczy)..
Najgorsze jest to, ze pozniej jestesmy padnieci.

siedzi na łóżku spocony, trzęsie się, bardzo gestykuluje rękami i wykonuje takie dziwne ruchy jakby kogoś bił, odpychał czy bronił się. Też już spanikowałam ostatnio i rozwaliłam całe jego łóżeczko w poszukiwaniu tego czego mógłby się przestraszyć, ale pudło, nic nie znalazłam. Z moim się nie dogadasz czego się boi, dlaczego płacze, a dokładnie na takie pytania odpowiada gorszym rykiem. Raz usłyszałam od niego coś typu: bo się nie chciał ze mną bawić:eek:

masala fuksiara:-)

rudzik nosio do góry, jak nie teraz, to tak jak piszesz w maju się uda

Ostatnia edycja:
reklama
MASALA - moj to lubi tak dlubac i w kuchni i w pokojach ale musi miec czas a z tym u niego krucho... jeszcze nam czynsz podnosza od kwietnia od nowej umowy o 15L dobrze ze nie wiecej... tym bardziej se ponaklejam ile sie da im na zlosc za te 710 Lza miecha to mi sie nalezy:cool:
RUDA - no ja zdalam teorie i tez umiem jezdzic ale manewry stoja w miejscu ... mialam od grudnia zaczac jezdzic bo mialam mala przerwe po mdlosciach ale snied glupi spadl i juz potem dalam sobie spokoj- teraz zaluje ale nic juz nie zrobie - mam czas do grudnia zeby zdac praktyczny bez powtorki teorii... moze zdaze jeszcze:sorry2:

Do góry