reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

jeśli faktycznie mam rozchodzenie spojenia łonowego (a objawy pasują...) to im więcej o tym czytam tym bardziej się pogrążam i stresuję...oby to co wyczytuję na necie było bzdurą! juz dzwoniłam do eMka że dziś jedziemy po jego pracy do szpitala...

reklama
Witam sie i znikam bo humor tez dzis mam do d....
Na dzien dobry posprzeczalismy sie z M o duperele:( teraz on skreca łozeczko a ja sie Wam wyzalam.
Futrzaczku ja ten bol juz opisywałam pare miesiecy temu,borykam sie z nim chyba od pazdziernika i to nie jest tak ze kosci bola ale raczej miesnie? w samym kroczu,najgorzej przy wstawaniu i czasem jak chodze.
Ruda a to pech,wspołczuje ale dobrze ze mimo to mozesz jezdzic.Zjedz cos dobrego to zapomnisz;)
Masala na alegro czasem pisza ze naklejki po zdjeciu nie zostawiaja sladu ale nie wiem ile w tym prawdy;)

malinka z doświadczenia histerycznej matki wiem, że na początku dobrze jest mieć dzidzię blisko siebie żeby słyszeć jak oddycha, mlaskanie i popiskiwanie. Założę się, że nie dacie rady tak osobno. Dlatego my tak do 6 miesięcy łóżeczko jak i Piotrusia tak i teraz będziemy mieli u siebie w pokoju. Spania w jednym łóżku natomiast nie polecam, trudno potem odzwyczaić dzidzię do spania w łóżeczku. Kilka moich koleżanek tak chciało tylko przez pierwszy okres, a jak już zdecydowały się na przeniesienie do łóżeczka, to była tragedia.
I tak do dnia dzisiejszego sypiają z 2, 3 letnim dzieckiem w jednym łóżku, bo inaczej jest awantura.

scarletka ale mi zal tego Twojego synka... biedactwo

buziaczek wydaje mi sie, ze bardzo duzo placicie za mieszkanie... a jakie ono jest duze?

no ja tez mimo tego co p psycholog mówi bym się bała tego wspólnego spania... ale łóżeczko w pokoju sypialnym u wielu moich znajomych zdawało egzamin ...zresztą jak skarletka mówi czasem lepiej mieć dzidzię w jednym pokoju dla naszej wygody i lepszego samopoczucia ...
a tamto o wspólnym spaniu pisałam w kontekście że malinka będzie chciała po 2-3 miesiącach przeprowadzać jasia do innego pokoju - więc teoretycznie nie powinno być z tym problemu...

ola
- ja już nie wiem co mnie boli...:/

masala tu sa takie ceny... to to jest nic... 2 pokoje salon kuchnia i 2 lazienki... tzn w tych nowych blokach tak buduja i inaczej nie znajdziesz ... ponizej 700L a grzyba na scianie w wiktorianskim starym ang domu miec nie chce...695 teraz jest 710 w kwietniu + oplaty... za one bed musisz zaplacic 50L mniej wiec co to za sens jak my dziecko bedziemy mieli i to zadna roznica... to jest chyba najtansze z takich co znalezlismy w tym rejonnie... niestety... tez bym chciala mieszkac dalej od londynu ...im dalej od londynu to taniej a tu jeszcze to cholerne metro nawet jezdzi wiec za to sie placi... ze masz tam blisko... harrow zaraz kolo chesham jest i ot to ...na wembley masz 25 minut autem...coz tam gdzie ja mam prace to nawet bym mnie na sam pokoj stac nie bylo...:wściekła/y:

U nas niby tez jest niewielka roznica w cenach jedno i dwusypialniowych mieszkan ale wydaje mi sie ze te dwusypialniowe w nowym budownictwie za 630 mozna znalezc. Jestem w szoku... z torbami bym chyba poszla placac 710 za sam rent;/

Dziękuję Wam za te wszystkie rady, może zmobilizuję męża i skończy naszą sypialnię raz dwa, żebyśmy od początku mogli w niej być, a nie potem latać - tak by było najlepiej..
Kurde jak to się czasem plany krzyżują ech..

Gadałam sobie właśnie z kumplem, który od czerwca jest tatą, zeszło na temat kolek, muszę Wam przytoczyć jego słowa ;)
Powiedziałam, że nie wiem czy będę wiedziała, że Jasiek wyje akurat dlatego, że ma kolkę ;) Na co kolega:

wył to odpowiedni czasownik
bo płakac to możesz na ckliwym filmie w kinie
a niemowle wyje
robi się czerowne
potem purpurowe
kolke poznasz od razu
bo brzuch jest wydęty
twardy jak piłka albo balon
dziecko nie da się dotknać
spina się w sobie
jakby chciało wytłoczyć kupke a nie może
marudzi
no i zaczyna sie wieczorem

bo nie ma nic lepszego niż wyjący bobas
wstajesz o 2 w nocy i wyje
patrzysz na zegar - 2.30 - dalej wyje
zasnęło na 5 minut, położyłes się... i znowy wyje
3.30 - wyje
3.40 zasnął
3.55 wyje
a tomek patrzy na zegar i mysli - k...wa za godzinę do roboty
a ty odespisz w dzień ?? chciałabyś
po miesiącu odetchniesz

ale nie bój nic
przeciez Jasiu kolek miec nie będzie
to tylko czysto hipotetycznie

Cześć laseczki i te w dobrym humorze i te w złym

Ja to jak was czytam to mam wrażenie że z jakiegoś księżyca spadłam oczywiście przespałąm całą noc wstałam o11 i już moge dalej iść spać nie wyobrażam sobie jutrzejszego wypadu do gina tym bardziej że musze iśc sama bo m w pracy bez możliwośći zwolnienia sie :wściekła/y: no i bez gadania musze zrobić jutro reszte szpitalno dzieciowych zakupów a w czwartek musze jechać do babci też sama ale przynajmniej pączków przywioze :-):-):-)

Ola Agnes przytulam nie smutajcie sie

Harsh Scarlecia biedulki te wasze smyki mam nadzieje że szybko im to przejdzie może za dużo bajek?

Futrzak i Ola a jakieś masowanie krocza nie pomoże na te spojenie? Może warto spróbować?

Co do pokojów maluszków to strasznie wam zazdroszcze nasza bedzie miala tylko mały kącik u nas w pokoju smutno mi chciałabym żeby miała swój pokoik w dodatku mój ojciec doprowadza mnie do szewskiej pasji jak go któregoś dnia nie rozniose to bedzie dobrze zrobił sie taka zrzeda nic mu nie pasuje na wszystko narzeka zwariuje jak on pójdzie w maju na emeryture bo nie wytrzymam z nim napewno. Wczoraj mówie że widziałam ładne kafelki i jak bedzie kasa to chce zrobić łazienke bo teraz mimo malowania to aż żal do niej wchodzić i że zapytam sąsiada ile by wziął za położenie tych kafli to ten na mnie z ryjem że żadnego remontu mu nie bede robić w jego domu i łazienki burzyć ma szczęscie że w ciąży jestem bo chyba by po pysku dostał bo przez ostatni miesiąć nie słyszałąm nic innego jak tylko stękanie że wszystkie remonty były za jego kase a my mamy to w nosie i że on nic nie bedzie robił. A jak kuźwa chce coś zrobic porzadnie to foch i weź tu takiemu dogodz w dodatku już miałam wygadane że pralka non stop chodzi normalnie nie wiem co sie stało z tym człowiekiem.

Normalnie pozazdroszcze mojemu emowi humoru właśnie sprzata w pokoju tańczy i śpiewa aż miło popatrzec na takiego świra:-)

Malina to nas kolega pocieszył:-) właśnie przeczytałąm to emowi zrobił wielkie oczy i mówi" ku*** to aż tak żle"?

Ostatnia edycja:
reklama
widzisz np w gerrards cross gdzie pracuje np to od tej ceny sie one bed ZACZYNA dopiero...:cool:...jak bedziesz miec szczescie...dodam...
moze w przyszlym roku sie nam uda gdzies indziej wyniesc ale narazie nie stac nas na wyjazd gdzies dalej bez uprzednio znalezionej pracy - dobrze platnej jak tu, tym bardziej z malym dzieckiem... a poza tym tak pocichu licze ze moj senior meneger odejdzie szybciej na emeryture i przejme jego miejsce a wtedy by bylo fajnie bo mieszkanie i rachunki za free bo to mieszkanie na tylach klubu golfowego w lasku:-) bo sie mnie juz pytali czy bym z emkiem nie chciala klubu na siebie wziasc... ja na froncie a on w kuchni... fajna opcja tylko czy tam wytrzymam jeszcze pod nim jako mlodszy meneger przez ok 2 lata...to nie wiem i emek mi nie chce tam pozwolic wrocic po macierzynskim takze nic jeszcze nie wiem... na dluzsza perspwktywe tyo oplaca sie tam pomeczyc tak mi sie wydaje

ojej MALINKA brzmi ciekawie:sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry