reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Milius Ty sie tak nie stresuj bo do szpitala nie zdazysz;-) i tak jestes w dobrej sytuacji bo za wczasu sie kładziesz a w szpitalu to chyba nie przeocza akcji porodowej;-) fajnie ze czeka Cie wizyta takiego okruszka,przyzwyczajaj sie:-)
Scarletka toz to epidemia:szok:wspołczuje i oby ''chłopaki'' szybko wyzdrowiały i nie zdazyły Cie zarazic:tak: a egzamin zdasz i bez nauki;-)ja to zawsze mowie ze na ostatnia chwile nie ma co sie uczyc bo nic nowego sie nie dowiesz a to co juz w głowie masz to do egzaminu zostanie;-)
MartaTy sadystko;-) truskawki......takie duze ,czerwone,słodkie,kaszubskie......mniammmmmm
Ewi jak urodzisz teraz to na obrone malenstwo juz bedzie odchowane;-) zartuje,trzymaj sie w dwupaku mocno;-)
Malinna trzebabyło tej ciezarowce na kolana usiasc;-)

ja własnie wcinam mleczko z kołeczkami bo na obiad jeszcze nie mam ochoty;-)

Przyszedł mój nowy robot wielofunkcyjny:) od świąt na niego czekałam aż się pojawi! To dzisiaj będę miała z mężem zabawę bo trzeba przecież wypróbować;)

Ola w sumie masz rację tylko jakby juz teraz było to pewnie zapomniałabym o pisaniu pracy hehe, ja myślę że wytrwam do końca! Siedzę ciągle w domu, nie przemęczam się to chyba nie powinnam rodzić wcześniej.

A na obiad barszcz czerwony i łazanki;) ale to dopiero jak M wróci;)

Ostatnia edycja:
a ja na obiad zjadłam 200g serka homo waniliowego z musli... i do kolacji starczy :-p masakra, nic nie mieszczę w brzuszku :zawstydzona/y:

Idę się legnąć na wyrko, a o 16 na fakultet...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u mnie też dzisiaj pomidorówka:-) tylko na drugie coś szybkiego muszę wymyśleć:tak:
Milutek dużo sił i wytrwałości zyczę już niewiele zostało...fajnie że odwiedzi Cię koleżanka to może smuteczki odejdą choć na chwilę:-)
Scarletka przeklete choróbska:wściekła/y: kuruj chłopaków i odganiaj wirusy... do soboty jeszcze trochę zostało:tak: dasz radę co nieco zapamiętać:tak: trzymam kciuki:-)
Pastela spanie z dzieckiem w łóżku to żadna wygoda, wiem coś o tym:tak: daj znać co tam kontroli z Wiktorkiem... oby była poprawa:tak:
Ewe no to jeszcze macie dużo w planach...my jeszcze elewacji nie robiliśmy, tzn. mamy ocieplone i zaciągnięte klejem ale na tynkowanie będziemy jeszcze długo czekać, działka to teraz też raczej blotko, choć uporządkowane, bo ostatnio nam wyrównywali i pozostałości z budowy wywieźli, tak więc ogrodzenie i nawożenie ziemi z kostką przynajmniej od furtki do wejścia bedziemy pewnie robic dopiero jak przyjdzie wiosna i będzie sucho. Co garderoby to mamy w sypialni wnękę nie za dużą ale jest, no i M. sam kombinuje jak zrobić garderobę tanim kosztem, bo na taka z przesuwnymi drzwiami ze sklepu i montażem wydalibyśmy fortunę:-( na razie postawił ściankę z bloczków komórkowych, kupiliśmy drzwi sosnowe ażurowe, ma zamiar od wewnątrz wytapetować, zrobić zwykłe półeczki, a z drugiej strony będą dwa drążki na wiszące ubrania...
co do rozmiarów pościeli to z tego co pamiętam to kupowałam 140/90 dla Hani a są też 135/100, teraz nie kupuję tylko prześcieradła bo i tak dzidzia w zasadzie przez długi czas nie korzysta z pościeli
koncia wystrzałowe te rosyjskie metro:-D szkoda że ten Wasz lokator próbuje swoim zachowaniem wzbudzić w Was poczucie winy, nieładnie:no::no::no:
malinaa my też do fastfoodów mamy co najmniej 30 km, w praktyce jak przychodzi zachcianka to M. kupuję bułki i np. hamburgery w sklepie i sam robi;-) na Śląsku jak mieszkaliśmy to nie był żaden problem " mówisz i masz" a tu z dala od wszystkiego
a po truskaweczki wyslij M. do sklepu - 5 zł a tyleee przyjemności:-)
Ewi a jaki ten robocik? jak juz wypróbujesz to pochwal się co potrafi:tak:

Paticzak do pomidorówki zrób placki ziemniaczane na drugie :D Chyba taki zestaw nam właśnie zafunduję, ale niech już sie budzi ten mój śpioszek, ile można spać ;p

Właśnie szukam miejsca na wakacje nad morzem :) Może założę wątek i będziemy się dzielić swoimi planami na wakacje, co? A doświadczone mamy podpowiedzą miejsca, gdzie wygodnie z takim maleństwem się wybrać, a później co warto zabrać itd. Co Wy na to??

malinaa zamiast placków chyba naleśniki zrobię;-) co planów wakacyjnych, to byłam nad morzem jak Hania miała 3,5 miesiąca w Jarosławcu - było super - miejscowość nie za duża, mieszkaliśmy w domkach jakieś 15 minut spacerkiem od tzw. centrum - więc generalnie cisza i spokój, a jak chcieliśmy rozrywki to też nie było daleko. Plaża czysta i mało zaludniona:-) choć w niektórych miejscach trochę kamienista - szczerze polecam:tak:

reklama
Do góry