reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Scarletka, mi odszedł czop i zaczęły sączyć się wody, był taki galaretowaty właśnie. Czasami można podobno przegapić i nawet nie wiedzieć, że odchodzi jeśli się odrywa częściowo. Nam w szkole rodzenia mówiono, że jak wody odejdą to od razu do szpitala, ale pewnie co kraj to obyczaj i najlepiej się słuchać osób, do których ma się zaufanie albo jeszcze gina zapytać. Ja nie dostałam od razu po wodach skurczy, pod wieczór zaczęły mnie brać (a wody i czop o 7 rano mi zaczęły odchodzić), ale to ponoć nie było to co być powinno i rozwarcia nie miałam i skończyło się wywoływaniem dopiero po 2 dniach. Ponoć lepiej jak najpierw są skurcze a potem wody.

Vetka, 100 lat!!!!!!!!!!!!

Vetko nasza najmadrzejsza zycze spełnienia marzen,lekkiego porodu w odpowiednim czasie:-).Co do cwiczenia miesni kegla to ja słyszałam ze nie wolno tego robic podczas siusiania bo mozna nabawic sie problemow z pecherzem....
Pinus no moze zdarzysz wpasc do mnie na włosy przed porodem?;-) co do malowania paznokci przed wizyta w szpitalu to słyszałam ze lepiej tego nie robic bo w razie cos złego sie dzieje to pierwsze co to lekarz moze poznac po kolorze paznokci:tak: no chyba ze pomalujemy na jasno;-)
Pestusia zgadzam sie w całej rozciagłosci;-)wyrzuc to z siebie te zale;-)i juz sie niedenerwuj:-)
Ewi poczekaj jeszcze troche,odrasna wiecej,bedzie lepiej a po porodzie zaczna wypadac wiec i tak obetniesz połowe;-)

Wszystkiego najlepszego Vetka - dużo zdrówka i szczęścia, niech maluszek urodzi się w odpowiednim czasie , a wszystkie Twe marzenia się spełnią :-), no i oczywiście abyś zawsze była dla nas kopalnią wiedzy:tak:

Co do cwiczenia miesni kegla to ja słyszałam ze nie wolno tego robic podczas siusiania bo mozna nabawic sie problemow z pecherzem....
Nie jesli wstrzymuje sie tylko na kilka sekund 2-3 a tak najłatwiej złapać o co chodzi z tymi ćwiczeniami i potem juz ćwiczyć wszędzie np. na przystanku czekajac na tramwaj

reklama
aga_cina, niech się tak wezmą za badanie księży najpierw :sorry:
Vetka, wszystkiego najlepszego z okazji 18 urodzin, szczęśliwego rozwiązania, bezbolesnego porodu i spełnienia wszystkich marzeń :laugh2:

Do góry