fifronka, a położna powiedziała ci, że po jedzeniu na leżąco będziesz miała zgagę?
Jeść to normalnie, tylko po jedzeniu trzeba się położyć. Chociaz zgagę to ja miewam i po jedzeniu na siedząco, na szczęści niezbyt często
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
fifronka, a położna powiedziała ci, że po jedzeniu na leżąco będziesz miała zgagę?
Skarlet ja nie rodziłam ale miałam to co Ty i lekarz powiedział że to mogło część czopa sie oderwać a z tego co mi Vetka pisała to czop jest galeretowaty i może być zabarwiony na różowo lub brązowo. Lekarz kazał mi leżeć bo jeśli to czop to po jego odejściu można szybko urodzić. Cały czop to podobno pojemności kieliszka a u mnie było ok 1/3 kieliszka. Na forach czytałam że to różnie z tym jest. Niektóre następnego dnia rodziły a niektóre po 3 nawet 4 tygodniach. Tyle wiem... Dużo tego miałaś? Jakie zabarwienie?
Ale chyba jak czop nie odszedł, to nie ma możliwości, żeby wody odeszły?Tak myślę, że po kolei powinno być
w każdym razie czekam na czop, a potem się będę martwić mokrymi majtkami
bo jak mi wody odejdą, a nie mam skurczy, to powinnam jechać do szpitala? Rany wszystko mi się gmatwa...