reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Wierka to faktycznie dziwne, chyba Ci Anglicy mają jakieś dziwne podejście do tego problemu, może gdyby więcej rodziców inerweniowało, to coś by z tym zrobili. W klasie mojej córci też jest dziewczynka, która kilka razy uderzyła Karolinkę, więc poszłam i powiedziałam i pani od razu porozmawiała z kim trzeba i jest już ok.

reklama
Malina- to ty sie szykuj na 4,5kg synolka:tak::tak:
wierka- ja mialam ten sam problem ze córcie w przedszkolu ciapaty bił pani twierdziła ze to nie chcący raz ok ale nie cały tydzien i ostatniego dnia jak uderzył wiki w głowe a ta zwymiotowała z płaczu do przedszkola chodzic nie che:no: bo sie boi a ja nie otrafie jej tego wytlumaczyc ze nie wszedzie takie dzieci sa...............

Malinka my ze względu na ograniczony metraż śpimy z eM na łóżku 100cm :-) i powiem ci że dajemy radę
To pełny podziw dla Was. My mamy 180 i nieraz nam go brakuje:) hi hi ale to tylko dlatego ze bez względu na której stronie spać będę to eM zawsze się do mnie przytula i ciśnie na mnie...i w ten oto sposób zawsze tego łóżka brakuje- ale tylko mi:):0 w takiej sytuacji przydałoby się takie jak Wy macie i nie byłoby kłopotu:) hi hi:-D

Pinus ja dlatego dzisiaj interweniowałam,bo nie chce doprowadzić do sytuacji w której Sammy nie będzie chciał chodzić do szkoły,lub zrezygnuje z footballu tylko dlatego ze jakiś ciapaty się panoszy w szkole.
Twojej córci nie ma się co dziwić,ze nie chce chodzić jak ma takie skojarzenia.Moje osobiste zdanie na ten temat jest takie,ze oni boja się ciapatych ruszyć żeby nie być posadzonymi o rasizm.

Pinus ja dlatego dzisiaj interweniowałam,bo nie chce doprowadzić do sytuacji w której Sammy nie będzie chciał chodzić do szkoły,lub zrezygnuje z footballu tylko dlatego ze jakiś ciapaty się panoszy w szkole.
Twojej córci nie ma się co dziwić,ze nie chce chodzić jak ma takie skojarzenia.Moje osobiste zdanie na ten temat jest takie,ze oni boja się ciapatych ruszyć żeby nie być posadzonymi o rasizm.

pewnie tak moj mąz tez chodził i mówił ale jak grichem o scianę no nic zobaczymy jak sie przeprowadzimy poszukamy przedszkola w okolicy mam nadzieje ze jakos pomalutku uda sie nam ja przekonac

Wierka, ja też bym poruszyła taką sprawę w szkole. Jak my nie zadbamy o nasze dzieci to nikt tego nie zrobi. A jak nie będziemy reagować to przestaną nam ufać i mówić o takich sytuacjach. Moją siostrę też kiedyś chłopiec bił w szkole. Zaniepokoiło mnie to, bo jak lubiła chodzić tak raptem zaczęła mówić, że nienawidzi szkoły więc się zapytałam dlaczego i mówi, że dlatego, że siedzi z Patrykiem. Pytam o co chodzi a ona, że on od niej zgapia wszystko, to mówię, nie pokazuj, a ona do mnie a chcesz, żebym była obita? Szok! To było w pierwszej klasie szkoły podstawowej, matka umierająca na raka w szpitalu, w domu zamieszanie i jeszcze szkole coś takiego. Poszłam do pani i opowiedziałam (wcześniej jeszcze z mamą rozmawiałam, bo jeszcze mama była w kontakcie z nami, dosłownie 3 tygodnie przed śmiercią). Dowiedziałam się, że wszyscy się na tego chłopca skarżą no i po mojej interwencji pani przesadziła ją do innej dziewczynki, chyba też była rozmowa z rodzicami i się uspokoiło.

Malinaa, my remontowaliśmy 2,5 miesiąca, ale od 8 do 16:30 a w soboty jeśli przychodziła ekipa to do 13:00. A ten zaczyna ok. 11-12 teraz i tak jedzie aż mu się znudzi, nawet w sobotę ok 18 albo później go słychać. Już raz z nim gadaliśmy tak spokojnie, ale teraz to już mi nerwy powoli puszczają i gdybym miała z kim dziecko zostawić to chyba bym tam poszła i go zjechała momentami.

Co do torby do szpitala to ja chcę spakować normalną i zapasową, która będzie w samochodzie. Faceci po porodzie też są nieźle zakręceni. Mój jak urodziłam pojechał dowieźć rzeczy i zapomniał zabrać z przedpokoju i jechał jeszcze raz, a dodam, że szpital 35 km od domu, haha.

jeszce zalapalam sie na dziendobry- bo 12 niewybila.
pochwale sie wam ze moj ukochany zrobil mi dzis na sniadanko francuskie tosty- z mojej roboty dzemikiem truskawkowo-rabarbarowym- rewelacja. PO tostach utulalam w brzusiu mala i poszlysmy na mala drzemke do 11!

koncia-usmialam sie z tekstu: " co dwie glowy to nie jedna" haha juz teraz wiem dlaczego faceci nie sa w ciazy!- wyobrazacie sobie "jak" by mysleli kiedyspodziewali by sie syna :D

malinka- hmmm tym razem chyba przesadzilam z kapusta ( a moze to byly winogrona) nie wiem ale kilka razy na kibelek polecialam. Za to uczycie pustki w zoladki i oczyszczenia- niezastapione.

Mamii- jak wy sie miescicie na tak malym lozku!! Dla mnie 140 jest juz za malo- malinka sie nie miesci na 120...jak mi zaraz jakas napisze ze na 80 cm spi..to normalnie padne z wrazenia

pastela- dobre te instrukcje na reklamowkach dla meza :D

wierka i pinka- straszne sa te problemy z bijacymi dziecmi! POtrafie sobie wyobrazic jak serce peka kiedy dziecko jest tak krzywdzone- szczegolnie kiedy w domu niezaznaje przemocy..Mam nadzieje ze nasze dzieciatka beda dobrze wychowane- i w ta druga strone nie beda sprawialy problemow..bo swoja droga..jak temu zaradzic :/

kochane- trzymajcie za mnie kciuki- zaraz ide na poczte i mam nadzieje ze nie bedzie kolejek...ze babcie i dziadkowie nie robia teraz oplat- lub nieodbieraja emerytur! Nienawidze tego "urzedu"
a swoja droga- to myslalam ze jak bede w ciazy- to super zakupki bede robila bez kolejek itp...ale grubo sie mylilam. Babcie wyscigowki z wozkami na kolkach sa zmora mojego bazarku i okolicznych sklepow :/

reklama
Czesc okraglinki:-)
Wczoraj naczytałam sie Waszych dziwnych snow i dzis mi sie sniły głupoty;-) np moja corka-mogłam ja zobaczyc dopiero po 4tyg i była juz taka duza,miała sterczace, czarne włoski i była bardzo podobna do mojej siostry jak była malutka;-) ,jeszcze cos mi soie sniło ale juz zapomniałam co:zawstydzona/y:
Musze dzis w koncu ogarna chałupke bo brudem zarosne;-) a tak mi sie nie chce...
Koncia gratuluje 5;-)
Pastela kazda pora jest dobra na przemeblowywanie;-)
Also kupowałam cała wyprawke np przescieradła,laktator,recznik,ceratki,pieluchy, a przed chwila dotarła poducha do spania i karmienia;-) wszystko opisywałam na watku wyprawkowym:tak:
Malinka oj te pazurki na panelach tez mnie draznia:wściekła/y: ale pamietam jak odszedł nasz poprzedni pies to własnie tego najbardziej mi brakowało:-( ta cisza była nie do zniesienia:-( co do remontow to rozumiem jak blok nowy i ludzie sie wprowadzaja to hałasuja o kazdej porze ale my tu mieszkamy juz piec lat i ostatnio ktos wiercił w wigilie:szok:

Widac ze weekend sie zbliza bo produkcja mniejsza:-D
miłego piatku-weekendu poczatku:-)

Do góry