reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Czyżbym była pierwsza?
Młode dziś wcześniej odstawione bo Olek ma wyjazd do domu opieki dla starszych z występem na Dzień Babci. Teraz czekam na kuriera - tylko nie wiem co przywiezie czy pościel do łóżeczka czy gry do paczek choinkowych do przedszkola sztuk 29 :szok: bo mówił że 2 paczki ma:tak:.
M pognałam żeby przewijak kończył sklecać bo na razie tylko płyta docięta i listewki dookoła przycięte:tak:- ma mi to ładnie tapetą okleić i przymocować wszystko razem.:tak:
Migotko, witaj wśród żywych, podziel się urokami macierzyństwa;-):tak::tak:.
Idę poczytać co u reszty:-).

reklama
A co tu tak dzisiaj cichutko?
U nas po ciężkiej nocce, młody beczał bez powodu co chwilę, mnie kibelek wzywał, do tego koszmary..
Trzeba było wstać do przedszkola, to jestem wyrobiona z ranka przynajmniej ze śniadaniem i aż wstyd się przyznać, to nie mam ochoty ani siły robić cokolwiek.
Zmuszę się może i zapakuję pralkę z tetrówkami i pieluchami flanelowymi, bo jeszcze leżą zapakowane.

Marta zdolny ten twój emek, że ci przewijak potrafi wyczarować. Mój to taki inżynier jak z koziej dupy trąba:-D ciężko mu gniazdko przykręcić jak wyrwie.

Migotko witaj ponownie! ale ci fajowo, że masz swoją myszkę przy sobie:-) napisz jak sobie radzicie

Miluś ciekawe co u ciebie..

Witam się :-)
Musze nadrobić co tam napisałyście wczoraj więc pozdrawiam tylko GORĄCO od Milutka, pewnie już wiecie, że cc prawdopodobnie będzie miała w sobotę, jeśli nie to już wiecie :-D

I zwolnic mi trochę z tą produkcją ;-) - kurde ale mam dziś dobry humor!!!!! - która chce trochę????????? brać!!!!!!!!!! Biegam po domu i tańczę - ale bym poszła na imprezę!!! :-):-D:sorry2:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
tak spokojnie z rana, to pewnie po południu będziecie szaleć, u nas nocka spokojna, nawet przerwy na siku nie było... Hania też się nie budziła, choć od czasu kiedy intensywnie ją nocnikujemy to się budzi przynajmniej raz w nocy i woła "sii". Dzisiaj spała, nie wołała no i pieluszka mokra była...ale i tak się cieszę bo zaczeła wołać i zużycie pieluch spadło do 1-2 w ciągu dnia:tak:

mamii dziel tym humorem i werwą do działania, bo ja to dętka jestem:-( brzusio cały czas się buntuje, za wiele robić nie potrafię:no:
dzięki za wieści od Milutka:-) kochana trzymaj się ciepło! myślimy tu o Tobie i dziewczynkach intensywnie :tak: a więc teraz będziemy odliczać do soboty:-)
Scarletka współczuje nocki:-( u Ciebie leżą tetrówki zapakowane, a ja je muszę dopiero zamówić:-D dzisiaj ma być kaska na koncie więc będę działać ale wirtualnie;-)
Marta ach ciekawa jestem tego przewijaka;-) fajnie że M. się podejmuje takich prac:tak:

hej,
ja znow nie mogłam wstać z wyra, Wiktor się obudził przed 8 i wkurzał się i chyba bal, a ja nie mogłam powiek odkleić od siebie ;p w końcu młody wziął sie w garść i sam się ubrał, a potem poszedł budzić Harrysia, ktory też nie chciał się zwlec z legowiska. W końcu W. wziął się na sposób i wyciągnął psa na ciastko do swego pokoju. Ja zwlekłam się o 9... Boże jak mi się chce SPAĆ!!!

Scarletka - to pewnie po przedszkolu mial koszmary, Wiktor często tak przeżywa nocki jak wraca po dlugiej przerwie. Mam nadzieję, że to jeszcze nie chorobowe sygnały, tylko emocje.

Milutek - pozdrawiamy i daj znac co się dzieje :)

Harsh - nie doczytałam jak Olo przeżył w przedszkolu swój pierwszy dzień?
ide czytac dalej

aaa dziś nam przywiozą meble do pokoju dziennego - witrynę, komodę, ławę i mega szafę do korytarza. A w przyszłym tyg. wchodzą fachowcy szpachlować i malowac druga część domu, mam nadzieję, że zdąrzy się wszystko wyśmierdzieć przed narodzinami Zosi. Bo Wiktora nowy tapczas daje na pół mieszkania nowością. A to raczej nie zdrowo.

No to widzę, że nam Pastelko szalejesz z meblowaniem i malowaniem:-) my tylko kupiliśmy szafę, nic więcej na razie w planach nie mamy. Poza tym emek tak się zbierał za malowanie, że w końcu nie malowaliśmy.. echh no jakoś muszę przeżyć.
A co do tego nocnego płaczu, to ostatnio jest to koszmarne. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie było. Piotruś potrafi zaliczyć kilka- kilkanaście histerii podczas jednej nocy:szok: To jest taki przeraźliwy krzyk, że od razu wstaję na równe nogi, a przy tym nic nie pomaga, potrafię go kołysać, głaskać, mówić do niego, a ten przestaje wyć dopiero jak się wypłacze:szok:

Patik gratuluję postępów w pozbywaniu się pampków:-)

Witam się i ja tego zzzimnego 1-wszego dnia lutego:-)
U mnie nocka w miarę,raz tylko wstawałam siku.Planuje dzis male zakupy ale jak narazie nie mam motywacji mamii podeślij trochę energii;-)

Scarletko- nam pomogla lampka, która calą noc się pali u Wiktora.

A pół domu mamy tak jakby w stanie surowym - podłogi wylane, elektryka i co jest no i chcemy wykończyć przed porodem, nie wiem czy zdążą... a tą częśc w któej od roku mieszkamy też przydaloby się odmalować, bo W. poobijał, pomalował i poniszczyl ściany, ale chyba wstrzymam się bo mala zrobi to samo a kasy nie mamy, by malować tyle metrów, trudno.

Ostatnia edycja:
Czesc Kuleczki:)
Co tam slychac z rana?

Ja zadowolona, ze ho ho:-) Nocka przespana idealnie:-) Planow na dzis zbyt duzo nie mam, wiec pewnie i samopoczucie sie takie utrzyma:-) Nawet sloneczko za oknem wyszlo, zyc nie umierac:-)
Niech no tylko paczki z Polski przyjda co je ogarne, co lozeczko skrecimy i moge rodzic:-D
Juz sie doczekac nie moge, aleaz sie boje glosno o tym mowic, zeby Amelka choc chwile jeszcze na to swoje lozeczko poczekala;-)
Nawet Emek ostatnio bardziej corka zainteresowany i mowi, ze tez juz sie doczekac nie moze... a on raczej w okazywaniu uczyc i emocji to najlepszy nie jest:-(

buziaczek na ktorym kanale ten program leci i jak sie dokladnie nazywa, chetnie bym go w przyszlym tygodniu obejrzala

Marta pozazdroscic tak zdolnego faceta :)

mamii widze, ze Ty tez dzisiaj "fruwajaca" :) Ja tez chce na impreze:))

Scarletka nie masz dzis na nic sily to olej to, nie dzis to jutro... kiedys sily przyjda... tymczasem sle troszke ode mnie:tak:

Patik
no to zaczniesz oszczedzac na pieluszkach, na drugiego maluszka sie przydadza:)

Pastelka zazdroszcze oczekiwania na paczki... ja juz sie doczekac swoich nie moge:))

reklama
buziaczek na którym kanale ten program leci i jak się dokładnie nazywa, chętnie bym go w przyszłym tygodniu obejrzała

masala program nazywa się ''ONE BORN EVERY MINUTE'' leci co tydzień w poniedziałki o 21.00 na channel 4, ja sama zaczelam ogladac dopiero od tamtego tygodnia.Mozna tez śledzić odcinki na stronie channel 4 jak znajdę linka to wstawię ten wczorajszy z Amelia z Polski

o udało się
http://www.channel4.com/programmes/one-born-every-minute/4od#3160117

Ostatnia edycja:
Do góry