reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

A co tu tak spokojnie?
My juz po koledzie,nie było tak zle;)teraz lezakuje bo brzuch mocno rozbolał od sprzatania i klekania;)
znowu mam chec cos zjesc;)

reklama
KONCIA- a jakie ty masz te studia bo zapomniełam?:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Bo ja mam podobną sytuację, sesja teraz i wogóle tylko jestem na Weterynarii. Bardzo chciałabym tez pogodzić studia i maluszka ale obawiam sie że bedzie to trudne. Moze jednak masz jakiś pomysł jak to zrobić:) Ja miałam brać dziekanke ale mam już 26 lat na karku a to dopiero 4 rok wiec mi sie studia przeeeeciąąąąągną..

Daj znać co wykombinowałaś;-)
Magnoliaa w jakim mieście studiujesz?
Z mojego doświadczenia trudno chodzić na ćwiczenia kliniczne mając tak małe dziecko. Ja urodziłam syna po 5 roku w sierpniu i skończyłam studia w terminie ale młody był z moja mamą

Ostatnia edycja:
hej Marcusie
PIsze wieczorkiem- to moze Milutek z super szybkim wieczornym netem przeczyta- ze jej zycze spokojnych i przespanych nocek :)

Clifordzik i Futerko- nam w szkole rodzenia zalecili wiesiolek (oeparol) od 34 tygodnia 3x2kapsulki, a po 40stym 3x3 kapsulki- zmiekcza to szyjke macicy, na skurcze natomiast polecono jak piszecie napar z LISCI malin ( pomaga to we wzmocnieniu miesni macicy- co ma pomoc zniesc wysilek porodu- podnosi tez jakosc pokarmu mamy!) picie w 3 trymestrze 2-3 razy dziennie. Wiesiolek rowniez bralam na starania i naprawde dzialal CUDA :)
Futrzaczku- normalnie podsunelas mi pomysl na wieczor- pluskanie sie w wannie przy swieczkach zapachowych ...a potem masazyk olejkiem hmmm niemoge sie doczekac

Ewe i Harsh- normalnie wykopuje was ze szpitala!! Chyba ze poszlyscie tam na chwilke poleniuchowac- i zmusic mezczyzn do odrobiny opieki ;-)

Koncia- Uglaskac mi sie ciebie chce z powodu tych twoich studiow :( trzeba liczyc na to ze ja k sie malenstwo urodzi- to bedziesz miala wiecej sily i motywacji na walke z tymi wszystkimi wykladowcami- i napewno uda sie uniknac powtarzania semestru. Jak nie chcesz gadac z wykladowcami to uderzaj bezposrednio do dziekana, panie w dziekanacie tez czesto za ciasteczka potrafia zdzialac cuda ;-)

Buziaczek- a co do znowu za dolowanie? Ty nas tu nieprzepraszaj- kazdy ma prawo miec gorszy dzien- jutro bedzie lepiej- dla ciebie tez sle uscicki ( takie z ojczyzny, wiec nie byle jakie ;-) )

edit
cholercia zapomnialam o papciu i cornelce- bedziecie dla mnie wzorem- tez sie wkoncu musze wziac za prano i prasowanko.
a tak na marginesie- dowiedzialam sie dzisiaj ze u mojej mamy w spzitalu nie trzeba miec wkladow poporodowych, pieluszek dla dziecka a nawet- ubranek dla dziecka- bo wszytko tam maja :) Jedynie na wyjscie ze szpitala sie musze przygottowac

Ostatnia edycja:
Olcia prosze mi tam nie przesadzać z tymi porządkami :p i teraz ładnie odpocząć ;):tak:

Cornelkaaa ale masz fajnooo już z głowy ;)))

A wogóleeee to jestem w 7dmym niebie!! Przyjechała do mnie mama, boże jak się

wypłakałam ale teraz ze szczęścia... tyle musiałam czekać zeby się

poprzepraszać... Moja gwiazdeczka w brzuszku też chyba to odczuła bo zaczeła

skakać jak szalona, tak mi spadł kamień z serca, to było coś strasznego... siedze i

rycze ale już uśmiechnięta ze szczęścia... Tak się ciesze ze juz jest OKI i mowi ze

brat do niej codziennie dzwoni i pyta czy ja sie odezwałam, tez sie pewnie martwił,

ale każdy z Nas cierpiał a nikt sie nie odezwał... i dziękuje Wammmm że jestescie i

to Wam mogłam się wyżaliććć ;*****

witam wieczorkiem :)

Chlopaki poszli na hale (kids centre) a ja odpoczywam.Jeszcze jakies 2 tyg. i bede mogla smigac i sie nie martwic :)
A potem tez pomysle o lisciach malin (gdzies od 27 tyg wlasnie). W ciazy z Bartoszkiem bralam tabletki z lisci malin wlasnie, czy pomogly?nie wiem ;-) aaa i wcinalam swieze ananasy- podobno tez pomagaja :-D:-D
Temat o lisciach byl chyba na tym watku poruszany?? bo nadrabiam kilka watkow i moglam cos pomylic ;-)

jakis czas temu mówię do mojego męza ze ja to bym chciała we walentynki urodzic a on sie smiał :-D:tak: a dzis przychodzi do mnie klientka i nie dosc ze zgadła ze synek bedzie to mówi mi ze daje mi czas do 14 lutego:szok::szok: wyrocznia jakaś czy co??????????/

Ona- no widzisz jak sobie człowiek troszke popłacze potem wyzali na bb to odrazu mu lepiej:tak::-D

widze ze bedzie niezła zadyma na marcówkach jak wszytskie zaczna w tym samym czasie pic herbatkę malinową i na porodówkę wyjeżdzac hahaah

Ona no widzisz jak szybko przyszło ukojenie;) i tak trzymaj z tym super humorkiem;)
Tulip ja w koncu schowam choinke i inne sw,ozdobki i tez sie biore za pranie i społke;)
Ruda no to masz wieczor dla siebie;)
hihi jeszcze niedawno robiłysmy wszystko zeby dzidzie trzymac w brzuchu a teraz juz planujemy co zrobic zeby szybko urodzic;)jak ten czas leci,szok;)
ja w pon mam wizyte u ginka to zobacze co mi powie i moze tez kupie ''wiesiołki,maliny i ananasy'';)

ola- pierz pierz- bo po twoim suwaczku widzew ze u ciebie tuz tuz.
Ja chcialam sie wstrzymac ile sie da- zeby ciuszki jak najswiezsze byly :) ale juz kupilam pudla w ikea to moge prac i je tam pozamykac ( komode bede miala pewnie w marcu dopiero :/)

Tulip teoretycznie blisko ale moje dziecie zawsze na usg wychodzi młodsze o conajmniej tydzien wiec gin mowi ze moge urodzic pozniej a i mi intuicja podpowiada ze bedzie raczej pozniej niz wczesniej;)chociaz moja mama pierwsze dziecko urodziła 2tyg wczesniej;) ja juz komode mam cała upchana ale nie uprana;)

reklama
No i po wizycie teraz mnie jakieś smutasy dopadają .... kurde czy wy wszystkim musicie zarazić człowieka??? :szok::-(
Dobra idę wam napisać co i jak u lekarza i poczytać co u was

Do góry